Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saszta

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cím: Fehér Fúzió és bomba: George Weasley- Angelina Johnson, Luna Lovegooddal robbantottam, így a végső párosom George Weasley-Luna Lovegood. Titkos kulcs: napsütés Tartalom: Egy kis rózsaszín pötty különösképp kitűnt ficánkoló pörgésével, mígnem lassan elhagyta…..
Saszta 2017.06.13 13:23:07
Kedves titkos író!

Helyesírás: Szép, választékos volt a szóhasználatod, de nem értettem annak a sok sok ...-nak a funkcióját. Szerintem kicsit túlzásba vitted, nyugodtan használhattál volna pontot helyettük. Egyedül ez zavart engem kissé, no meg volt benne néhány nem odaillő szó is.
3 pont.

Fúzió és szereplők: Lunát és George-ot is jól bemutattad, mindketten nagyjából karakterhűek voltak, (bár George nem teljesen) de Angelinát én sehol nem találtam, még csak utalás szintjén sem, ezt pedig hiányoltam. A két karakter közti kapcsolatot is jól kifejtetted, azzal nem volt probléma.
Legyen 4 pont.

Bomba: Ez teljes mértékben rendben volt, Luna az első perctől fogva meghódította George-ot, szóval ezzel nem volt probléma.
5 pont

Világ: Kétséget kizárólag Harry Potter volt, ez végig érezhető volt.
5 pont

Cselekmény: Maga az alapötlet jó volt, viszont engem kissé zavart, hogy a végén kezdted el a sztorit, és aztán újra visszatértünk a végén oda, ahonnét elindultunk. Bár tulajdonképen ebben sem vagyok biztos, hogy ez így történt... Nekem kissé zavaros volt ezt így követni, először azt sem tudtam, kiről van szó, hol vagyunk, mi történik. Valamint aztán megemlítetted, hogy George sokat beszélgetett Lunával, de aztán meg olyan volt, mintha George akkor jött volna rá, hogy szereti Lunát, mikor halálfalónak nézte, és a végéből is az jött le nekem, hogy Luna nem tudja, hogy George szereti őt, szóval ez a része is zavaros volt nekem, ahogy az is, hogy most pontosan mi is történt Lunával.
Tehát nekem egyszerűen nem állt össze a sztori, inkább csak találgatni tudok a történetdarabokból, hogy mi is történhetett valójában, mert nem volt egyértelmű, legalábbis számomra.
Az egész sztori olyan volt számomra, mint egy posztmodern művészfilm: tele volt szép leírásokkal, az ember látta maga előtt a jeleneteket, érdekes, kreatív dolgok sokasága rejlett a sorok mögött, de valahogy mégis olyan puzzle-szerű lett a végeredmény, amit az olvasónak kell összeraknia, s rá van bízva, hogyan rakja össze őket, s milyen képet kap végeredményül.
Ha ez volt a célod, akkor nagyon jól sikerült, ha nem... Hát akkor valami kimaradt az egyenletből.

Legyen 3 pont.

Kulcsok:

Képkulcs: Ez tökéletesen megjelent, és elég fontos szerepe is volt a történetben, ráadásul az elejét is ezzel nyitottad, s a végét is ezzel zártad, szépen (kép)keretbe foglalva ezzel a történetet.
5 pont

Titkos kulcs: A napsütés túl sok szerepet nem kapott ebben a történetben, teljesen elveszett benne, és még hangulatilag sem épp a napsütés jutna eszembe erről a műről.
1 pont

Üzenet az írónak: Tetszett a történet alapötlete, és az a sok szép, színes kép, amit elénk vetítettél választékos szóhasználatoddal és költői képeiddel. Valamint a hangulatát is nagyon jó át tudtad adni így, ami szintén megfogott benne. Azonban ez magának a történetnek a rovására ment, mert így nehezebb volt követni az eseményeket. Így magával a történeteddel kapcsolatban nekem eléggé ambivalens érzéseim vannak: jó volt az alapanyag, nagyon tetszett az eleje és a vége, de valahogy a közepe nem ragasztotta azt össze eléggé, s így nem állt nekem össze teljes egésszé, s némi hiányérzetet hagyott maga után.
Azt hiszem a kevesebb (mármint a színes szóképekre értve) itt most több lett volna, míg cselekményileg talán az lett volna célravezetőbb, ha bővebben kifejted a dolgokat. Lehet, hogy nem egypercesként ez sokkal jobban működött volna.
Összességében egyébként érdekes volt, és hosszabban, jobban kifejtve szívesen olvasnám újra. :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumon megtalálsz minket)
Cím: Csínytevők Fúzió és bomba: James Potter–Lily Evans, robbantottam vele: Fred Weasley Énekesmadár-titkoskulcs: bárányfelhő Tartalom: Lily a padon szomorkodik, amikor a semmiből előtűnik egy titokzatos fiú. Vajon ez a rövid találkozás elég arra, hogy a lány átértékeljen néhány dolgot…..
Saszta 2017.06.13 11:27:03
Kedves rejtélyes alkotó! :)

