Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mobilozó

8 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mobilozó Te is lehetsz művész 2017.06.27 08:00:00
Az érintőképernyős készülékek megjelenésével rengeteg új lehetőség nyílt meg előttünk. Az idő múlásával a tabletek akkora méretet öltöttek, mint egyes laptopok kijelzői, ami a portable eszközök előnyére vált, hiszen könnyebb egy tablettal utazni a nagyvilágban és azon dolgozni, mint egy laptopon.…..
Mobilozó 2017.07.01 10:02:51
Aki kikerül művészeti felsőoktatásból az nem fog szemetet rajzolni, legalábbis laikusoknak szemétnek tűnhet, de a kortársak máshogyan tekintenek rá. Egy-egy firka mögött rengeteg megfigyelés és kísérletezés állhat. Fotózásban is, a megfigyelés a lényeg, maga a kompozíció megtervezése. Ha egy szépen megkomponált képet készítesz, hidd el imádni fogják, de ez persze nem pár nap alatt fog megtörténni, hanem sok-sok belefektetett munka után. Remélem ettől, hogy csak fanyalgást kaptál a képeidre, még nem hagytál fel a fotózással. Tudom ajánlani Scott Kelby könyveit, én azokból rengeteget tanultam fotózás terén. A jobb agyféltekés rajzolás is inkább a megfigyelésre alapszik, de ott a negatív tereket kell elkezdeni felrajzolni és abból kialakul majd a forma. Nem is igazán jobb agyféltekés, csak ezzel a névvel jobban el lehet adni, tulajdonképp csak egy újfajta megfigyelési módot tanulhatnak az emberek. Ha valaki fényképről rajzol, az ténylegesen csak hobby, mivel az a kép már 2D-ben előtted van, viszont ha élő modellt rajzolsz, ott mérni kell, irányokra figyelni és Neked kell leképezni a 2D-s képet. Könnyen észrevehető 2 rajz közül, hogy melyik készült képről és melyik modellről. Picasso ha csaló is volt, akkor valamit nagyon jól csinált, mert egy teljesen új irányzatot vitt a művészetbe, már-már gyerekesen naiv festményeivel és vonalvezetéseivel, amit sokan átvettek és alakítgattak a maguk stílusában. Napjainkban is könyvillusztrációkon, plakátokon, de akár a rajzfilmekben is, mind-mind hasonló naiv vonalvezetés figyelhető meg, ami egyszerűnek tűnhet, de ez a pár vonal adhatja meg valaminek a karakterét.
Mobilozó 2017.07.01 12:23:17
Aki már jó ideje fotózik és profi a szakmában, az nem fog szar képet csinálni, még ha akarna se tudna. Az, hogy a Te meglátásod szerint valami szar, nem jelenti, hogy valóban is az lenne. Ízlések és pofonok. Nekem se tetszik sok minden, mert más ízlésvilágom van, de lehet, az éppen egy másik személynek tetszeni fog.
Rajzból ha inspirációt gyűjtesz, mondjuk szeretnél egy fantasy témájú képet készíteni, szükséges hozzá a referencia, amit vagy modellről vagy képről gyűjtesz. Fantáziádra bízva teljesen azt alkotsz, amit akarsz és tudsz. Ha valaki fotóról gyakorol rajzolni azzal sincs probléma, hiszen fejleszti magát, de művészeti iskolákban elvárt, hogy modellről rajzoljanak a tanulók. Aki meg hiperrealisztikusat rajzol az bizonyára nagyon türelmes és ügyes, de aki, csak ilyeneket készít, nem tudja kinőni és nem fogja továbbfejleszteni a készségeit, megmarad a komfortzónájában és nem akarja lebutítani és kilépni másfajta irányzatokba. Aláírom szépek a fotószerű képek, de ha a fényképezőgépem megcsinálja azt a képet, akkor minek rajzolnám le, hogy legyen 2 képem ugyan arról a modellről rajz és fénykép formájában? Persze itt belejön, hogy a saját kezem munkája, de akkor a fotós meg ne nevezze magát művésznek, ha valaki meg lerajzolja? Egyetemes szinten, akik hiperrealisztikus rajzokkal jelentkeznek (és már többször láttam ilyet), csak ilyen képeket hoztak magukkal és elutasították őket, mert egyáltalán nem változatosak a munkáik és nagyon nehezen lehetne átnevelni őket, hogy más stílusban is próbáljanak meg alkotni. Egy művész feszegesse a határait, alkosson más stílusban, ha realisztikusat rajzol, próbáljon meg absztrahálva is készíteni képeket.
