Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Becstelen Majom

83 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mém egy olyan ötlet, viselkedés vagy stílus, amely egy kultúrán belül emberről emberre terjed - gyakran azzal a céllal, hogy egy bizonyos jelenséget, témát vagy jelentést közvetítsünk a mém által. A mém egy olyan egység, amely kulturális ötleteket, szimbólumokat vagy gyakorlatokat hordoz,…..
Gyakran hallani az agyonismételt közhelyeket, hogy a papáék még egész nap „fodbaloztak”, miután „elkérték a focit” a dédimamától, vagy egész nap bandáztak a lakótelepnél, ami akkoriban épült, és hogy a Petőfi utcaiak nem mehettek át csak úgy a Bocskay utcán, mert a Bocskay utcai gyerekek nagyon…..
Szabó Péterrel kapcsolatban úgy gondolom, nem az a baj, hogy motiválni és segíteni akar nekünk. Nem is az a baj, hogy minden évben megtölti a Papp László Arénát, és még csak az sem gond, ha a videóival kognitív disszonanciát keltve úgy értékesíti magát, mint a Heineken, ami azt hazudja: „annyi a…..
A társadalom változása a jelenkorban az individualizáció, a demokratizálódás és a flexibilizáció, azaz rugalmassá válás jegyében zajlik. Nincs szükség készen kapott személyiségjegyekre, hiszen mindenki individuum, egyedi darab. Manapság a szocializáció azt jelenti, hogy mindenki önmagát keresi, azt,…..
A legutóbbi hitelválságnak lassan 10 éve vége, a lakosság ismét pörgeti a fogyasztást. Veszik tonnaszámra a tojást, nutellát, olívabogyót, de még az avokádót is. Ha ez nem lenne elég, hát új tévét, autót, lakást vásárolnak. Persze míg az utóbbi három tétel beszerzését hitelből oldják meg, addig az…..
A Becstelen Majom néhány hónapja bebábozódva várja az újjászületését, hogy az idei évtől kezdve teljes erőbedobással készíthessen olyan tartalmat amely követi az alapításkor megfogalmazott értékeket: könnyen fogyasztható formátumú közéleti és kulturális cikkek amelyek által bárki aki fogékony rá az…..
Nagyon sok science fiction mű foglakozott korábban az ember és a gép olyan mértékű kapcsolatával, amikor e kettő annyira közel kerül egymáshoz, hogy végül szétválaszthatatlanok lesznek. A legnépszerűbb fantáziák szerint egy nap az ember cyborg lesz vagy egy virtuális valóságban fogja élni életét. Ez…..
A modell szakma a trendek bemutatásával, ismertetésével és a vásárlási kedv növelésével foglalkozik. Olyan ruhadarabok új divat irányzatát népszerűsíti, amiknek az alapanyagát Bangladeshben varrják szarért-húgyért 18 órában felnőttek és gyerekek. Ez a szakma nagyon nehéz. Két dolgot kell hozzá…..
Feminista mozgalmak és a Gender állításával ellentétben a nemek közt nem lehet teljes egyenlőség, mégpedig azért, mert a köztük lévő biológia kapcsolat aszimetrikus jellegű. Ez az aszimetria pedig két külön aspektusban nyilvánul meg: A hímek fürgesége: A hímek a természetben a “fürge” szerepét…..
Ezt a történetet nem azért írom le, hogy az áldozat szerepében tetszelegjek. Én már megbocsátottam a saját lelkem békéje érdekében, a többi a bűnös(ök) dolga. Csak azért írom le, mert ha már egyetlen gyanútlan, kedves, jóhiszemű társam is tanul az esetből, akkor már volt értelme annak, hogy velem…..
A minap elkezdtem olvasni egy könyvet, melyet Ken Ham, Jonathan Sarfati és Carl Wieland írt. A könyvhöz Werner Gitt írt elő is utószót és dr. Jeszenszky Ferenc okleveles fizikus ajánlásával jelent meg magyar nyelven. A könyv nagyon jól példázza az intelligens tervezettség (ID) hazug vallási és…..
Gödri Bulcsúval, az Imitation együttes frontemberével, tv-s és rádiós műsorvezetővel beszélgettünk a #metoo jelenség fogyatékosságairól. Korábban már írtunk a Weinstein-ügyről illetve a konfliktusok 21. századi helyzetéről azonban úgy érezzük ez a beszélgetés közelebbről is vizsgálja az esetet és…..
