Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katalin MKis

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Papi csábítás 2017.05.24 10:55:50
Nem mesélek szaftos történeteket. Azért sem! Ha rajtam múlik, ezen a blogon nem lesz szó olyan esetekről, hogy hogyan éltek vissza bizonyos papok a lelki tekintélyükkel, helyzetükkel mások kárára. Pedig igazán elterrentő (sőt gyomorforgató) esetekről tudok – lehetne rajtuk csámcsogni… Viszont nem…..
Katalin MKis 2017.06.05 22:43:34
Visszatetsző, ahogyan a közel "50-es Jezsuita" emléket állít magának a neten erényeiből, amelyekkel kiérdemli (végül) a jóhalál kegyelmét. DE addig is morálisan lenyom egy lelkigyakorlatozó lányt egy "öleléssel" (!) kiprovokált puszi okán. - Anno én is voltam Tahiban csend-med. gyakorlaton, amelyet Alois Berger vezetett. Nem volt ölelés, viszont volt kemény padlón pokrócon ülés. Hajnali élmények a kápolnában, ahol gyümölcsözött az előző napi ráfordítás....Csodálatos hitet kaptam Mária személyére nézve...és a Korpusz (Krisztust hirdetni, mint megfeszítettet)...! Azóta református lelkészből katolizáltam (www.Konvertita.hu) - A főtémánál maradva: aki pap lévén "öleli" a résztvevőket, nem kezdeményező-e már őmaga? Hogy eme "bátorítás" révén kap egy puszit??...Ettől kellett volna rögtön föleszmélnie NEKI, hogy mire inspirálhat....És bocsánatot kérnie a Hölgytől. Ámde éppen a fordítottja történt. És... lám-lám máris a "botcsinálta Bűnbakján" lovagolva hirdeti az erény(sége) himnuszát. "Lelki szajhát kiált" még Cubában is, és minden teremtett dologra kiterjedő viszolygásába a Teremtő Istent is belekeveri. - Kedves Atya, térjen meg és kövesse Jézust, akinek nevét a Rendjében hordja. Ő a Bűnös Nőről (aki az Ő lábát a hajával törölgette) azt mondja, hogy amíg az Evangélium hirdettetik, róla mindig meg fognak emlékezni. (Lk 7,44-47)
- És az asszonyhoz fordulván, monda Simonnak: Látod-é ez asszonyt? Bejövék a te házadba, az én lábaimnak vizet nem adál: ez pedig könnyeivel öntözé az én lábaimat, és fejének hajával törlé meg.
Engem meg nem csókolál: ez pedig az időtől fogva, hogy bejöttem, nem szünt meg az én lábaimat csókolgatni.
Olajjal az én fejemet meg nem kented: ez pedig drága kenettel kené meg az én lábaimat.
Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret. Mt 26,13 Bizony mondom néktek: Valahol az egész világon prédikáltatik az evangyéliom, amit ez én velem cselekedék, az is hirdettetik az ő emlékezetére. - Persze a párhuzam erős, mert hiszen Jézus nem ölelgetett nőket és nem is kellett őket ellökdösnie. Ezek az evilági "jezsuita-testi-lelki gyakorlatokra" meditálódnak....És cseng a Csend.....