Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikkamakka74

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki Kanadába vágyna, jól teszi, ha felkészül egy meglehetősen hosszadalmas menetre. Mielőtt azonban belevágna, nem árt tudni, hogy a foglalkozása hiányszakma-e az országban. Emellett elkalandozunk a holland nyárba és részt veszünk egy Srí Lankán tartott falusi esküvőn...
mikkamakka74 2018.08.01 16:38:42
@Arthamyr: "A kamionvezetői "karrier" azért nem mindenkinek az álma, akármennyire keresett is. Valószínűleg ezért is ennyire keresett"

Egyetértek. Ugyanakkor ezen a blogon nem csak a IT szakembereknek és villamomérnököknek írok kommentet. Vannak emberek, akiknek igenis ez egy lehetőség, ezért említetettem.
mikkamakka74 2018.08.02 09:26:01
@Arthamyr: Sokat gondolkodtam, hogy válaszoljak-e és ha igen, akkor milyen hangnemben. Megpróbálok kultúrált maradni.

1. Ez nem a csodák földje, de hosszú távon nagyon kultúrált életet tesz lehetővé. Már több helyen leírtam, hogy szerintem megéri a szívás (nagyon sok ok miatt, amik egykülön bejegyzést igényelnének), de akkor is szívás. - Ez a saját véleményem. Én szeretek Kanadában élni. Mégegyszer: ez egy vlemény.

2. Arthamyr: Én úgy gondolom, hogy nagyon sok helyen lehet nagyon kultúráltan élni (pl. az EU-n belül bármely országban), bizonyos feltételek teljesülése esetén
Ebben nem értünk egyet. Például (SZERINTEM) Magyarországon nem lehet kultúráltan élni. Valószínűleg van néhány százezer honfitársunk, aki velem ért egyet. (persze ettől még ez is csak egy vélemény).
Sőt, szerintem Ausztriától keletre (európában) csak Szlovéniában lehet kulturáltan élni, de ez is véleményes.
De tudod mit? Ez mind tökmindegy. Ez a blogbejegyzés Kanadáról szól, amivel kapcsolatban úgy éreztem, hoigy hozzá tudok tenni lexikális ismeretekkel és személyes tapasztalattal. Ugyanakkor a fikázásban nem vagyok partner.

3. Arthamyr: Ahogy néztem, az IT is csak A-nak minősül - annak ellenére, hogy gyakran hozod fel példaként - nem 0-nak a rendszer szerint (bár lehet, ha az Amazon felvenne valakit, akkor szereznek neki 600 pontot?)
Ha visszaolvasod a bejegyzésemet, amire hivatkozol és amit egy másik blog alá írtam, akkor létni fogod, hogy az amazonos (ami egyébként általában az IT-s szakmákra alkalmazható) 600 pontot a British Columbia-ban érvényes, helyi Provincial Nominee program egy ún. Tech Pilot-jára írtam, és be is linkeltem a vonatkozó oldalt. Ez a tech Pilot az ami támogatja az IT-s munkákat.
Az a tény, hogy egy szakma 0, A vagy B kategóriába esik, az tökmindegy a bevándorlás/munkavállalás szempontjából. És a NOC kategória nem ad +600 pontot. Abba már nem megyek bele, hogy a NOC rendszert nem a bevándorlás miatt találták ki
És valóban, a 0-s menedzsereket nem tipikusan kívülről veszik fel, bár nem értem ez, hogy jön ide. Egy barátom project manager-ként dolgozik 1 év alacsonyabb (A) pozíció után. A PM már 0-s munka. De mégegyszer, az teljesen mindegy, hogy 0, A vagy B.

Ez volt az utolsó válaszom. Sok sikert az életedhez.
mikkamakka74 2018.08.01 16:38:24
@Latcho Rom: "eu kamionjogsitvelfogadnak itt?"

Ez tök jó kérdés, fogalmam sincs. Azt tudom, hogy mindannyiunk kedvenc külügyminisztériuma soha nem kötött megállapodást Kanadával a jogosítványunk elfogadásáról, tehát magyar jogosítványt át kell váltani elméleti és gyakorlati vizsgával:)

Általánosságban Kanada egy, a kanadai bizonyítványokba szeremes ország. Mindent igazolványból, jogosítványból, certificate-ből helyit kérnek. Emellett vannak lényges különbségek a kreszben. Emiatt gyanítom, hogy be kell váltanod az EU's jogosítványt is, de ez csak találgatás. Ugyanakkpr ez nem megoldhatatlan, mivel a cégeknek nagyon kell a kamionsofőr.
Ahogy Arthamyr írta, ennek aszakmának megvannak az árnyoldalai, a távolságok miatt (Vancoucer-Toronto 4500 km) viszont jól fizet.
Kanada igencsak népszerű célország az Európán kívülre vágyóknak, ám hiába kifejezetten barátságos ország a határátkelőkkel, hivatalosan munkát vállalni és letelepedni mégsem olyan könnyű. Ráadásul elég sok össze-vissza információ kering a neten, úgyhogy remélem, hasznos lesz Lívia posztja, aki…..
mikkamakka74 2018.08.01 08:57:55
@Thorfin: Ja, lehet, hogy van hasonló PNP program (Provincial Nominee) IT dolgozóknak Ontarióban is, ha odavágysz.
mikkamakka74 2018.08.01 16:36:25
@Arthamyr: Őszintén szólva nem tudom. Tényleg nem szeretnék találgatni az IT piaccal kapcsoltaban mert semmi rálátásom.
Azt ne felejtsük el, hogy az USA az egy 350 milliós ország az ennek megfelelő munkaerőpiaccal és komoly belső mobilitással. Ezzel szemben Kanada egy 30 milliós, szegmentált ország.
Az idő múlásával még a legnagyobb filmlegendák is megkophatnak. Nagyon kevesen őrzik meg annak a szenvedélynek akár csak a töredékét, mellyel elindultak. Elkeserítő végignézni, hogy azokból a rendezőkből is kifogy a szufla, akikről ezt utoljára feltételeznénk. Mentségükre szóljon, hogy túlzás is…..
mikkamakka74 2018.07.15 19:41:49
@Lazók György: Úgy tűnik, hogy már a filmkritika (és a filmkritika kritikája) is vallási kérdés lett:)
mikkamakka74 2018.07.16 15:31:53
@Jerryco: Egyetértek. Sajnos sem a történetben, sem a színészi játékban nem emlékezetes (RPO),
Szoftverválogatás notebook telepítéshez Aki az első laptopját vásárolja, meg nincs tisztában azzal, hogy milyen programokat, szoftvereket kellene telepítenie rá. Az első és legfontosabb az operációs rendszer, enélkül esélytelen, hogy a vadiúj gépet bármire is rávedd. A laptopot érdemes…..
mikkamakka74 2018.07.15 23:07:43
@ételizésítő: Minden szavaddal egyetértek. Aki a Linux és/vagy ingyenes office alkalmazásokat ajánlja, az nem dolgozni, hanem informatikát bütykölni akar.
Atól, hogy valakinek első laptop, attól még esélyes, hogy hatékony munkát akar végezni.