Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dincsi

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A flickr ötmilliárd feltöltött fotót bejelentő blogbejegyzése szebb karriert futott be mint a 4-3-2 Milliárd képről szóló. Ennek kapcsán elővettem egy régebbi, még nem publikált grafikonomat, ami a flickr bővülését mutatja be. Visszakerestem a mérföldköveket jelző képeket,…..
dincsi 2010.09.25 08:07:17
@Réka ‎: csak azt akartam mondani, hogy bár a szirszar az is marad mégis esetleg többen nézik meg mint a zseniálisat.

Épp most kellett volna illusztrációnak pár kép az alapfokú fotótanfolyamra és gondoltam majd a flickr jó lesz. Hát nem lett jó. Még középszar képeket is nehéz összevadászni, nem hogy igazán jókat. Sok időm ment rá, aztán inkább használtam a saját képeimet, azok legalább jók :-)
Már a „Tudományos fotó - Lovas Béla” bejegyzésnél meséltem, a képalkotás szabad dolog, mindent ki lehetpróbálni. Bizonyos esetekben a scanner a legalkalmasabb. A legolcsóbb Epson scannert vettem meg sok esetben érdekes képeket lehet csinálni vele. Itt egy fügelevél. Az…..
dincsi 2010.05.12 09:44:41
A koreai ittlétem lassan a végéhez közeledik, több mint kilenc hónapja élek Szöulban. Éppen két hónap múlva hazamegyek, és már most azt gondolom, hogy - annak ellenére, hogy NAGYON várom, hogy lássalak benneteket - szomorú szívvel megyek vissza. Azzal az elhatározással, hogy…..
Csak röviden: Most fedeztük fel, hogy a fényképeinket nem tudjuk feltölteni a Facebookra, mert kb egy hónapja a "tiltott" weboldalak közé került a többi népszerű közösségi oldallal együtt. Az indokokról nem szereztünk hivatalos információt, de tippelni…..
  Ezen a héten minden nap elmentem a taekwando edzésre. Na, nem véletlenül, hanem mert úgy döntöttem, komolyan veszem amit elkezdtem áprilisban.  Az első edzésre egyértelműen csak a kíváncsiság vezetett. Igazából nem tudtam mi az a taekwando, vagy 태권도. A…..
dincsi 2009.07.18 12:22:08
Tegnap reggelre, július másodikán megérkezett az esős évszak Koreába. Juhhééé!!! Itt a zuhhééé... (bocs)Nekem, speciel nem hiányzott, sőt, éppen jól jött az esős időszak késése a jejui hétvégi kirándulásunk miatt. Már legalább tíz napja hallom a koreaiaiktól, hogy akkor…..
 Fura dolog történt most ebéd közben, Isten tudja hova kattintva eljutottam fiatalriporterhez aki épp A Nagy Kérdést feszegeti blogján, hogy Canon vagy Nikon? Nagyon izgalmas okfejtés, a szerző nem is akar dönteni a kérdésben, de mindkét oldal mellett érvek és…..
Elnézést, kedves Olvasó, ha nem tudsz angolul, remélem nincs harag...First, I apologize my readers that do not understand me, but I decided to try blogging in English so that my new friends in this international environment may also enjoy my reports... We will see whether it works or not,…..
Dincsi készített egy kollaboratíve bővítendő térképet, amin fotózási helyszínekhez gyűjtenénk ötleteket.Akinek van egy tuti tippe, az először nézze meg a fotonlog térképén - hátha már be van jelölve a hely - ha nincs, akkor hajrá, előre, üzenjetek Dincsinek és ő majd ad…..
Nakedeye Error 2009.04.22 08:47:00
Nakedeye Too much 2009.03.20 10:20:00
dincsi 2009.03.20 11:52:32
Az időjárásjelentések szerint szombaton megérkezik az első hó Budapestre is - ez remek alkalom hogy felöltsük télikabátunkat és felmenjünk fotózni a Normafához. Akinek lenne kedve elsőként havas tájat fotózni, az jelentkezzen kommentben itt, vagy a Facebook indafotós oldalán.…..
dincsi 2008.11.20 18:52:13
Most kaptuk a hírt methantól, hogy lehetőség van újabb épülő metróállomásokat bejárni, mégpedig személyesen az ő vezetésével! Ez az egyetlen épülő metróvonalunk Gellért és Móricz Zsigmond körtéri állomása lenne, sajnos a határidő ismét elég közeli, szeptember 20-án…..
A Kodak bejelentett egy vadonatúj filmet! Jó ok, hagyom a gúnyos hangnemet. Sok fotós, aki nem akar áttérni digitális technikára, bizonnyal örömmel fogadja ezt a hírt. A Kodak telt színeket, a világ legfinomabb szemcseszerkezetét, könnyű szkennelhetőséget (khmm, digitális…..
Gondoltam megint ideje egy jó kis közösségbevonós egymással megvitatós, mástól tanulós posztnak.TE milyen módban fotózol a gépeddel, és az ebből származó kép (nyers vagy JPEG?) milyen lépéseken megy keresztül mire eléri "végleges" formáját? Mire vigyázol? Mit…..
dincsi 2008.09.02 11:41:03
Egy ideje gondolkodom egy ilyen poston, bár engem az is érdekelne, hogy a nyersanyagot hogy katalogizálod, archiválod, keresed meg később a képeket, hova teszed a kész képeket, stb.

