Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hasiinasii

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 3.kerületbe készültem az Okmányirodába, amikor parkolóhelyet kerestem. Gondolom akik ezt a parkolóhelyet készítették vicces kedvükbe voltak aznap.Üdv. HTKedves HT,mint tudjuk, a humor az élet ötfűszer-keveréke. Elképzelhető, hogy ez a főváros legnagyobb humoros szobra. Aki tud…..
Sokszor írtuk már, de sosem lehet megunni, amíg ennyire abszurd a helyzet internetfronton. Legújabb panaszosunk kiszámolta, hogy 8 megás ADSL-je 100GB-os forgalmi korlátja a valóságban annyit jelent, hogy a szolgáltatás 3,7%-ért kell kifizetnie 8000 forintot. Ilyen még Kádár alatt sem…..
hasiinasii 2008.05.06 14:48:20
Igaz annak aki teljesen értelmetlen hiába magyarázza az ember, de megpróbálom kiemelni a post valós üzenetét, kicsit érzékeltetni, hogy ez most nem arról szól mivel lehet 100 GB adatforgalmat csinálni, hanem arról, hogy mennyit egy ér szerződés, meddig mehet el a szolgáltató a mocskos trükkjeivel.

Ha internettel nem értitek, próbáljátok meg úgy elképzelni, hogy béreltek egy kocsit. Tudjátok, hogy több mint egy évre szükségetek lesz a járműre, ezért aláírtok egy 1 éves szerződést ami ráadásul nagyon jó árat biztosít és a szerződés is teljesen korrekt.
Megkapod a kocsit, használod amire kell 3-4 hónapig, egyszercsak megjelennek az autokölcsönző emberei, majd közlik, hogy ÁSZF módosítás történt melynek értelmében te xy hó elsejétől maximum 2000 KM -et tehetsz meg a járművel, mert az már extrém használat és a te megtett utad is az elöző hónapban is már 1800 KM volt, szóval fejezd ezt abba, mert különben megsérted a szerződést, ők ezt erre hivatkozva felmondják és fizetheted ki a maradék fentálló hűségidőt, a kocsit meg viszik a rákba.

A fő probléma itt, hogy az emberek KORLÁTLANRA írtak alá, a szolgáltató ÖNKÉNYESEN vezetett be 100 GB limitet, de mi van ha 10 GB -os limitet vezet be? Ezen gondolkozzatok el, hogy ezen a téren senki nem szabályozza őket, azt csinálnak amit akarnak!

Öszintén nem érdekel ha valaki csak 7-8 GB adatforgalmat csinál az internet hozzáférésével, ők inkább azon gondolkozzanak el, miért kell ugyanazt az árat fizetniük mint annak aki 100 GB -ot használ. Ugye, az a 100 GB úgy lett kiszámolva, hogy még úgy is teljesen nyereséges a biznisz, hát akkor mennyit keresnek azon aki ennek csak 7-8 % -át használja?

Végül nézzük mivel lehet adatforgalmat generálni, legálisan!

- grafikai, vizuális, videó, fotós, stb. munkakörben dolgozók átlag felhasználók számára elképzelhetetlen mennyiségű adatokat tudnak forgalmazni. (igen kössetek bele, hogy ezeknek miért nincs céges net)

- viszont magánemberként:

- ha én sokat videótelefonálok a külföldön élő hozzátartozómmal, barátaimmal
- ha online TV-t és rádiót halgatok (legális van ingyenes, van előfizetős is!)
- ha tagja vagyok egy amatőr filmklubbnak és neten küldözgetjük egymásnak a saját magunk!!! által felvett videókat, filmeket
- lehet hihetetlen, de jó pár ember, pár erotikus videókat is cserélget egymásról (ez is teljesen legális)

- továbbá ha az ember nagy anime fan, az is tud elég nagy forgalmat generálni és igen az anime is jogvédett még sem olvastatok még soha egyetlen egy cikket se, hogy az anime készítők vadásznák a fansubolókat (fansub = olyan csoprtok akik a japán animéket látják el különböző nyelvű feliratokkal, és teszik elérhetővé az interneten bárki számára), mert egy kicsit más a mentalitás japánoknál mint az amcsiknál, szóval hiába jogvédett, ezt a fajta terjesztést még sem tekintik bűnözésnek, sőt jópár anime az eredeti szerzője engedélyével kerül fansubolásra!

Szóval az értelmetlen hözöngést be lehet fejezni! A lényeg:

KORREKT SZERZŐDÉSEKET A NÉPNEK, HA ALÁÍRUNK VALAMIT, AKKOR GARANTÁLJÁK, HOGY AZ ALÁÍRT FELTÉTELEK TELJESÜLJENEK A HŰSÉGIDŐ TELJES HOSSZÁRA!

ui.: a forgalom limitet megértem teljesen, a 100 GB viszont nevetséges.
hasiinasii 2008.05.06 17:16:09
marius 2008.05.06. 17:08:39

A
192.168.254.1/ címen (csak ACTEL usereknek működik) a Forgalom -ra kattintva.

Ez is mekkora mocskosság, hogy ez a forgalom ellenőrző nincs kint a weboldalukon, se az emailjeikben nem küldték ki, ráadásul egy szar táblázat csak ami sessionönként írja ki a fel/le forgalmat, összeadni meg kézzel kell...