Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarthBlack

1 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kevés botrány volt az elmúlt hónapokban abból, hogy Magyarországra hazatelepült családok kint született, de természetesen magyar gyermekei nem kapták meg időben a megfelelő okmányokat, így például az orvosi ellátásukkal is gondok adódtak. A mai posztban Oszkár segít abban,…..
DarthBlack 2017.09.01 19:17:58
@London2009: A Pearl néven agyaltál már? :) Vagy akár Pearlblood, ha már pontosak akarunk lenni a névvel. Na jó ez csak vicc volt.
A kérdés rengeteg alkalommal előkerül, és sok évvel a határátkelés általánossá válása után is sokszor az az ember érzése, hogy rengeteg bizonytalanság van körülötte. Úgyhogy úgy gondoltam, ideje tiszta vizet önteni a pohárba...
DarthBlack 2017.08.11 13:19:56
@Demi78: Hát nagyjából annyi történt, hogy a gyerkőc születése előtt elkezdtünk keresgélni lakásügyben. Egy kicsi stúdió flat-ben voltunk párommal. Kellett egy nagyobb. Ha ismered az angol falakat, meg lakásokat, akkor megérted, hogy miért.
Találtunk is egyet, átmentünk az ilyenkor szokásos credit checken, már csak az aláírás hiányzott. Na azelőtt jött a hír, hogy a tulaj kivette a lakást az ingatlanközvetítő keze közül, akinél intéztünk mindent. Így már nem tudták kiadni. Legalább visszaadták az ilyenkor elkért ügyintézési díjat (280 font volt, ha jól emlékszem). Mindezt úgy, hogy közben felmondtuk a másik albérletet már, mivel biztosnak ígérkezett az egész. Aztán úgy döntöttünk, hogy inkább hazamegyünk. Majd később visszatérünk Angliába. Hát röviden ez volt.
DarthBlack 2017.08.11 13:21:52
@Demi78: Ja, és nem vágtak át minket. Utólag megnéztük, hogy a tulaj felújította a lakást kicsit és tényleg átkerült másik ingatlanközvetítőhöz.
DarthBlack 2017.08.11 14:26:05
@Pink Petsch: Az angol munkahelyre visszamehettem volna bármikor, ha van üresedés, úgy váltunk el. Csak utólag máshova mentünk vissza. Magyarországon meg visszamentem a volt munkahelyemre, mert tőlük is úgy váltunk el :)
Mivel párommal nem vagyunk milliomosok, így mindig készítünk egy A és B tervet is, lehetőleg mindenre felkészülve. Kb. mint a Szupercsapatból Hannibal Smith, hogy mindig van egy terv.
Angol albérlet meg azért volt nehéz utána, mert egyáltalán nem volt olyan lakás amit kiadtak volna. Ez volt 2014-ben. Azóta kicsit változott a helyzet, ugye. Ja, meg nem úgy voltunk kint, hogy mi most itt maradunk, ha törik, ha szakad.
Egyébként úgy vettem észre, hogy gyerekkel nehezebben adnak ki albérletet. Ezt azzal magyarázta valaki, hogy a gyerekeseket nehezebb kitenni a lakásból, ha nem fizetnek, stb. Kint jobban védve vannak állítólag mint itthon. Fene tudja.
Határátkelő Ez csak egy munka 2017.07.04 06:30:00
Kulcsmondat a címben megfogalmazott a határátkelők körében (is), és körülbelül annyit tesz, hogy az ember sok mindent bevállal azért, hogy aztán előrébb jusson. Nem feltétlenül az önmegvalósítás visz ilyenkor előre, hanem az, hogy elérd a céljaid. János angliai…..
DarthBlack 2017.07.04 14:33:14
@Dikusz: Hát szeretem az édességet, de mindig módjával. Szerencsére (meg a munka miatt), nem is látszik meg.
Jaj, rizses csoki. Azt is komálom nagyon. Környékünkön meg nem lehet már kapni sajnos.
DarthBlack 2017.07.04 19:27:20
@Dikusz: Mákod van. Küldj egy kicsit át a neten, majd lenyalogatom a monitort. (Most nem tudom miért írtam ezt...) :)
Zizire persze, hogy emlékszem. Az is finom.
Krumplicukor megvan még? Néha azt is be lehet szerezni az egyik boltból.
DarthBlack 2017.07.04 19:36:22
@gabors: Köszi!
Egy utolsó - utolsót lehet írok még, hogy mik történtek itthon, stb. Majd alakul.
