Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hellokarrierista

75 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a március eleje, lassan eljönnek az éves értékelések, performance review-k, 2020-as gólok, sikerek, tanulságok, khmm, bónuszok megbeszélésének ideje.   A szakirodalom annak kapcsán, hogy akár főnökként, akár beosztottként hogyan adjunk/fogadjunk JÓL visszajelzést, mondhatni tengernyi. Sokan…..
2018 december, céges karácsonyi party. Másfél óra beszélgetés és két pohár pezsgő után bevallom a kollégámnak, akivel 6 éve dolgozom együtt, hogy nem tudom, hogy hívják. Mentségemre szóljon, hogy másik csoportban dolgozik és zéró kontakt van köztünk, na de mégis. Egyébként Gábor.   2019 július.…..
Hellokarrierista 2020.01.07 14:21:22
@Könyveslány: Köszönöm! :)
Hellokarrierista 2020.01.07 14:23:11
@élhetetlen: a névsor :D hát ezen nagyon nevetek :D fényképpel együtt? hahaha tündéri sztori, köszi, hogy megosztottad :)
Oké. Szóval december 26-án, ama csodás, múlt hét csütörtöki napos tavaszi napon, épp a céges telefont matattam, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve... Kikapcsoltam az értesítéseket. #mindblown Mármint, hogy tényleg. Az összeset. A szalaghirdetést, a zárolt képernyős bizbaszt, a jelvényeket, a…..
December 30.,  akár szabin vagy, akár az ürességtől kongó irodában melegszel, az biztos, hogy Idén hétfőre esik A 2019-es év utolsó előtti napja Na most, hogy a matek is megvolt, előbb meg a karácsonyi agyvérzések miatt nem volt rá időd, dehát ma annyira adja magát, kicsit ugyan még sajnálod…..
Itt az év vége. Dehát ezt nyilván tudod, ha még be is kell járnod dolgozni (értsd szenvedni :)), fejben már a bejglit sütöd/fát díszíted, remélve, hogy az idei karácsonyt megúszod válás, örihari, 4 kiló hízás, áruhitel és a lakás felgyújtása nélkül. (Lécci. :)) Nadeszóval itt az év végén, LEGALÁBB…..
Hello, Karrierista! 4% énidő 2019.09.26 07:00:38
Négy százalék.   Mi az? Sok? Kevés? Nyilván minden a kontextustól függ. Fizetendő kamatnak lehet, hogy sok, kapottnak lehet, hogy kevés(nek érezzük), béremelésként azért nem esne rosszul. De mi van akkor, ha nem a befektetésekről van szó? Vagyis...de. A legfontosabb, legértékesebb befektetésedről.…..
  „Inger és válasz között van némi tér. Ebben a térben található a szabadságunk és a hatalmunk, amivel megválaszthatjuk a reakciónkat. A válaszunkban rejlik a fejlődésünk és a boldogságunk." /Viktor Frankl/   Gyomorgörccsel lépsz ki otthon az ajtón munkába menet. Az összes autos/bkv-zó utas…..
Te is tudsz gondolatot olvasni? Képzeld, én is! :D Sőt, mindenki is! Csak..néha rosszul. Sose felejtem el, néhány éve éppen az irodában ültem a fél liter kávémmal és a heti kapacitás tervezőt (amiben vezetnünk kellett, hogy ki mikor van szabin/bent, melyik projekten dolgozik, zárás van stb)…..
"Aki nem hajlik, törik." tartja a mondás. Miért van az, hogy egyesek hosszú hónapokra magukba roskadnak egy elbocsájtás után, míg mások akár néhány (persze amúgy szükséges) depisebb nap után megrázzák magukat és a tettek mezejére lépnek? Miért van az, hogy egyesek hetekig rágódnak egy vélt vagy…..
Határidők, visszadobott expense reportok, közelgő éves értékelés, lefagyott excel, kiürült kávéautomata, felesleges meetingek, rosszindulatú pletykák, el nem nyert új pozik, elviselhetetlen kollégák, egészségtelen munkahelyi kultúra. Számos stresszor, ami szembejöhet a laza 8 órácskád alatt és…..
 "Hosszú ideig, évekig hittem (akartam hinni), hogy baromi hatékony vagyok. Heti 45-55 óra munka, a csapatom vezetése, folyamatos továbbtanulás, egyik vizsga a másik után, nagymuti kórházban, persze őt is látogatjuk heti 2x, persze a feszkót sporttal jól le lehet vezetni, és ha már sport, miért is…..
Tolod, csinálod, még csinálod, muszáj, kell, jóó, már csak két hét van a hajtásból, azt már féllábon is, ezt még behúzzuk, gyerekek, hopp egy pici túlóra itt, egy kis stressz ott, hát igen, aludni se tudsz olyan jól mostanában, meg a nagymuti is kórházban, a kölök meg verekszik a suliban és b*szki a…..
Picit karcosabb téma, mégpedig arról, ami a karrierünk röpke 40 éve alatt mindenkit érint, beszélni róla meg mégsem merünk. Nademajdmost. Mi van ugyanis, ha egy kollégánk - gyászol, elveszíti egy szerettét (különösen, ha az egy gyermek) - kap egy nagyon rossz hírt az orvosától - esetleg nem…..
