Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MŰISZ Diákmunka

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két videó nagyon jól összefoglalja mi a helyes és mi nem. Először is illik időben megérkezni bármilyen munkahelyre, azonban itt különösen, hiszen lehet váltasz mást a recepción, vagy már esetleg várnak vendégek. A vendégek megváratása nem ajánlatos, hiszen első benyomását a cégedről a recepción…..
Láthattad számokkal alátámasztva, hogy mennyivel olcsóbban jön ki egy pizza elkészítése, mint annak megrendelése. Nem csak a spórolás miatt jobb, ha te magad készíted el az ételt. Jobb ha magad állítod össze az ételedet, mert az a saját szájízed szerint lesz elkészítve, és még kísérletezhetsz is…..
MŰISZ Iskolaszövetkezet Zoo Café 2018.10.02 19:02:14
Videóban a Cat Cafét mutattuk be nektek, azonban muszáj megemlíteni a Zoo Cafét is. A Zoo Café a Kálvin tér közelében található, itt találkozhatunk macskákkal és ugyanazok a szabályok érvényesek itt is, mint a Cat Café-ban: tilos etetni tilos vakuval fotózni tilos piszkálni, akarata ellenére…..
Valaki hamarabb, valaki később, de előbb-utóbb mindenki elhagyja a szülői fészket, hogy elkezdje építeni a saját kis életét. Azoknak a diákoknak, akiknek esetleg nem adatott meg, hogy abban a városban lakjanak a szülei, ahova egyetemre, főiskolára mennek, azoknak vagy koliba, vagy albérletbe kell…..
Szó esett arról, hogy tablet-en, laptop-on egyszerűbb és gyorsabb jegyzetelni, azonban vannak hátulütői is ennek. Nem feltétlenül az árak, hanem az eszközök „tökéletlensége” miatt. Tapasztaltam, hogy órán valamilyen speciális jelet kellett volna használnom és ott órán nincs idő kikeresni a…..
A videóban elhangzik, hogy a környéken nincsen túl sok minden szabadidő program szempontjából, azonban 1-2 tippet adnék neked. Már csak azért sem vágyhatsz arra, hogy elhagyd a kolit, mert adott benne minden: büfé, kocsma stb. De hidd el, előbb vagy utóbb nagyon fogod unni az egész ott létet és…..
  Mint a videóban is láthattad a kolesz hihetetlenül jól néz ki, ezen kívül a hozzá tartozó park is mesés. Nem csak pihenésre alkalmas, meg csónakázásra, hanem komoly edző pályája is van. A park nyitva van napközben bárki számára, így ott nyugodtan tudsz futni, plusz egy szabad téri edzőpálya is…..
A videóban sok hasznos helyről hallhattál, ahova érdemes elmenni, de ezeken kívül még pár infót megosztanék veled. Közlekedés szempontjából úgy tűnik, mintha nem lenne annyira jó helyen, mivel csupán 1 villamos jár arra, pedig ez nem igaz! Főnyeremény: a villamos! A 4-es és 6-os villamosok…..
Mint a videóban láthattátok rengeteg minden található a kollégium környékén, mely hasznodra válhat majd az egyetemi éveid alatt. Ezt kiegészíteném még pár plusz információval. Minden igényt kielégít a kollégium elhelyezkedése, hiszen közlekedés, étkezés, szórakozás, sport, pihenés és nem…..
A flipper nem a modernség szülötte, már az 1800-as évek végén létrehozták a flipper ősét. Mégis csupán az 1930-as években lettek népszerűek, még hozzá azért, mert a gazdasági világválság olcsóbb szórakozási lehetőséget kívánt. Eleinte nem a játékos irányította a játékot, hanem a szerencsén múlott,…..
  Nagyon tuti tippeket kaphattál a videóból, érdemes őket megfogadni. Kiegészítésképpen mondanék még pár dolgot neked, hátha hasznosak lehetnek: A fürdőcuccok mellé érdemes a törülközőt, na és persze a napszemüveget is eltenni. Ezeken kívül egy labda, vagy bármilyen játék mehet a táskába, így…..
Tegnap volt szerencsénk kilátogatni a Pont Ott Partira, melyet a Rio-ban tartottak meg idén. Volt izgulás, feszültség, aztán a sírás-rívás, ki azért, mert felvették, ki azért, mert nem. Hangsúlyozom: nem szabad csüggedni, ha nem sikerült, jövőre is megpróbálhatod. Nem maradsz le semmiről, sőt még…..
