Regisztráció Blogot indítok
Adatok
címzetes docens

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
címzetes docens 2018.11.02 13:59:52
A globális üvegházhatású gázkibocsátás 14,5 százalékáért felelős az állattenyésztés. Ez egyben azt is jelenti, hogy az állattenyésztésé a második legkövérebb tortaszelet azon a képzeletbeli kördiagramon, amelyen az látszik, hogy mely szektorok a legnagyobb okozói az üvegházhatású gázok…..
Sokszor futok bele abba a fideszfanatikus érvbe, hogy miért probléma, hogy mészároslőrincek, meg garancsiistvánok illetve manapság már (nekik új, nem nekem) tiborczistvánok kapnak állami megrendeléseket? Most kapják a szocik? Kapja Gyurcsány? Elképesztő hallani, hogy ennyire fanatizáltan egybites…..
Magyarország jövőjével kapcsolatosan több jóslat is íródott, azonban most csak két – talán a legismertebb – prófécia néhány sorára hívom fel az Olvasó figyelmét. Egyik ilyen jövendölés a Nyirkai Jóslat, amelyben a „zenélő sivatagok tigrisének” kiléte és eljövetele egyre inkább foglalkoztatja a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Igazából nem is tudom hol kezdjem? Dolgoztam én nagyon sok helyen, volt hogy 2 havonta új melóm volt mert az amit ígértek az nem úgy volt. Először elhúzzák a mézes madzagot, mert nincs…..
címzetes docens 2017.12.04 09:08:30
@Sörömpőőr: Igen. Ilyen cég például a Mogyi. Két rokon, bocsánat kezes is kell a cégen belülről a bejutáshoz. Nem vállalják a rizikót, hogy esetlegesen Linkóczy szaktársat felvegyék, ugyanakkor kizárják az ilyen cégek annak a lehetőségét, hogy esetleg felvegyenek egy-egy ismeretlen, de jó munkaerőt. Ez egyfajta "Langyos büdösben nem lehet tüdőgyulladást kapni." ideológia. A másik véglet pedig a kékeresek. Ott cseszik el, hogy egyetlen pillanatnyi benyomás alapján akarnak dolgozót felvenni, annak munkaképességének ismerete nélkül. Ennek eredménye is, hogy nagy a fluktuáció az ilyen cégeknél, mert gyakran még a próbaidő alatt kiderül, hogy nem ilyen lovat akartak. Bár az is lehet, hogy így bizonyítják kékeresék nélkülözhetetlenségüket a cégnél és így generálják maguknak a munkát, ugyanis egy sikertelen felvétel után lehet újra állást hirdetni, újabb (olykor) selejt dolgozót felvenni stb. Ez a hulladéktermelő társadalom.
Egyik emeritus professzorom mondása ezekkel kapcsolatban örök érvényű:
" Amíg ez így lesz, addig leszünk Európa sereghajtói."
címzetes docens 2017.12.04 17:59:28
@BRF915: Ha Ön a tulajdonos és ez így megfelel önnek, akkor minden rendben. Ha nem, akkor esedékes lenne a HR osztályon (is) egy átvilágítás. Mivel ilyen népes osztály, így azt gondolom, hogy hogy az Ön cége egy több tízezer főt foglalkoztató vállalkozás. Ha nem, akkor el kellene rajta gondolkodnia, hogy miért vannak ilyen sokan, ha nagy a fluktuáció (az Ön pénze, nem az enyém). :-)
címzetes docens 2017.12.04 19:29:56
@Sörömpőőr: Magyarországon az is baj, ha az átlagnál jobban tud valaki valamit.
A tudás veszélyes dolog, különösen napjainkban. Ezt én is meg tudom erősíteni. :-)
Ha valaki tud valamit, akkor mindig vannak olyanok is akik annak a tudását szeretnék ellopni és abból megélni. Utóbbiak különben éhen halnának. Ez még idáig rendben is lenne, de azt már nem szeretem, ha valaki az én tudásomból szeretne meggazdagodni engem kisemmizve.
Viktor, ezt benézted! – üzenhetjük a kormányfőnek. Orbán ugyanis azt üzente a németeknek: foglalkozzanak a maguk dolgával, miket hagyjanak békén. Ha szót fogadnának, komoly bajban leszünk hamarosan...