Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RePeet77

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szánkódomb az Alföldre? 11 kilátó egy félreeső faluban? Fejjel lefelé megépített tájház? Shrek-tanya, csak mert állítólag az ogre magyar szó? Ezek a fejlesztések mind megvalósultak Magyarországon, méghozzá az uniós pályázatok döntéshozóinak jóváhagyásával, döntően az európai adófizetők pénzéből.…..
  A hideg és fagyos tél után bátran és örömmel kijelenthetjük, hogy megérkezett a Nyár Európába is! Akár már ma el is kezdhettek pakolni, hisz összegyűjtöttem nektek a 12 legkedveltebb tengerpartot Európa szerte, ami tökéletes választás lehet a nyári vakációhoz, és linkelek nektek be relatíve olcsó…..
RePeet77 2017.06.07 14:24:31
@Csák Morritz AKA Alibiman: A belépő kép a 8. Cinque Terre-hez tartozik, bár az egy olyan városkát mutat amelyiknek nincs strandja. Ellenben nem csak Monterossonak van strandja Cinque Terrén (bár messze a legnagyobb), hanem a szomszédos Vernazzán is van egy kb 30-es homokos szakasz közvetlen a városközpontban.
Lampedusa pedig csak közigazgatásilag tartozik Szicíliához, a főszigettől cca 150km-re található délre. Valójában sokkal közelebb fekszik Máltához és Tunéziához, Olaszország legdélibb szigete, ahol a menekültek tömege jelenti az egyik legnagyobb problémát. Itt található Itália legkedveltebb menekülttábora, az észak-afrikából induló, tengeren kihalászott "nem túristák" gyűjtőhelye.
A kis szigeten kb 6000-en laknak, és a legjelentősebb bevételi forrása még mindig a turizmusból származik (saját repülőtér, charterjáratok). A képen látható strandot pedig néhány évvel ezelőtt a Tripadvisor közönsége Európa legszebb strandjának választotta.