A múltban elhangzott Sárosdi sztorinak Marton Lászlóról sikerült felhergelni a közvéleményt. Sok más nő is felszólalt, akiket  Marton, mint szexuális ragadozó zaklatott. Ezeket olvasva következőre jutottam: Ha igaz, amit írtak akkor Marton Lászlónak nagyon komoly fiatal lány fétise volt és…..
Kétségkívül a legélvezetesebb diskurzusok azok, amik vita formájában történnek meg két fél között. Persze az is csodálatos, ha van egy ember, akivel egy titkolt kis elméleted, véleményed, észrevételed megegyezik, és egy pillanatra azt érzed, hogy van társad ebben a végtelen káoszban. Csodálatos…..
Kasza Tibi már 1998-ban elkezdte (le)építeni országunk kollektív kulturális gondolkodását és nagyban hozzájárúl médiaszocializációjához. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatán egy iskolai előadóesten Lajtai Katalinnal lépett fel és a váratlan gratulációk hatására úgy gondolták ebből a…..
A bevándorlást nem hiszem, hogy valaki direkte elindította volna, volt több mozgatórugója. Ezek közül a legfontosabb a háború okozta elvándorlás. Különböző fegyveres konfliktusok, a politikai és vallási üldöztetés és az ezekből következő gazdasági ellehetetlenülés miatt menekülők vándorlása…..
Gondolatok az új világkorszakról, a spirituális útkeresésről és az "ébredésről". Mostanában sokan vergődnek olyan lelki problémák, lételméleti kérdések miatt a fiatal (15-35-ös) korosztályból, amik eddig inkább az "életközepi válság" jelenségköréhez tartoztak. Ez meggyőződésem szerint egy tömeges,…..
Több elmélet is létezik, hogy földünkön hogy alakulhatott ki az élet. Egyik ilyen elmélet a pánspermia, miszerint az élet valahol máshol keletkezett és mesterséges vagy természetes úton jutott el a földre. Ezt az elméletet bár nem lehet kizárni mégis felvet egy kérdést, miszerint máshol hogy…..
Az internet a 21. századra köztérré nőtte ki magát és teljesen bekebelezte a facebook világa. Társadalmi életünk egyik jellegzetessége a csoportosulás és azon belül a csoport tagjainak kölcsönös interakcióiból és egymásra gyakorolt hatásából származó kollektív eszmerendszer, normák…..
A Weinstein-ügy, valamint annak egy érdekes megvilágítása már képviseltette magát a blogunkon, viszont szeretném elővenni ismét a témát a #metoo kapcsán. Hiszem ugyanis, hogy a fizikai és érzelmi erőszakról, amit a két nem egymás ellen elkövet, nagyon is fontos beszélni, viszont amiben nem hiszek,…..
Botka László visszalépése az elmúlt hónapok egyik legizgalmasabb és legszaftosabb politikai történése lehetett volna, ha azt a sajtó nem szenszációhajhász módon kezeli. Igyekszem a tényszerűség mentén bemutatni azokat a tényezőket amelyekről egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset lehetett olvasni…..
A Gyűrűk ura szerintem egy kalap szar. Na jó, ez így túlzás. Gyerekmese. Semmi igazit és érvényeset nem tanít. A jók szépek és daliásak benne, a rosszak csúnyák, visszataszítóak, és menthetetlenek. A világ nyilvánvalóan semennyiben sem működik úgy, ahogy a Gyűrűk urában, és nem azért, mert sárkányok…..
Egy valóban létező, és releváns probléma a világban az, hogy a hatalommal, pénzzel, és befolyással rendelkező emberek szinte bármilyen akaratukat rá tudják erőltetni azokra az embertársaikra, akik náluk szegényebbek (kevésbé gazdagok), vagy nem rendelkeznek a megfelelő ismeretséggel, öntudattal. Ez…..
Az összeesküvés elméletek, vagyis a konteok, olyan álláspontok, amik feltételezik, hogy események vagy cselekmények mögött általában megnevezett csoportok vagy személyek állnak. Ezek a teóriák nagyon elterjedtek kultúránkban és sokszor valóság alapjaik is vannak. Kormányunk is észrevette az ebben…..
De nem a szentimentális, és nem is a hedonista értelemben. A zene valami olyasmi, ami nem emberi, de mégis az. Nem emberi, nem természetszerű, mert annyira irracionális, logikátlan, és nem leírható algoritmus. Megírhatod a tökéletes kottát, eljátszhatod akárhányszor, de sosem lesz kétszer…..