Helyesírás: Találtam néhány elírást, meg zavaró kifejezést, de összességében nem volt túl nagy probléma ezzel.
3 pont

Fúzió és szereplők: Remekül eltaláltad a karaktereket, főleg Fredet hoztad nagyon jól, viszont Jamest hiányoltam a történetből. Ugyan utaltál rá nem egyszer, de ezt valahogy kevésnek éreztem, elvégre ők lettek volna a fő páros, szóval valamennyire vártam volna az ő megjelenését is azért. Mindenesetre a két főszereplővel semmi gond nem volt, szerethetőek és karakterhűek voltak végig.
Ez is 4 pont.

Bomba: Ezt a kritériumot tökéletesen teljesítetted, ráadásul nagyon kreatívan oldottad meg ezt a feladatot. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás.
Nem kérdés, 5 pont.

Világ: Tetszett, ahogyan a világra jellemző apróságokkal szórtad tele ezt a történetet. Remekül bemutattad a WVV-s kütyükkel a világot, melyben játszódik.
Szóval ez is 5 pont. :)

Cselekmény: A történet gördülékenyen haladt előre, nem ült le egy pillanatra sem, s végig harmonikus volt a tempója is. Szépen fűzted fel a sorokat, és a lezárása is megfelelő volt, nem maradt bennem semmi hiányérzet. Pontosan eltaláltad, hogy miből mennyi kell bele és hol kell pontot tenni a végére.
5 pont

Kulcsok:

Képkulcs: Szerintem kellő hangsúlyt kapott a kép a történetben, bár egy kicsit későn fűzted bele. Már azt hittem nem is fog felbukkanni. Mindenesetre tetszett az a megoldás, hogy Fred varázsolta át Lily hajkoronáját, és Lily nem akart megválni tőle, mert Fredre emlékeztette. Ez aranyos volt, tetszett. :)
Erre 4 pontot adok.

Titkos kulcs: Ezt a kulcsot viszont nagyon szépen vitted bele a sztoriba, tetszett a hasonlat az elején, és az, hogy a végén is visszaköszöntek a bárányfelhők. Ezt jól megoldottad. :)
5 pont

Üzenet az írónak: Összességében nekem tetszett ez a kis szösszenet, megmosolyogtatott. Az alapötlet nagyon kreatív volt, a történet maga pedig hihetetlenül bájos és aranyos lett, jó volt olvasni. :) Viszont néhány zavaró kifejezés kizökkentett, amit kifejezetten sajnáltam, mert egyébként csodás kis tünemény volt ez a pár sor.
Cím: Vágyaidba marva Fúzió és bomba: Fúzió: Lucius/Narcissa, bomba: Bellatrix Black Énekesmadár-titkos kulcs: limonádé Tartalom: „Mélyen beszívta a szoba illatát, amelyben éppen úgy jelen volt az ő buja parfümje, mint Lucius száraz-fanyar illatszere és a vad együttlét semmivel össze nem…..
Saszta 2017.06.11 23:19:40
Kedves titkos szerző! :)

Helyesírás: Semmi hiba nem volt benne, és szépen formáltad a szavakat, könnyen, gördülékenyen lehetett olvasni ezt a kis irományt.
5 pont

Szereplők/fúzió: Tökéletesen eltaláltad a karaktereket, nagyon jól hoztad Lucius arroganciáját és Bellatrix vad, szabad szellemiségét. Még az sem zavart, hogy Narcissa nem igen szerepelt a műben, s így az ő jellemét kevésbé tudtad nekünk megmutatni, viszont a két főszereplőt hihetetlenül jól eltaláltad, fogadd őszinte gratulációmat érte!
5 pont

Bomba: Remekül szétrobbantottad az eredeti párost, kétség sem fér hozzá, hogy teljes mértékben teljesítetted a feladatodat.
5 pont

