Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paquito Rodriguez

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány egyik különösen érdekes agymenése volt a panellakások felső emeleteinek elbontására tett javaslat. Ráadásul azt Lázár János még meg is erősítette, szóval az ember gyanakodik. Elsőre (meg másodikra is) agyrémnek tűnő ötletben aztán megtalálható a rendszer – a fideszes rendszer. Végy egy…..
Paquito Rodriguez 2017.06.10 09:47:33
Kedves mindenki! Első és utolsó kommentemet teszem közzé.
Nem az az igazán borzasztó, ami történik a világban, legyen szó bármiről, hanem az, hogy nálunk rögtön politika lesz belőle. Mert hogy valami attól lesz baromság, hogy Orbán, vagy Gyurcsány mondta. Attól lesz baromság, hogy az és kész. És ez az.
Vegyünk egy középosztálybeli magyart, mondjuk Bélát. Béla most vesz panellakást a 10. emeleten. Béla 10 évet dolgozott azért, hogy legyen saját tulajdonú lakása. Béla 10 éve dolgozik, közepesnek mondható diplomás fizetésért. A felesége hasonlóképpen. Azért döntöttek úgy, mert teszem azt, annyira elszálltak az albérletárak hogy a 10-20 milliós hitelt fizetni 10-20 évig havi 30-50 ezer forintos megtakarítást jelent. Tehát megveszi a lakást, és örül, mint majom a farkának, hogy 45-55 éves korára lesz egy saját tulajdona. Egy panel, mert csak erre fussa, mert anyuciék nem tudtak segíteni. Ekkor, mivel hiteles, a kártérítést a bank kapja, mert jelzálog, meg minden. Tehát, ha valaki azt mondja, hogy Béla, te most menj el innen, a lakást elbontjuk, akkor ebből ő nem sokat fog kapni. Vegyünk egy másik esetet: kap cserelakást. Úgy magyar módra. Ahogy sikerül. Mondjuk Dabason, pedig pl. Érden dolgozik. Onnan hogy a túróba járna dolgozni??? Vagy esetleg olyan lakást kap, ami kevesebbet ér. Vagy semmit.
50 éves lesz, és kezdheti az életet előlről. Remek kilátások.
És ami a legjobb, ez is politika. Nem az. Csak annyit szeretnék kérni mindenkitől: gondolkodjon el egy pillanatra, mi lenne, ha ő lenne Béla. És ne rögtön a politikai fröcsögés jöjjön. Inkább próbáljon más fejével is gondolkodni.
Amúgy pedig, még mielőtt bárki bármit is megfogalmazna, okádnom kell a politikától, mindegy honnan jön. Egyik sem jobb egy fikarcnyival sem, mint a másik.