Iskolába, egyetemre jársz? Szeretnéd megvenni álmaidban szereplő bárminemű dolgot, mondjuk nyárra a fesztiválbelépődet? Kollégiumba, vagy albérletbe költöznél a haverokkal? Kamatoztatnád tudásod? Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, akkor adott a lehetőség: a diákmunka. Ideje leszámolni a…..
Február 22-én rendezte meg a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest az első Gyakornok Éjszakáját, ahol az érdeklődő diákok kötetlenül ismerkedhettek meg a vasúti fékrendszereket fejlesztő gyártó nemzetközi vállalattal. Az eseményt természetesen a MŰISZ Iskolaszövektezet is meglátogatta – élménybeszámoló…..
Ezen a télen is megéri munkát vállalni nálunk, ugyanis minden diák között, aki a MUISZ.HU-n az ünnepi csengővel jelölt állások valamelyikére jelentkezik és ezek közül valamelyiken vállal munkát december 31-ig, 25 darab páros mozijegyet fogunk kisorsolni január 14-én, amit bármelyik Cinema City…..
Idén a MŰISZ Iskolaszövetkezet is beszáll a cipősdobozos jótékonysági akcióba! Ha szeretnéd boldogabbá tenni egy rászoruló család karácsonyát, tölts meg egy cipősdobozt praktikus (tartós élelmiszer, tisztálkodási termékek) és örömteli (édesség, játék, könyv) dolgokkal, és hozd be…..
A minap meglátogattuk egyik partnercégünket, az Avis Budget Group-ot és az ott dolgozó diákjainkat. Készítettünk néhány fotót, illetve meséltek nekünk arról, hogy telik egy nap az irodában, és hogy mit szeretnek a munkájukban.  Anna és Zsófi a Traffic Offence csapatban trainee-ként dolgozik a…..
A mozi szuper dolog. Van popcorn, hatalmas vászon, és még légkondi is. Ha sulikezdés előtt szeretnéd a szabadnapodat egy jó filmezéssel eltölteni, mozdulj ki a laptopképernyő elől! Vendégeld meg magadat egy jó mozizással, és nézd meg a nyár legjobb filmjeit! És hogy melyek is ezek? Máris…..
A nyári munka nemcsak azért jó, mert pénzt kereshetsz vele, hanem mert csomó élménnyel is gazdagodsz közben. Persze az, hogy ezek az élmények pozitív vagy negatív töltetűek, már sokkal bonyolultabb kérdés. Jimmy Fallon, amerikai komikus és műsorvezető a rosszabb felét fogta meg a témának, és arra…..
A nyári diákmunka egyik legnagyobb megpróbáltatása, hogy amíg sok barátunk és iskolatársunk ilyenkor piheni ki az egész tanév fáradalmait (ergo délben ébred, megnéz egy filmet, szundít egy kicsit, majd mindezt újrakezdi), nekünk ilyenkor is rendszeresen csörög az ébresztőóránk, és el kell indulnunk…..
A szeptember a diákok életében a változás hónapja: új évfolyam, új osztály, netán új iskola... A friss egyetemistáknál pedig sokszor egyenesen egy új élet kezdetét jelenti. A legtöbben ilyenkor költöznek el otthonról kollégiumba, albérletbe vagy saját lakásba. Akárhogy is legyen, ez egy nehéz…..
Diákmunkák esetében is gyakran előfordul, hogy a cégek komolyabb állásinterjút szerveznek, ahol nemcsak arra kíváncsiak, hogy "mikor tudnál kezdeni?", hanem valóban szeretnék megismerni a munkára jelentkezőket. Ez elsőre lehet, kicsit ijesztő, de aggodalomra semmi ok, ha odafigyelsz néhány…..
"A pénzkeresés csak az első lépés, azt bizony meg is kell valahogy tartani..." Mondják sokszor az idősebbek a frissen munkába állt diákoknak. Nos, akármennyire is fáj kimondani, van benne igazság: a pénzre vigyázni kell, és be kell osztani, ez pedig odafigyelést igényel. De ne aggódj,…..
Nem kérdés, a fesztiválokkal ma már Dunát lehetne rekeszteni. Szinte minden közösségnek, zenei vagy művészeti csoportnak megvan a saját fesztiválja, így nem könnyű eligazodni a sok-sok program között. Ha szeretnél nyáron belekóstolni a fesztiválok önfeledt világába, de nem tudod még, melyik lenne a…..
Mindent megteszünk azért, hogy a diákok ne váljanak a munkaerőpiac áldozataivá! Az “I Love Diákmunka” nevű weboldal kapcsán kirobbant botrányra reagálva a MŰISZ Iskolaszövetkezet arra figyelmeztet, hogy a tagsági megállapodás megkötése az egyetlen biztosítéka annak, hogy a diákok valóban megkapják…..