Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodis

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A fehér kocka 2006.11.28 03:35:00
A spanyol választási rendszer, és most már az ukrán is, tartalmaz egy lehetőséget azoknak, akik az induló pártok mindegyikét utálják. Mármint azon kívül, hogy otthon maradnak. Ez a fehér kocka: a mindenkinek a kurva anyját. Az „egyiket sem” opció. A votos en blanco…..
bodis 2006.11.28 16:07:04
A francia választási kultúrának is része ("voter blanc", "vote blanc"), és a "Fehér Párt" ( www.partiblanc.fr/index.htm ) küzd a hivatalos elismertetésért.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ( www.mkkp.hu/ ) a szándékos érvénytelen különösen kreatív és szórakoztató fajtája. Szerintem zseniálisan ugrotta át azt a problémát, hogy ennek nálunk alig van kultúrája, szemben "az állampolgári kötelességgel" és "az értékes szavazattal".

Tavasszal egy ismerősöm kiközvetített egy narancsos újságírónak, aki az érvénytelenül szavazókról írt anyagot. Szegény lány egy órán keresztül fizette a telefont, és elviselte, hogy nyomtam a sódert. Nagysokára megjelent a cikk, a magam érveiből semmit nem láttam viszont, a lényege az volt, hogy a szándékos érvénytelen radikális, anarchista, szélbalra hajló, eleve kudarcra ítélt erőlködés. Az egyik fiatal politológustól, Karácsonytól vagy Töröktől is hallottam hasonló véleményt. Szerintem nincs igazuk, de egye fene, a kétfarkú kutya kedvéért azt se bánom, ha leszélsőbaloznak.

Tavasszal az indexfórumban is volt vita ezekről:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9136011
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9122276