Máshol otthon Szekrény a dobozban 2017.07.01 10:42:20
Sokat utazol, vagy költözöl? Nem tudsz megmaradni egy helyen? Akkor ezek a tárgyak segíthetnek neked a mindennapokban, és a hely spórolásban.   Elsőként jöjjön címben található szekrény, amit tényleg egy dobozban találunk. Persze nem egészben, hanem össze kell szerelni.   Az általunk kipróbált…..
Megindult az alkudozás az Egyesült Királyság és az Európai Unió között a Brexitről. Mindenki megnyugtatására: eszem ágában sincs minden fordulatát figyelemmel követni itt, a blogon, azonban az első lépés már csak azért is megérdemel némi figyelmet, mert nagyjából megmutatja,…..
DarthBlack 2017.06.29 09:52:44
@szÖveges professzor: Kicsit összetett a probléma. Én a munkahelyemen azt tapasztaltam (hotel), miután kiderült, hogy jól eltudom végezni a munkám, az angol főnök még több munkát adott mint az angol munkatársaknak, amit én nem bántam.
A vendégek nagy része időseb volt, de ők is normálisan álltak hozzám. Valaki külön nekem címezte a borravalót, szóval nem zavarta őket, hogy honnan jöttem.
A városban más volt a helyzet. Nagyszámú lengyel és orosz bevándorló volt és azok néha, ahogy viselkedtek, nem csodálom, hogy nem szeretik a kelet-európaiakat.
Párommal és gyerekünkkel sehol sem találkoztunk (talán még burkoltan sem) elutasítással, vagy kinézéssel.
DarthBlack 2017.06.29 12:04:03
@puhacica: A baj talán az, hogy már elhintették a magokat az emberek fejében az évek során, szóval nehéz lesz változtatni. Hogy itthoni példával szemléltessem: Lakóhelyemen voltam fültanúja ennek az esetnek. Öreg néni meséli a többi öregnek, hogy éjjel azt álmodta, hogy a migránsok letáboroztak az udvarában.
50 kilométeres körzetben egy migráns sincs (kb. annyira vagyunk a horvát határtól) és a néni még véletlenül sem látott élőben egyet sem közülük.
Másik eset volt, amikor megyek a boltba és bent hallom, hogy beszélgetnek: A migránsok letáboroztak a falu melletti erdőbe a folyóparton. Közöltem velük, hogy gyökerek azok ott horgászok és pont az én rokonaim. Nehogy már rendőrt hívjatok rájuk.
Lényeg, hogy a riogatásra meg hülyeségre mindenhol fogékonyak az emberek országtól függetlenül szerintem.
DarthBlack 2017.06.29 12:48:08
@puhacica: Én a bbc-n szoktam hozzászólásokat olvasni. Hát ne tudd meg. (Mondjuk a bbc valamiért a kényesebb témáknál nem engedi a kommentelést.) Lényegében a probléma az Eu, a bevándorlók, meg az Európai Bíróság. Bár, hogy személy szerint mi baja van az adott hozzászólónak, azt sosem írják le.
Sokan szerettétek János kalandjainak első felvonását, és méltán. Szóval most jön a folytatás, ismét a szigetországból. (Ha valaki elkövette volna azt a hibát, hogy kihagyta az első részt, itt pótolhatja.) Annyit ígérhetek, hogy lesz benne egy furcsa magyar lakástulajdonos, egy kínai, egy nyugdíjas…..
DarthBlack 2017.06.22 21:44:38
@Arthamyr: Ott a pont! :)
DarthBlack 2017.06.22 21:45:58
@Shanarey: Olyan könnyen már csaknem adták oda az NI számot. Bár tény, hogy sokan megfordultak kint.
DarthBlack 2017.06.23 06:55:45
@LittleG (uk): Jaja! :) Bírom őket, minden hülyeségük ellenére.
Jánosék tavaly költöztek ki Nagy-Britanniába, immár másodszor. Meglehetősen érdekes hónapokat töltöttek a szigetországban, ahol egy hotelben dolgozott takarítóként. Ebből az időszakból ragadott ki egy-egy életképet. (Azóta megint Magyarországon vannak, legalábbis átmenetileg.) A képeket is ő küldte,…..
DarthBlack 2017.06.12 19:58:41
@Bredpitt Monika: Köszönöm! Remélem a gyerek is majd így véli! :)
DarthBlack 2017.06.14 09:38:18
@Dikusz: Néha bunkón tudok fogalmazni. Dolgozom az ügyön. :)
DarthBlack 2017.06.14 09:39:31
@Dikusz: Köszönjük! :) Megyünk, próbálunk!