Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyaryzoly

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék bemutatkozni, röviden elmondani a sztorimat, hogy mit is keresek én itt. Egy vidéki szakács vagyok voltam, aki pár éve még azt hitte, hogy a magyar gasztronómia rendíthetetlen harcosa, aki minden áron megvédi a konyha becsületét meg majd jól megmutatja, hogy ha kidolgozza a belét, attól…..
Azt javasolta, hogy jelezzem az orvosi kamara felé, hogy nem volt hajlandó ellátni gyermekemet, mi több, elküldte őt a rendelőből. Tisztelt Praxis blog!   Nem egészen vagyok tisztában az iskolaorvos jogaival, ezért fordulok önökhöz. Lányomnak, aki jelenleg tizedikes, le kellett…..
Magyaryzoly 2018.02.02 16:47:51
@Thomas Dantes: MIlyen áldozat te ostoba darab szar, a sárgalapos gyerekkel már a fasza kivan az iskolaorvosnak, mert nem kezelik a pánikbetegségét,a baszatlan frusztrált idióta anyja, meg bemószerolja a kamaránál. A faszba ki kéne venni a gyereket az iskolából és olyan helyre iratni, ahol nem kap pánikrohamot. Mondjuk ha ilyen tudálékos fennhéjázó büdös kurva anyám lenne,akkor én is pánikbeteg lennék.
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
Rohadjon meg az összes baszatlan picsa, akik azért hisztériáznak minden év szentestéjétől vízkeresztig, hogy tiltsák be a petárdázást, tűzijátékot meg úgy kábé a levegővételt is. Egy jóérzésű ember sem képes úgy kettőt görgetni a facebookon, hogy ne találkozna olyan képpel, szöveges poszttal vagy…..
Magyaryzoly 2018.01.06 18:01:01
@Sentiero Acesso: Aki szadista suttyó az nem csak szilveszterkor az. Ha betiltják a petárdát akkor majd legfeljebb fejszével fogja szétverni a kutyát, gyereket, öreget.
A női önvédelem ingoványos terep. A legtöbb, magát női önvédelemként hirdető tanfolyam extrém helyzetekre kínál extrém megoldásokat. Önbizalom erősítő tréningnek persze nem rossz – ha az ember lánya azt hiszi, hogy egy viszonylag vad helyzetet is képes kezelni, talán határozottabban lép fel a…..
Magyaryzoly 2017.12.29 19:46:37
@Magyar Gábor6817: Fú tesóm ez elég erős sztétment ezután széttépnek a feminácik annyi szent.
Amikor sok-sok egymillió új munkahelyről, majd egyszer bekövetkező munkaerőhiányról beszélt néhány bölcs gondolkodó, csak megmosolyogtuk őket: elképzelhetetlennek tűnt, hogy változtatni lehessen azon, amire mindenkit kondicionáltak: a helyedre húszan várnak, ha nem tetszik, el lehet menni, a…..
Manhattan művészkerületében, Chelsea-ben található a dupla loft lakás, amelyet a 300 sztárja, az Így neveld a sárkányodat című film leghíresebb szinkronhangja, a szakállas viking, Gerald Butler árul, méghozzá kevés híján 6 millió dollárért...
Magyaryzoly 2017.12.12 21:37:28
nem tanmese Huszonnyolc hét 2017.11.29 15:08:28
Huszonnyolc hét Pontosan emlékszem, két héttel a születésnapom után volt, akkor még magabiztosan sétáltam be a rutinnak vélt vizsgálatra. 28. hét. Ennyi időt kapott a kisfiú. Úgy tűnt, hogy az élet nem megy el büntetés nélkül egyéb más bűnök mellett sem,  miért maradnék én ki...
Magyaryzoly 2017.11.29 21:18:08
@közép dunántúli régió: A felcsinált kurva örökbe adta a pujáját és gyűlöli azokat az anyákat akik örülnek, hogy gyerekük lett
A héten elindult egy meglepően nagy mértéket öltő online kampány. Számos, szexuális zaklatást túlélt ismerősöm, köztük feministák és üggyel szimpatizáló aktivisták is csatlakoztak hozzá. Sok támogató is kifejezte a szolidaritását. Facebook tagok írták ki egymás után posztjukban: #metoo (Magyarul:…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretnék megosztani veletek egy történetet arról, hogyan képes egy munkáltatói hozzáállás tönkretenni az embereket, csapatokat, tehetetlenné tenni a közvetlen…..
Magyaryzoly 2017.11.11 11:03:28
@CoolKoon: Nem akartam hozzászólni a poszthoz, de ez a deffiniíció amit a blog közönségéről írtál akár a Pallasz Nagylexikon "munkahelyi terror" szócikkéhez is elférne :D
Vannak helyzetek amiket az ember nem felejt el. Ilyenek közé sorolom a nyolc évvel ezelőtti pálinkafesztivált is amit a Budai Várban tartottak. Súlyos este volt minden tekintetben, szerintem lábon kihordtunk egy combos alkoholmérgezést, de megérte és hát a sztori sem mindennapi. 2007-ben volt egy…..
Magyaryzoly 2017.10.07 13:49:58
@Jancsa Jani: Már meg sem lepődök, hogy ilyen illusztris olvtársak kommentelnek itt. Gratulálok a bloghoz és a tube csatornához is.

