Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kwinto

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kwinto 2017.06.13 10:55:33
@Fodor Balázs: Azt próbálom FlybyWire kollégának is érzékeltetni, hogy a probléma nem fekete-fehér. Ismeretek nélkül nincs gondolkodás, kreativitás. A jó oktatás ismereteket ad, bevált módszereket mutat be, problémákat vet fel, megoldást mutat és közben a gyerek megtanul gondolkodni. Feltéve, hogy jól csinálják. Jól néznénk ki, ha a gyereknek mindent magának kellene felfedezni. Sajnos a mai magyar oktatás rossz, és nem elsősorban azért amit tanít, hanem azért, ahogyan tanítja.
Kwinto 2017.06.13 11:16:39
@FlybyWire: A "ti oktatási rendszeretek"? Nocsak-nocsak kirekesztünk, miközben a szabadelvűségről prédikálunk? Szerintem én liberálisabb vagyok a "poroszos" gondolkodásommal mint te. Úgy gondolom, hogy az oktatási rendszer nem az enyém, vagy a tied, hanem közös ügy. Amikor pedig azt állítod, hogy nem az iskola tanított meg gondolkodni, hidd el nincs igazad.
Kwinto 2017.06.13 10:40:44
@FlybyWire: Hidd el érzem. 25 évig dolgoztam az oktatásban. Pár éve feladtam. Ami pedig az ÉRDEKLŐDÉST illeti (így csupa nagy betűvel), az fontos de nem elégséges feltétel. Nagy a különbség az ismeretterjesztés és a tanítás között. Az első befogadása nem igényel erőfeszítést a tanuló részéről, a második igen. Sajnos abban igazad van, hogy a mai világunkban a társadalmi elvárásoknak bőven megfelel az érdeklődés alapú iskola is. Legalább mindig lesznek aki felveszik azt deviza alapú hitelt. :)