Regisztráció Blogot indítok
Adatok
masikszempont

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellenzéki egók széttartanak, egymás után jelentette be ismét a Momentum és az LMP, hogy nem szövetkeznek senkivel a választások előtt, és ismert az elhúzódó saga a MSZP és a DK között, a PKP is közölte rajtam keresztül, hogy a legjobb esetben is csak a Fidesszel koalázna (ha ez kisebbségbe kerül,…..
masikszempont 2017.06.17 20:15:47
Szerintem is az ellenzéki egók egy csapatba összeállhatatlansága a fő mellékok, hogy miért tartunk itt, és miért tartunk olyan autokratikus jövőkép felé, amelyet magánemberként egyikük sem hiszem, hogy legbelül akarna. A mentálisan-morálisan felszeletelt szalámi klasszikus esete ez, amiből így mára tkp. lókolbász lett.

A másik oldalon van viszon a tényleges főok, aminek lélektanáról egy elfajult osztrák festő már 90 évvel ezelőtt is írt (ld.a legvégén). Félelmetes látni, hogy ugyanazon gondolatmenettel ugyanazt a világnézetivé eltorzított harcot vívja Orbán, mint a könyv írója. Vagyis már régen nem "politikai pártról", hanem egy politikai párt mezbe már alig-alig beleférő világnézeti uralmi csoportról van szó a kormánypárt esetében.

Az ellenzéki pártok "sima" politikai pártokként próbálkoznak, olyanokként, amelyeket "fejlett(?) demokráciának" szokás hívni. Nem látják, így képesek a politikai síkon mozgó szemléletpályájukat (demokratikus alapon saját programok megvalósítása) "felemelni" a világnézeti (autokrácia vs. demokrácia) síkra,- ahol a NER-hatalom harcol-, hanem akárhány és akármilyen okok miatt megragadnak, letapadnak az elsőn. Ahol persze már régesrég, 2010 óta tudatosan egyre szétaptózottabbá tetten lárhatjuk őket pont a "világnézeti" harccal szembeni védekezőképtelenségük miatt.
Melynek oka szerintem is az elején említett egó (és kompetencia) pirobléma.

Az 500, vagy akárhány nap ügyvivői kormányzás szerintem nem feltétlen a legjobb opció. Az elmúlt években a NER-által kiépített szociális, gazdasági, politikai, erkölcsi stb. torzulás-szakadékokat nem biztos, hogy két ugrással át lehet ugrani, vagy át lehet ugrani, de sok kis szökelléssel még kevésbé. Inkább gondolok eredményesnek egy egyszeri nagy ugrást.

A változást, vagyis a NER-buktatást, nem látom életszerűnek "sima" választásokkal, inkább gondolom, hogy valami erősebb katarzis lesz hozzászükséges. Utána pedig valaki Adenauer-szintű, karizmatikus és kompetens, mélyen demokratikusan elkötelezett személynek kéne megadni lehetőséget, hogy visszafordítsa kis hazánkat a megfelelő irányba. Ez pedig nem megy 500, vagy x napos ügyvivői szintű politikai bizonytalanságos környezetben.
Ötletem, javaslatom, jelöltem nincs erre a személyre, legalábbis az elmúlt majd 30 évben megismert politikusok közül nem.

Végül az elején hivatkozott részlet.

"Politikai pártok köthetnek kompromisszumokat, világnézetek sohasem. A politikai pártok maguk is számolnak ellenzékkel, a világnézetek azonban csalhatatlanságukat nyilvánítják ki. Minthogy egyik világnézet sohasem akar a másikkal osztozkodni, tehát arra sem vállalkozhat, hogy az olyan rendszerrel, amelyet elítél, együttmûködjék. Azt tartja kötelességének, hogy a rendszert és az egész ellentétes szellemi világot minden eszközzel legyõzze, más szavakkal, hogy annak összeomlását elõkészítse.

Míg a kizárólag csak politikai párt programja nem egyéb a legközelebbi választás eredményét célzó receptnél, addig egy világnézet programja hadüzenet a fennálló rendszerrel, a meglévõ uralommal röviden , az uralkodó világfelfogással szemben."