Picassoról az említésedre én csupán reflektáltam. Eléggé bulvár szagúnak tűnik egy ilyen cikk, de az is lehet, hogy valóban igaz, nem láttam a cikket, forrást se ismerem, szóval ez az univerzum nagy kérdése marad.
Mobilozó 2017.07.01 13:51:46
@hullajelölt88: Fotózás terén nem találkoztam még ilyennel, biztos van benne valami, de még nem tapasztaltam hasonlót. Nekem csak jó tapasztalataim voltak, pedig én sem vagyok fotóművész, pusztán hobby fotós, de mind laikusok, mind elismert fotósok is pozitív megjegyzést tettek a munkáimra.
A hiperrealista rajzolóknál én olyanokra gondoltam, akik csak lemásolják és nem teszik bele a saját ötletüket (mert sajnos nagyon sokan csinálják ezt) a rajzba. Nagyon kedvencem Boris Vallejo, aki iszonyat élethű képeket készít és ott van benne a saját fantáziája, elképzelése. Az ilyenek viszont tényleg mesterien tehetségesek.
Sokan emlékezhetnek, hogy a 2000-es évek elején indult egy sorozat, ami kinézetében hasonlított a Simpson családra, de történeteiben picit a távoli jövőbe kalauzolt minket. Ez volt a Futurama. ..
Egyből felfigyelünk egy olyan plakátra, ahol a tipográfia és a betűelrendezés nagyon egyedi, viszont nehéz megtalálni a megfelelő tipót egy-egy plakáthoz, de nem lehetetlen. A Font Candy ebben próbál nekünk segíteni...
Mobilozó Rádió mindenkinek 2017.06.24 08:00:00
Az Androidosok tudják, milyen jó érzés néha rádiót hallgatni a kis zsebkészülékükön keresztül, sajnos az iOS banda ebből a gyári appból kimaradt, de szerencsére van megoldás és még többet is kapunk egy gyári alkalmazás tudásánál természetesen teljesen ingyen!..
Mobilozó 2017.06.26 17:16:49
@bukszindeksz: beállításokban megadhatod neki, hogy mennyi legyen a minimum és a maximum bitráta értéke . Alapból a maximumot 192kbit/sec-re állítja 3G/4G sebességnél. Érdemes ezt az értéket kicsit lejjebb vinni, olyan 128kbit-re. Viszont ezek állítása ronthatja a minőségét az adásnak, de kipróbáltam 96kbit-en és aránylag még hallgatható volt.
Mobilozó Papírmadarak 2017.06.23 08:00:00
Az origami már nagyon régóta elterjedt művészeti ágazat, amely japánból indult és mára már a világon szinte bárhova is megyünk, tíz emberből kilenc minimálisan, de tud origamizni. Nem nagy ördöngösség, csak papír, kevés kézügyesség és némi kreativitás kell hozzá. Viszont ebben az appban csak a…..
Mobilozó Szép időnk van, nemde? 2017.06.22 15:58:20
A Play áruházat lapozgatva megakadt a szemem az ingyenes Today Weather alkalmazáson, aminek a leírása is teljesen elfogadható volt, így gondoltam teszek is egy próbát vele. Igazából meg vagyok elégedve a gyári időjárás jelentővel, de mivel a design nagy szerelmese vagyok, így ki kellett próbálnom. ..
Mobilozó Az ébresztés mestere 2017.06.22 08:00:00
Sokszor van olyan, hogy beállítod az ébresztődet és amikor felkelsz, úgy érzed mintha csak pár perce feküdtél volna le aludni és fáradtabban kelsz, mint ahogy lefeküdtél? Ha a válaszod igen, akkor a most következő app nagyon jó barátod lesz...
Mobilozó Kezdés! 2017.06.21 16:14:53
Sziasztok! Sok tanakodás után úgy gondoltam belevágok ebbe a blogba. Sokaknak jelent problémát, hogy meglátnak egy jó appot az áruházban, amiről úgy érzik elengedhetetlenül fontos lenne számukra, de nem egészen biztosak abban, hogy meg is vásárolják. Amennyiben a kiszemelt applikáció ingyenes a…..