Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paradicsomkert

4 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időközben eszembe jutott, hogy a tavalyi áldozatom a Bajaja balkonparadicsom volt és erről az is eszembe jutott, hogy mennyire túlélő fajta a koktélparadicsom, ami megér néhány sort és egy önálló bejegyzést. Lássuk 5 pontban, hogy mi az, amit biztosan ki fog bírni a koktélparadicsomod. Fotó:…..
Szögezzük le még az elején, hogy nem vagyok (tanult) kertész, inkább csak a saját tapasztalataimat osztom meg veletek annak érdekében, hogy mindenki szép, egészséges paradicsomokat nevelhessen. A múltkori 10 ok arra, hogy saját paradicsomod legyen bejegyzés nagyon bevált több szempontból is. Sokat…..
paradicsomkert 2017.06.19 21:06:59
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a honaljhajtasokat hívom kacsnak. Amennyire én tudom a paradicsom önbeporzó. Nálam is előfordul hogy egy két virág "nem köt be", és akkor fordult elő hogy elszáradtak a virágok ha a felettük lévő hajtás véletlenül letört, azt ugyanis nem szabad letörni. Majd kutatok a témában hátha találok rá választ. Szerintem az említett műtrágya is jó lehet, bár nem tudom a 2,5 liter víz hány tő paradicsomra kerül.
paradicsomkert 2017.06.19 21:18:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Más tünetek egyébként nem jelentek meg a növényen? Honnan vannak a palánták?
Nem tudom tudjátok-e, de az írók, újságírók jellemzően először megírják a könyvet, regényt, cikket és ezt követően adják neki a címet. Én is hasonlóan tettem néhány évvel ezelőtt, mikor még online sajtóba írogattam külpolitikai cikkeket. Ez a bejegyzés azonban teljesen más, hiszen először kitaláltam…..
paradicsomkert 2017.06.19 17:35:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Felkerült egy ilyen bejegyzés is. :)
Minden 2 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy dísznövény kiállításon rábukkantam kedvenc "nemisannyiradísz" dísznövényemre, Vilmára. A két kicsi Vilma egész nyáron kitartó társam volt és a bérház ablakát kiválóan díszítette és mindemellett apró, piros koktélparadicsomokkal is elvarázsolt.   Vilmáék…..