@Szerda Úr: Már ideje volt véget vetni a szünetnek. Nem győztem újraolvasni a régi posztokat. A Balaton környéki vendéglős rokon hölgy története is folytatódni fog?
Lesz harmadik évad a True Detective (A törvény nevében) című sorozatból - ez már önmagában is hír, de a Variety még néhány részletet is megosztott róla. Egészen idáig nem volt egyértelmű, folytatódik-e az HBO rendkívül jól induló, de a második évaddal jókora csalódást okozó misztikus krimisorozata,…..
Szabadnem „Szerencsés fiúk” 2017.08.23 07:20:24
Egy kutatónő online kérdőív segítségével vizsgálta a férfiak ellen nők által elkövetett szexuális bántalmazás egyes formáit, amikor az elkövető (vaginális, orális vagy anális) behatolásra kényszeríti az áldozatot. A férfiakkal szemben nők által elkövetett nemi erőszak valós jelenség...
Magyaryzoly 2017.08.23 21:34:05
@ö...mikó?: Vagy mondjuk elhangzik, hogy "ha nem ápolsz le akkor, kitekerem a gyereked nyakát amíg dolgozol"
Naponta találkozom kéregetőkkel. Ahogy Te is. Nincs olyan utcasarok Budapesten, ahol ne köszönnének rám. (Mert a kéregetők köszönnek!) Az az intézményesített forma, amikor valaki a hajléktalanok újságját árulja. A kulturálatlanabb változat, amikor részegen rád förmednek, hogy adjál pénzt, ha meg…..
Magyaryzoly 2017.08.23 09:14:27
@Gerolsteiner: szetrintem azt, hogy ez is a zorbán miatt van. Vagy, hogy bassza meg magát mindenki aki kezdett valamit a szaros életével és nem tökrészegen szarik maga alá egy aluljáróban.
Öngyilkos segédek, vontcsövű pisztolyok és kötésben küzdő kardozók. Milyen is volt egy párbaj az aranyévekben?  ..
Magyaryzoly 2017.08.22 20:12:51
A Jobbik azt javasolta, hogy a választójogot általános iskolai végzettséghez kellene kötni. Munkahipotézisként vegyük ezt a javaslatot egy pillanatra komolyan, és tegyük föl az adódó kérdéseinket. 1. Képzeljünk el egy analfabéta embert. Becsületes az illető. Utcaseprőként, takarítóként vagy egy…..
Magyaryzoly 2017.08.12 15:02:16
Legalább annyira demagógnak érzem ezt a blogposzotot mint magát a jobbikos javaslatot. Ennek kapcsán két dologra szeretnék reflektálni. Egyrészt az tény, hogy a lakosság túlnyomó része, hát hogy is mondjam, nem tudok pol korrekt lenni, de ostoba. Lehet engem is annak tartanak, sőt biztos sokszor viselkedek hülyén, de reflektálok erre és próbálok jobb emberré válni. Az egyik előttem hozzászóló írta, hogy már nem 1900-at írunk mikor még a szegények tényleg nem járhattak iskolába. Ma aki nem tud megtanulni írni olvasni, az nem azért nem tud, mert mocskosorbán, hanem azért, mert alkalmatlan rá. Ugyanakkor a végzettségi cenzus szerintem teljesen hibás történet lenne. Ha általános iskolához lehet kötni, miért nem kötjük inkább a diplomához, vagy a phd-hez. Nyilván az sem lenne megoldás, de mondjuk egy előzetes regisztráció és egy 5 kérdéses választási kérdéssor lehet nem lenne ördögtől való.

