Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezt Jól Kifőztem

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre itt az év vége! A gyerekek alig várják, hogy az iskolatáskát kipakolják, a nem kellő dolgokat (szendvics maradék, használt szalvéta, papír zsebkendő, radír maradványok, stb) kidobják. Ilyenkor mindig át kell nézni a füzeteket és könyveket. Mi kell, mi nem kell majd jövőre. Ekkor kell…..
Ezt Jól Kifőztem 2018.06.13 23:18:44
A szabályozás szerint, egész pontosan csak a tankönyvet kell visszaadni, a munkafüzetet, amibe nem lehet elvárni, hogy a gyerek ne dolgozzon, hisz arra van, nem. Azt minden évben az iskolának kell állnia és pótolnia. Egy munkafüzet tárgytól függően 300-2000 forint között van, tehát ez az iskolát terheli. Ezzel legyünk tisztában. A tankönyvet meg a szülő becsomagolhatja a diákkal, miután átvette, elmagyarázhatja, hogy miért kell rá vigyázni és lehet azért retorziót is kilátásba helyezni, ha mégis tesz rá a gyerek. Dolgoztam iskolai könyvtárban és igen, volt gyerek, aki képes volt nagyon szép állapotban visszahozni a könyvet, de a nagy többség magasról tesz rá. A nevelés otthon kezdődik. Manapság sokan azt várják, hogy a szülő minden feladatát vegye át az iskola, de a fenti bejegyzés írója bennem azt erősíti, hogy a gyerekét mindenre nevelheti, csak felelősség vállalására nem. Amikor tavaly először 5. osztálytól ingyen kapták a diákok a könyveket, az egyik szülő a semmiből arcon puszilt, mert az anyuka nem tudta, hogy ingyenes lesz a könyv és ez nekik nagyon sokat segített. Az ő gyereke makulátlan állapotban hozta vissza a könyvet. Az, akiknél nem lett volna gond, hogy kifizessék a könyvet, annak a könyvét le kellett selejtezni, mert 1 tanév után használhatatlan volt a csillámtollas firkáktól, horogkeresztes rajztól (6. osztály) és társai. Szóval ne az iskolát kritizáljuk, ahol a sulinak kell állni a számlát előre, mielőtt bármilyen támogatást megkapna, hanem nézzen mindenki a gyerek körmére és a táskájába is. Ne csak az első és az utolsó tanítási napon...
Te nem eszel húst? Csak zöldségeket eszel? Akkor mit eszel? Miért vagy vegetáriánus? Ha vegetáriánus vagy, ezeket és az ehhez hasonló kérdéseket biztos, hogy nem úszod meg. Te vega vagy? – szegezik nekem a kérdést nap, mint nap – hol rosszalló, hol érdeklődő pillantások kellő közepette. „Igen, közel…..
Ezt Jól Kifőztem 2017.11.06 14:14:40
@felucca02: "elhányhatod" magad a nyugdíjas nénitől, de a mai helyzetet nézve, a néninek valószínűleg a nyugdíjból nem futja növényi virslire, sem növényi tejre ötszörös áron. Én is támogatom az egészséges táplálkozást (gluténmentesen, laktózmentesen étkezem, hús nélkül), de talán ezért a gondolatodért mondják, hogy véletlen se akarj téríteni. Elég visszataszító módon fogalmaztál egy idegen emberről, akinek a hátteréről fogalmad sincs. Még akkor is, ha csak nagy általánosságban írod. És az átlag nyugdíjasnak halvány gőze nincs sokszor a veganizmus szépségeiről és senki nem tanítja, hogy tud laktatóan vásárolni a minimál béres nyugdíjából...
Az Agave kiadó gondozásában frissen megjelent Hamilton könyv egyfajta automatikus vásárlási döntést vált ki belőlem, de talán már nem sokáig. A szerző első regényei az Anita Blake sorozatból még egyetemista koromban kezdtek el megjelenni itthon és akkoriban odavoltam a sorozat darabjaiért. Olyan…..