Cselekmény: A sztori gördülékenyen haladt előre, minden sorát élvezet volt olvasni, és a lezárása is kerek volt, semmi hiányérzetem nem maradt. Végig lekötötted a figyelmemet, egy pillanatra sem ült le a történet, és még szívesen olvastam volna még-még és még, mert úgy ittam minden sorát, ahogy Lucius tette azt a Bellatrix testére csordult limonádéval. ;)
5 pont

Kulcsok:

Képkulcs: A képen látható pergamenek kétszer is megjelentek, és kellő fontosságot adtál nekik, még ha nem is sikerült ezt olyan jól beépítened, mint az eddig olvasott történetekben, de mégis úgy vélem, hogy kellőképpen bele tudtad fonni a történeted szövetébe.
5 pontot adok erre is, mert 4,5-et nem lehet adni, szóval inkább felfelé kerekítek. (Vagy lehet 4,5 pontot adni?)

Titkos kulcs: A limonádét is egész jól be tudtad építeni a történetbe, tetszett ahogyan felhasználtad ezt a kulcsot, márpedig nem volt épp egy egyszerű feladat.
Szóval ez is 5 pont. :)

Üzenet az írónak: Engem teljesen megvettél ezzel a sztoriddal, egy élmény volt olvasni! Csakis gratulálni tudok hozzá, csodás volt!

Köszönöm szépen, hogy olvashattam ezt a történetet! :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumán megtalálsz minket)
Cím: Liliomos lány Fúzió és bomba: Fleur – Bill; robbantottam vele: Voldemort Énekesmadár – titkos kulcs: szellő. Tartalom: Fleur Delacour a háború alatt kettős ügynököt játszik. Korhatár: 16 Műfaj: dráma Figyelmeztetések: erotikus tartalom, kínzás/erőszak, AU Jogok: A Harry Potter világához…..
Saszta 2017.06.11 21:27:06
Kedves névtelen alkotó! :)

Helyesírás: Minden tekintetben rendben volt, szép, választékos volt a szóhasználatod, nem találtam semmi megakasztó, zavaró szót vagy helyesírási hibát.
5 pont

Szereplők/fúzió: Az elején nagyon jól bemutattad Fleur karakterét, s főleg az tetszett, ahogy felsoroltad, hogy kiknek a tanácsait fogadta meg, kik voltak fontosak neki.
A többi karaktereknél azonban éreztem némi hiányosságot. Sem Bill, sem Voldemort nem kapott túl nagy szerepet, Fleur kiszorította őket a történetből, így az ő jellemük nem igen mutatkozott meg, ezért azt sem tudom megállapítani, hogy OOC-k voltak-e avagy sem. Mondjuk Voldemort utolsó megszólalása nekem kissé karakteridegennek tűnt.
Ez csak 3 pont. :(

Bomba: Hát, Voldemort ugyan belerondított némileg Bill és Fleur kapcsolatába, de ennyiből nem derül ki, hogy sikerült-e a robbantásod, avagy sem. Én inkább az utóbbi felé hajlok, mert az utolsó pár elejtett mondaton kívül más nem igen utalt arra, hogy Voldemort és Fleur között bármi is alakulóban lett volna.
Legyen 2 pont.

Cselekmény: Az alapötlet nagyon tetszett, és szépen bemutattad a szituációt, azonban a végét én eléggé lezáratlannak érzem. Szinte folytatásért kiált ez a szösszenet, mert rengeteg benne a potenciál és az elvarratlan szál. S bár a cselekmény maga végig pörgött és jó volt olvasni a sorokat, de kevés volt ehhez ez a pár száz szó.
Így ez csak 3 pont.

Világ: Csodásan bemutattad a Harry Potter univerzumot ebben a kis szösszenetben, ez hibátlan volt, jól megoldottad ezt a feladatot.
5 pont

Kulcsfelhasználás:

Tavaszi képkulcs: Ezzel semmi probléma nem volt, csodásan beépítetted a történetedbe, ráadásul szerintem elég kreatív módon.
5 pont

Titkos kulcs: A szellőnek nem sok szerepe volt, de azért sikerült némileg belecsempészned a történetedbe.
2 pont

Üzenet az írónak: Mint már említettem, maga az alapötlet zseniális volt, teljesen magával ragadott ez a sztori, és nagyon-nagyon örülnék, ha bővebben kifejtenéd ezt és írnál folytatást, mert a fő probléma az volt vele, hogy ez egypercesként egyszerűen nem tud működni, mert annyi dolog kifejtésért kiállt. Én imádtam olvasni a soraidat, maga a történet nekem nagyon tetszett, de egyszerűen ez minimum pár fejezetet követelne meg. Úgy csodásan működne az egész. Szóval azt javaslom, hogy írd meg ezt a sztorit hosszabban, fejtsd ki részletesen, és úgy imádni fogom! :)
Én nagyon szívesen olvasnám tovább, szóval a pontok ne keserítsenek el. Magának a feladatnak nem tudtál ugyan eleget tenni, de ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a történeted. Egyszerűen csak ez nem novellának való.