Szóval hogy kutyabarát cég vagyunk, egy kutyabarát irodaházban. Igen, ez azt jelenti, hogy a kis- és nagykutyáink egész nap velünk lehetnek és osztogathatják a puszikat, csökkenthetik a vérnyomást és átlalánosságban – növelik a munkavállalói elégedettséget, az pedig ugye nem olyan nagy baj.Kép:…..
Egy kis milka. A maradék dán keksz a céges ajándékcsomagból. Tavalyi szaloncukor minden mennyiségben és ízben. Tavalyelőtti szaloncukor. Esti pizzarendelés, amikor 10-ig bent szívtok az irodában. Hoppá, egy szülinapos a pénzügyön, hoz sütit, mindenmentes. JA, NEM. Aztán délután egy 45 dekás ropi,…..
Sőt, igazából BÁRMIKOR elkezdheted! Csak.. csináld. :) Végre mindjárt február, az év leghosszabb és legdepressziósabb egybefüggő hétfője, azaz a január mindjárt tovaszáll, hosszabbodnak a nappalok és ma kispéntek van, ez minden karrierista egyik kedvenc napja a héten, *kunc*. Kemény 22 munkanap…..
Talán ismeritek a Maslow-piramist, ami az emberi szükségletek hierarchiáját foglalja rendszerbe és az egyén csak akkor tud a piramis egy feljebb lévő lépcsőjével foglalkozni, ha az alatta lévőket kielégítette. Értsd: amíg necces, hogy holnap lesz-e fedél a fejem fölött, hiába lenne igényem…..
Az év legrettegettebb, egyben legjobban várt céges eseménye: lö kari party. Valószínűleg legtöbben már túlvagyunk legalábbis a fizikai károkon (értsd: macskajaj), ha az erkölcsi és morális bűnök jóvátétele kíván is még némi önismereti munkát, haha. :D Na nézzük meg közelebbről. 8-15: ma úgysem…..
Szóval múlthéten belebotlottam egy volt főiskolás csoporttársamba, nevezzük Bendegúznak. Anno jóban voltunk, emlékeztem, hogy egy erőteljes, jó kisugárzású, jó kiállású, vicces, nagyszájú gyerek, aki, sose felejtem el, úgy szedett össze kettest makroökonómiából, hogy ÖSSZESEN nem töltött ki 60%-nyi…..
Hellokarrierista 2018.08.17 10:01:53
@lékek és ellensúlyok: hahahaha úgy-úgy! :)
Minden áldott nap döntések ezreit hozzuk meg. Jelentékteleneket, fontosakat, mindennaposokat, életedben egyszer előfordulókat. Mit egyél (állítólag csak a kajához kapcsolódó döntések száma egy nap meghaladja a 200-at), mit mondj a meetingen, ha betalálnak valami baromsággal, aludhat-e a gyerek…..
Néhány hete, hogy életem eddigi legnehezebb döntését meghozva, a blog szerkesztőségének Senior Vice Presidentjét, Mancsit hosszas és fájdalmas betegség után átkísértem a szivárványhídon. A lelkem egy pici része vele együtt ott nyugovóra tért, de mindennek ellenére pozitívan nézek a jövőbe és ahogy a…..
Hellokarrierista 2018.07.20 11:29:24
@nick ami nincs: köszi az elsőzést! :) Sajnálom, hogy így jártál, én is hallottam törzskönyv hamisítós stb esetekről egyik oldalról (nem tudnék monetarizálni egy kutyát), másrészről tapasztalatlan kutyásként én is vettem egyszer nagyon régen "szaporítós kutyát", aki a 3. napon a stressztől elpusztult. Valószínűleg túl hamar elválasztották stb. Tényleg nehéz, azt mondom, ahogy Te is tetted: sok kérdés, megnézni a helyet, a tájékozódás és főleg a MEGÉRZÉS, amire hallgatni kell :)
El camino? El camino egyedül? Tetoválás? Koalamaci simogatás? Real meccs élőben? Írni egy sci-fi novellát? Mount Everest alaptábor? Saját bizniszt indítani? Vadkemping a kutyával? Csigát enni? Sörözni egy Veszprém-Szeged meccsen? Kötni egy sálat? Rúdtáncolni egy melegbárban? Ohh igen, ezek olyan…..
A múltheti, az agyunk "újrahuzalozásáról" írt bejegyzésről nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett Tőletek (itt elolvashatjátok). Úgy tűnik, sokan gondoljuk úgy, hogy nem a saját életünk elszenvedői vagyunk, sőt, az ismerős, langyos, de poshadt víz sem barátunk és hogy igenis VAN, igenis SOK…..
Hello, Karrierista! AGYBAN NAGY 2018.06.21 05:53:09
Haha, a mai címnél kreatívabbat 2018-ban már biztosan nem alkotok. *önirónia* Tehát. Tudjátok, hogy két nagy kedvenc témám a szokások és általában, a “siker”, annak a legtágabb értelmében és hogy arról is mindig csillogó szemekkel, csöppet nyáladzva beszélek vadidegeneknek is a metrópótló…..
Oké, kezeket fel. Ki NEM vezette még le soha a kölkön/a feleségén/egy tábla csokin a melóhelyen felgyülemlett feszültséget? Khm, egy tábla oreo-s milkán ÉS egy egész csomag sajtos talléron, mint én tegnap..? Vagy szabi alatt nézett rá az outlookra a telefonon és stresszelt be totálisan attól, hogy…..