Másrészt reflektálnék a diploma fétisre is. Több magyar felsőoktatási intézményben tanultam/lok, van egy diplomám, amit talán sokan büfé/ruhatár szakos végzettségnek gondolnak, de ebből teszek kenyeret az asztalra, nem lettem pályaelhagyó, a szakmámban dolgozok, a főnökeim elégedettek velem, a kollégáimmal jól kijövök. A közeli barátaim közül, akikkel egy évfolyamon voltunk sokan dolgoznak a szakmában. Ugyanakkor sajnos sokszor látom azt is, hogy olyan emberek járnak az egyetemekre, akiknek nincs céljuk a diplomával, csak a "papír" kell. Félreértés ne essék, nem vetem meg őket, de pl pont a tanári pálya tele van motiválatlan frusztrált emberekkel, akik asztalosként vagy fodrászként leélhetnének egy teljes boldog életet, de ehelyett azt sulykolták beéljük, hogy a társadalmi felemelkedés egyedüli útja a diplomaszerzés. Szerintem alapvetően az a lényeg, hogy mindenki aki hajlandó munkát végezni, annak a maga színvolán biztosítani kell a boldogulást. Mert szép dolog ha valakinek 4 diplomája van, de az utcát is sepernie kell valakinek, meg a pult mögé is oda kell állni, meg az államot is működtetni kell.
Magyaryzoly 2017.08.12 18:39:50
@csonka balázs:

akkor nézzük pontról pontra a posztot:

1. Nem 1900-at írunk, aki lomizik, meg kombázni jár, az is jó eséllyel úgy nőtt fel, hogy kötelező volt iskolába járnia. Akinek nem kétbites az agya, az el tudja végezni az elemit, lehet nem tanul tovább és utcaseprő lesz, vagy birkapásztor, aki társadalmilag fontos feladatokat végez el. Senki sincs kirekesztve azért mert szegény, vagy nem topmanager, az esik ki akinek az alapvető kompetenciái hiányoznak.

2. Nem mér fel jobban az állam, mint akármilyen állás betöltése előtt a műkarmos hr-es kishölgy. Bemutatom a legmagasabb iskolai bizonyítványom és kész. Túl van tárgyalva.

3. Én simán hozzájárulnék, akár milyen közigazgatási állásra jelentkeznék, legalább nem kéne hetvenhetedszerre is bemutatnom a papírjaim.

4. A külföldi iskolai végzettségek kölcsönös elismerését tudtommal nemzetközi szerződések szabályozzák, elég jól működik a dolog például kismillió külföld nyer felvételt magyar egyetemre, ahol nyilván vizsgálják az iskolai előmenetelét.

5. A kérdésfelvetés hibás, akinek megvan az elemi iskolai végzettsége, vagy az ezzel egyenértékű papírja, az jöhet.

6. Nyavalyogtok tovább mint eddig is ;) Na komolyra fordítva a szót, pont a liberális kormány tett meg mindent annak érdekében, hogy a vidéki iskolákat bezárja, ezek után én ezt a kérdésfelvetést nem tartom korrektnek.

7. Kérdéssel válaszolok, szerinted normális dolog, hogy valaki olyan kérdésekről dönt amiről halvány fogalma sincs? Az ilyen embert egy tál gulyással, egy korsó sörrel, vagy 2000 forinttal bármelyik politikai párt meg tudja venni.

8. Nekem megvan, minden dolgozó ember megtartja az iskolai papírjait. Érettségi, diploma, nyelvvizsga, sőt szerintem még a B-s jogsihoz szükséges vizsgaigazolásom is megvan.

9. Legmagasabb végzettséged igazolod, pusztán annak a ténye, hogy az ember körzeti orvos bizonyítja, hogy megfelelt a pozíció betöltéséhez szükséges szakmai követelményeknek.

10. Nem akarok belemenni ebbe, én személy szerint ilyen helyzetben szarnám le a választást, de jó legyen, igazat adok lehet a poszternek ebben igaza van.

