Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budaházy György

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha ezt egy sci-fi író (Frank Herbert) írja, szellemes aforizma. Ha azonban a valóság is ilyen, az legalábbis nyugtalanító. Kép: YouTube A napokban jelent meg egy hír, amely szerint egy P. Zsolt nevű férfit 2 év fegyházra ítéltek egy vele azonos nevű falubelije helyett. Az ügy pikantériája, hogy…..
Budaházy György 2017.06.06 17:42:19
@Bikkfanfutyulo: Csak minden kizárólag rendőrök vallomásaira épített ítélet lett semmis. Rendőrök hamis-tanúzásairól pedig igazán hosszan lehetne mesélni. Én nem egyszer éltem meg, hogy gátlástalanul hazudoznak, ha ez a felettesi utasítás. Igazából az volt a baj a semmisségi törvénnyel, hogy csak egy rövid időszakra vette úgy, hogy a rendőri vallomások nem hitelesek, pedig általában nem azok.
Ami meg az igazságszolgáltatás/jogszolgáltatás kérdését illet, már az is nagy előrelépés lenne, ha csak az utóbbi volna, mert már attól kiszámíthatóak lehetnének az eljárások, de sajnos önkényeskedés van, és az ebből fakadó kiszámíthatatlanság.
Szinte minden itt felhozott hatóságokra mondott kritikával egyetértek, mert a nagy részét a saját magam ügyein volt "szerencsém" megtapasztalni.
Budaházy György 2017.06.07 17:21:06
@Krumpli Bogart:
Hát ez pont így van, ahogy írtad. Ha valamilyen érvet nem igazán lehet cáfolni, akkor bíróék úgy csinálnak a végzésben/ítéletben, mintha az ember le se írta, el se mondta volna, mintha nem lenne. És ezt képesek két fokozaton át is következetesen így csinálni. "Erőből elhallgatás", én így neveztem el.