Én főleg JPG-ben fotózom, főleg ha utazom valahova, mert akkor számít a kártya kapacitása. Bizonytalan esetben vagy amikor nagyon számít a minőség és az utómunka lehetősége akkor RAW.

Erről folyt is egy kis késhegyre menő vita itt:
www.fotonlog.hu/2008/05/akkor-most-raw-ban-vagy-jpg-ben-fotzzak.html

Mivel én Canonos vagyok (mer a ccd jobb mint cmos :-) általában a Digital Photo Professionalt használom, főleg olyankor amikor sok azonos fényviszonyok között készült képpel kell dolgozni. Ez tud batch feldolgozást (lehet a beállításokat copy/pastelni a többi képre).

Ha webre vagy multimédiás cuccba lesznek a képek, akkor ebből lesznek JPG-ek, szintén DPP-vel, bacth módban. Közben lehet főzni egy kávét. Ja és sRGB színtérben.

Ha csak egy-egy képpel akarok dolgozni, akkor általában GIMP. (A GIMP-ben be van állítva a monitorom szín profilja, így a betöltéskor azonnal konvertál.) Amúgy általában nem sokat szoktam javítgatni a képeimen, maximum egy kis állítás a görbéken, vagy fekete fehér konverzió. Persze van hogy rám jön, hogy ennek a képnek jót tenne egy kis kereszthívás effekt meg vignettálás.

Itt vannak képszerkesztési trükkök GIMP-hez:
www.fotonlog.hu/search/label/Gimp

Ezt aztán úgy nyomtatom ki, hogy az elmentett képet betöltöm a Preview-ba és az elintézi a színkezelést. (Ezen a ponton meg kell említsem, hogy Mac-et használok:-)

Élesíteni nem szoktam, mert mindig elfelejtem mire odáig jutnék :-)
Gondoltam bevárom a Nikon D90-es hírt a Canon 50D-vel, ne nyomják egymást le a "hajtás" alá. Mindkét cég ellőni tűnik a kisebb patronjait a Photokina előtt, úgyhogy valószínűleg ott a még nagyobb durranásokra készülnek. A lényeg: Van két új gép, az egyik…..
Az egymilliárd dolláros perként is ismert Viacom-Google balhé fontos állámásához érkezett. A hírek szerint a bíró arra utasította a Google-t, hogy az adja át az összes tárolt, YouTube-felhasználóval kapcsolatos adatot a Viacomnak. A Viacom azért perelte be a Google-t, mert a…..
Elkezdődött a  nyár, aki teheti, vízparton tölti minden idejét - ez alól mi sem vagyunk kivételek, így júniusban fotóséta helyett inkább kipróbáltuk a timeshootingot. Július elején viszont tartunk egy sétát, mégpedig egy meglehetősen népszerű helyszínen,…..
dincsi 2008.06.28 00:19:43
Menjetek, mert jó a téma. Itt egy kis ízelítő: www.fotonlog.hu/2008/06/hova-menjnk-fotzni-kopaszi-gt.html

Én most voltam arra, de ha itthon leszek elmegyek már csak a társaság kedvéért is.
Aki még esetleg nem látta, a DpReview feltett egy Canon 450D tesztet, mint ahogy a 400D, ez sem egy egetrengető forradalmi változás, hanem a Canontól megszokott, graduális fejlesztés. Bár azt meg kell hagyjam, nagyon kezd hasonlítani egy pici 40D-re. Nagyobb kereső, spot mérés, és SD…..
dincsi 2008.05.27 11:30:18
Május 25-én vasárnap lesz a soron következő Indafotóséta, ezúttal az Erzsébet térről, a  Gödörtől sétálunk majd a bevárosban egy romkocsmáig - nagy valószínűséggel a Szimpláig. Az Erzsébet tér kedvelt találkozási pont a budapesti belvárosban, sokan ejtőznek itt…..
dincsi 2008.05.25 20:53:16
Fent vannak az első körös fényképek 7db: indafoto.hu/dincsi/romkocsma_fotoseta

(Itt ragadnám meg az alkalmat egy bugriportra: ezen a linken én csak 5 képet látok. Ha a képrendezőben behívom az albumot, akkor és hetet látok, de Ő azt írja, hogy _5 képből 0 van kijelölve_. Ha most valamelyikre rákattintok akkor Ő azt írja: _7 képből 1 van kijelölve_.

Szóval valami nem teljesen kóser (ala zsinagóga:))

Amúgy ha minden jól megy lesznek még képek, ezek voltak azok amikkel semmit se kellett csinálni.
Az angol nyelvű dpreview.com-ra feltették a Sigma DP1 kompakt gép tesztjét. A DP1 azzal tűnik ki a tobbi kis szappanosdoboz közül, hogy a Sigma fogta a tükörreflexes gépének a Foveon szenzorát, és épített egy kompakt gépet köré. A tesztelő benyomásai (azoknak akik nem akarjak…..
Egy magára valamit is adó webszájt ma már ad néhány tartalmi feedet. Feedhirdetésekben ugyanakkor egyelőre kevesen gondolkoznak. Pedig a webszájtok valójában maguk alatt vágják a fát, ha engedik látogatóiknak, hogy hirdetésmentesen jussanak hozzá a tartalomhoz. Van jó pár…..
Az első indafotós fotóséta után, egyből egy rendhagyó közös fotózásra hívjuk az indafotósokat! Séta helyett most bringázni fogunk, a fotózás tárgya pedig a tavaszi Critical Mass. Aki nem tudná, a budapesti Critical Mass a világon a legnagyobb, tavaly 50 000 bringás vonult fel…..