Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lordmart

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövő magyar felsőoktatására vonatkozó elképzelések folyamatos össztűz alatt állnak. Nem tud úgy nyilvánosságra kerülni egy részlet sem, hogy azt ne érje komoly támadás valamely társadalmi csoport részéről. Nincs ez másként az úgynevezett röghöz kötés…..
lordmart 2011.10.05 22:05:52
Na, én is elolvastam, aztán hogy nehogy szó érje a ház elejét,írok is hozzá 1-2 gondolatot. Nekem egyelőre a "legerősebb" gondolatom az, hogy ha teszem azt itthon maradok, de nem kapok munkát, akkor meg fizetheti az állam a segélyemet, vagy egyéb módon megterhelem magammal a családomat stb. Tehát a kivándorlást lehet nézni egyféle szelepnek is,ahol a "felesleges" munkaerő kimegy. Mert ha keres is munkát a frissen végzett, akkor nagy az esélye, hogy csak pultos lesz a mekiben, mert pl. a cégek a nyugdíjasok helyett nem vesznek fel új munkaerőt, így spórolva. Persze ez a munkaerő lenne a leginkább fontos, de mint mondtam, a cégek szerintem csak diákmunkást látnak benne, aki 30 év alatt van, az nekik nem szakember, hanem OLCSÓ munkaerő.De ha kimegy, akkor se feltétlenül azzal tud elhelyezkedni, amit tanult, akkor meg jogosan merül fel a kérdés, hogy miért fizessen, ha "tudást" nem visz ki: egy pultos nem nagyon használ Edgeworth-dobozt. Ugyanakkor az agyelszívás valós probléma, csak nekem nem túl elegáns ez a megoldás, viszont lehet hogy ha még párszor átgondolom, és hallok még 1-2 érvet mellette, akkor akár még támogathatom is, csak egyelőre inkább azt látom benne, hogy még jobban leszűkítik a lehetőségeim : nem elég, hogy itthon nincs megfelelő fizetés-> nem hogy fizetés, munka se, még ki sem mehetek külföldre, mert még azt is büntetik.

Így elsőre ennyi. Ha még nem ismernétek a nevem alapján, akkor Marci voltam.
lordmart 2011.10.06 08:25:03
Hát a multi call center tényleg nem álommeló, csináltam már telefonos munkát és kb. 2 óra után belefájdult a fülem.

Amúgy meg azzal egyetértek, hogy nem jött még el a világvége, viszont ha megszoktam valamit, akkor szerintem természetes, hogy tiltakozok a megváltoztatása ellen, ha engem rosszul érint - vagy ha csak azt hiszem hogy rosszul érint, mert a végén esetleg nem lesz annyira rossz, mint a várakozásaim voltak - még akkor is, ha ez a változtatás igencsak szükségszerű: a saját érdekeimet más úgyse fogja képviselni, annyira meg nem vagyok jó helyzetben, hogy önként és dalolva elfogadjam a röghöz kötésemet, vagy örömmel aláírjam, hogy a képzés után ki kell fizetnem a képzésem.

Tehát az a probléma, hogy itt ütközik az a fajta megközelítés, hogy mi volna a jó - aki elviszi a tudást fizesse ki - és a saját érdekeim - ne kelljen fizetnem. Ebben a helyzetben azért lennék inkább magam mellett, mert a többi szereplő pl. szakszervezetek, akiket érintenek a mostani átalakítások se hagyja magát, és ha én hagyom magam - mi hagyjuk magunkat - , akkor rám - ránk - terhelik azt a többletterhet, amit ők az ellenállással elhárítanak.

Úgyhogy valószínűleg nagyon önzőnek tűnik az érvelésem, de álszent se akarok lenni, ha valami rosszul érint, akkor nem fogom támogatni és ez szerintem másoktól se elvárható. Én elhiszem hogy nehéz a helyzet, csak legalább valami távlati javulást mutassanak fel, hogy akkor teszem azt a gyerekeimnek miért lesz jó ez az intézkedés, vagy mondjuk visszaforgatják az oktatásba a pénzt és akkor azért támogassam(és nem lenyúlja valaki, mint most az ösztöndíjak felét). Ha elmondják, akkor esetleg még hajlandó vagyok megváltoztatni a véleményemet is.