11. Szavazni csak a szavazólapon szereplő jelöltekre lehet. Nem értem mért baj, hogy a lumpen kocsmatöltelék proli nemtörődöm embereket korlátozzák, a dolgozó, szegény 8 általánost végzett ember simán szavazhat akire akar.
Magyaryzoly 2017.08.12 20:18:31
@csonka balázs: Hát, nem is tudom mit mondjak, köszönöm. Szerintem az érdemi vita ott kezdődik, hogy nem rekesztjük ki egymást a szalonokból, a korrekt kimért elvek sokkal közelebb állnak az emberekhez mint a szélsőségek.
Tegnap a 444.hu írt egy cikket a 'sound-os életvezetési tanácsaimról, erre reagálok a magam módján. Nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon kedvelem a 444.hu-t. Bár előttük is voltak véleménycikkeken alapuló hírportálok, a fiatalos és profi profi gárda úttörőként érzett rá, hogy a száraz hírek…..
  Yeyo!Köszönöm az érdeklődést és a sok pozitív visszajelzést! Királyok vagytok. Vannak mozgolódások a dolog körül, majd mesélek;) TIPLI1 TIPLI2 TIPLI3 TIPLI4 TIPLI5 TIPLI6 TIPLI7 TIPLI8 9. RÉGI SZTORIK   Amúgy kár, hogy nem vágod a Kokkert! Tele van cuccokkal! De tényleg minden szarral. A…..
A ghánai moziplakát ma már fogalom a B-filmek rajongói körében: a szegény sorsú, de lelkes amatőr festők ezekkel népszerűsítették a filmeket az afrikai országban. A lenti képek alapján sokszor ráadásul úgy, hogy a VHS-kazettaborítón, egy angol nyelvű poszteren vagy egyéb brossúrán kívül semmit sem…..
Hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1957 óta élek a kerületben, egy éve nyugdíjasként. Ha mindennapi sétám elhúzódik, vagy a szükség úgy hozza a Margit körúti kormányhivatal WC-jébe járok. Ma is így tettem. Láttam, hogy a mosdó ajtajára ki van írva, hogy csak ügyfelek vehetik igénybe. Meglepődtem, de…..
A helyszíni körülmények ismerete nélkül persze nehéz bármit is mondani az alábbi panasz jogosságáról, de valószínűleg nem egyedi problémát feszeget olvasónk. Falun meg ugye nem úgy megy az, hogy akkor holnaptól a másik boltba járok. Üdvözletem!  Egy kis faluban…..
Szlengblog Gyulabá 2009.02.04 12:34:00
Sikonya Gyula a Szlengblog háttértörténetének egyik legvisszataszítóbb alakja. Súlya kb. 50 kiló, magassága 165 centi. Arca majomszerű, torz. Mára ritkuló, őszes haját növeszti, és bajuszt visel. Idős kora ellenére hiányt szenved jovialitásban. Hallatlan dühvel és…..
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
A lányom történetét mesélem el. Úgy alakult az életünk, hogy jelzálogtartozás miatt eladtuk a vidéki házunkat. December 1-jén beköltöztünk a fiam önkormányzati lakásába. Én minden gond nélkül bejelentkeztem, de mivel a lányom nem vér szerinti testvére a fiamnak. csak településszintű kártyát…..
Magyaryzoly 2017.06.25 22:43:02
@Hurrá Torpedó: A tulajdonos az önkormányzat, aki ott lakik az a bérlő, szóval az önkori dönt hogy ki költözhet be.
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
Magyaryzoly 2017.06.21 11:54:40
@Fredddy: Szívesen olvasnék egy hasonló igényességű cikket a párbaj témájában is. Az például kifejezetten érdekelne, hogy a kocsmai/kávéházi hőzöngésnek elejét vette-e az a tény, hogy egy sértés miatt akár kardal kell jótállni.
Magyaryzoly 2017.06.21 12:09:57
@Fredddy: Én valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek ez iránt a dzsentri világ iránt (szándékosan nem írom, hogy letűnt, mert szerintem a dzsentri szellemiség a mai napig áthatja a magyar társadalmat, a proli öntudattal egyetemben)A baj az, hogy a párbaj témájában elég szegényesnek mondható az ismeret anyagom. Az viszont meglepett, hogy pl a német egyetemisták körében még a 20. században is elterjedt volt a párbaj, igaz, hogy csak első vérig. A jövő értelmisége ma nem hinném hogy vállalkozna arra, hogy összekaszaboltassa magát (mást szerintem simán levágna :D) Ha jól tudom Otto Skorzeny karakteres arcához is hozzájárult egy ilyen egyetemi pengeváltás
Magyaryzoly 2017.06.21 13:20:27
@tiboru: Na akkor itt olvashattam a sztorit. Egyébként várom a kövi posztot a konteóra is, a Dzsekós anyag szokás szerint jól sikerült :)