Köszönöm, hogy olvashattam, és remélem majd olvashatom a folytatását is! :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumán megtalálsz minket)
Cím: Bársonyrózsa Fúzió és bomba: Narcissa Black & Lucius Malfoy Énekesmadár – titkos kulcs: méhecske Tartalom: Cseppnyi nosztalgia és merengés egy időből, amikor a dolgok még egyszerűbbek voltak, a szívek könnyebbek és a világon még csak tavasz volt. Korhatár: ~ Műfaj:…..
Saszta 2017.06.11 20:39:56
Kedves rejtélyes író! :)

Helyesírás: Nagyjából rendben volt, de az elején kissé zavartak a szóismétlések, és volt pár megakasztó szó is, ezért csak 4 pont.

Szereplők/fúzió: A szereplőket szerintem viszonylag jól eltaláltad, bár azért volt pár karakteridegen megmozdulás is, szóval én hiányoltam azt az OOC jelzést. Ezt leginkább Luciusnál éreztem, aki szerintem nem ilyen romantikus alkat, de azért tetszett ahogy leírtad a Narcissa iránti érzéseit. Azonban ebben a rövid kis történetecskében remekül be tudtad mutatni kettejük szerelmét, ami viszont plusz pont, mert ez egyáltalán nem könnyű faladat. :)
Összességében 4 pontot adok erre is.

Cselekmény: A történet szerintem jól volt felépítve, tetszettek a hangulatfestő képek az elején, és hogy fokozatosan pörgetted fel az eseményeket, viszont a végét én kissé túl gyors lezárásnak éreztem. Jobb lett volna, ha ott megint lelassulnak az események, mert akkor sokkal harmonikusabb lett volna a történeted.
Erre is 4 pontot adok. :)

Világ: Szerintem ebben a pár sorban remekül bemutattad a világot. Pusztán pár elejtett szóval utaltál a HP világára, ez pedig nekem nagyon tetszett benne, ügyesen megoldottad.
5 pont.

Kulcsfelhasználás:

Tavaszi képkulcs: Ezzel a kulccsal nem volt semmi probléma, nagyon szépen beépítetted a történetbe, főleg az illatok leírásával, meg azzal, hogy Lucius felszolgálta leendő feleségének a kávét, valamint még a címben is utaltál rá. Apropó cím, nagyon jó választás volt, csodás hangulatot teremtett már ez is. :)
Ez szuper volt, nem is adhatok rá mást, mint 5 pontot. :)

Titkos kulcs: Nos, itt már akadtak gondok sajnos, ugyanis szegény méhecskéd nem kapott túl sok szerepet. :( Narcissa és Lucius épphogy csak egy pillantást vetett rá, aztán már tova is repült, és eltűnt a történetből, mintha ott sem lett volna.
Ez csak 1 pont.

Üzenet az írónak: A történeted összességében tetszett, az alapötlet remek volt, a történetvezetéssel sem voltak túl nagy problémák (a fentebb már említett dolgot leszámítva), a karaktereket pedig szerethetővé varázsoltad. A kulcsok felhasználását ugyan csak részben sikerült megvalósítanod, viszont hangulatilag nagyon szépen hoztad a tavaszt.
Úgy érzem, hogy nem sok rövid történetecskét írhattál még (ez persze csak az én benyomásom), mert a végén olyan volt, mintha még jönni akartak volna belőled azok a szavak. És hát minél tömörebb egy sztori, annál nehezebb azt jól megírni, hiszen nagyon nehéz eltalálni miből mennyi kell, hol kéne lezárni úgy, hogy az kerek legyen és ne maradjon hiányérzet az olvasóban.
Szóval az, hogy ezt itt és most ebben a történetben nem sikerült eltalálnod egyáltalán ne szegje kedvedet!
Írj sok-sok ilyet, és előbb utóbb rá fogsz érezni az ízére. :)

Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt az irományodat! :)

Üdv: Saszta

(Kritika Klub - a Merengő fórumán megtalálsz minket)