Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maczák Viktória

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézzük meg alaposabban a teendőket, mit is teszünk, mikor hazavittük a kiskutyánkat. Szeretgetjük, beépítjük a családba, meglátogatjuk az állatorvost, és elkezdjük a szocializációt. Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mi ez, és hogy miért is nagyon fontos. Vannak olyan kutyafajták, akik könnyebben…..
Elkutyásodva... 3. Végre otthon 2018.02.11 16:54:45
Végre eljött a várva várt pillanat, hazahoztuk a kiskutyánkat. Mielőtt nekiveselkednék a felmerülő kérdéseknek, had tisztázzak pár dolgot. Voltak, akik szóvá tették, hogy mudikat látni a képeken. Mondhatnám véletlen, de nem. Ez azért van, mert nekem mudi fajtájú kutyáim vannak. Régebben voltak más…..
Elkutyásodva... Intermezzo 2017.12.17 21:28:18
Kicsit többet pihent a blogom, mint szerettem volna. Közbejött egy szeptemberi kutyás rendezvény, minek következtében, még most is Excel táblázatokat nézegetek és írogatok. Meg kedves kommentekre reagálok, kevésbé kedvesekre próbálok nem reagálni. Szóval még mindig üldöz az adminisztráció szabad…..
„A jó tenyésztő 100-szor többet tud a kutyáiról, mint egy divatos „kölyök teszt”. Semmiképpen se jó, ha túlzásokba esnünk és engedünk a „parasztvakításnak”. Ha valaki igazán ért a kutyákhoz szégyenteljesnek gondolja, abból levonni következtetést, hogy egy 2-6 hetes kutya mit csinál, vagy mit nem…..
Szóval eljutottunk a kutyavásárlásig. Tudjuk milyen fajtát és miért szeretnénk venni. Régebben a kutyás magazinokban tudott az ember keresgélni, mostanában viszont az internet kinyitotta a kapukat. Rengeteg a hirdetési oldal és a legtöbb tenyészetnek saját honlapja is van. A fajtaklubok is…..
Szóval, ismét egy kis „kitérőt” tennék, és előreugranék arra az időszakra, mikor már megvan a kutyánk Az egyik legfontosabb témakör az új gazdiknak, akiknek kölyökkutyájuk van, hogy mi az, ami egészséges, mit szabad és mit nem, milyen hatása van a különböző tevékenységeknek a kiskutyák fejlődésére,…..
    Mielőtt rátérnénk arra, hogy miért is érdemes tenyésztőtől vásárolni, még akkor is, ha nincsenek kiállításra járós terveink, és hogy hogy lehet elkülöníteni a tenyésztőt a szaporítótól. (Persze nem arra gondolok aki nejlonzacsiban árulja a piciket a metró bejáratnál, vagy sejtelmes telefon…..
Ha az ember eldöntötte, hogy az új családtag befogadásával egyben életet is ment, még mindig számtalan lehetőség áll előtte. Mik is ezek. A gyepmesteri telep. Szinte mindenki hallott már a híres-hírhedt Illatos úti ebtelepről, ami mára némiképp, számos önkéntes odaadó munkájának következtében…..
A választáshoz, és a fajták közti keresgéléshez, gondolatébresztőnek, hozzáadnám egy régebbi elmélkedésemet. Kezdő gazdik, ha valami ebből nem teljesen érthető, semmi pánik hamarosan megvilágosodnak a részletek is. Remélem. „A bull típusú terrierek cuki. Büszkélkednek a gazdik, a gyerekekkel egymás…..
Elkutyásodva... 1. Válogatás. 2017.06.14 21:47:28
Rendben van. Eldöntöttem kutyát szeretnék. ...vagy éppen az internetet böngészve megakad egy kutyuson a szemem. Ilyet akarok!!! Persze ez a hirtelen fellángolás gyakoribb gyerekkorban, de felnőttekkel is előfordul. Hol is nézem? Régebben a Kutya újságot lapozgatták a kutyára vágyó emberek, ma már…..
Útmutatót szeretnék adni, segítséget, hiszen az ember vagy nem találja amit keres, vagy olyan sok információ "szakad rá", hogy maga se tudja melyik az igazi. Nem a "tutit" szeretném megmondani (elsősorban :) ), hanem azt, mik azok a szempontok, ami alapján érdemes válogatni, először is az…..