Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaminszky Mariann

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Minimundus évtizedek óta roppant népszerű a Klagenfurtot meglátogatók körében. Mi sem hagyhattuk ki a nyaralásunk utolsó délelőttjén, és igyekeztünk felkutatni a történetének érdekességeit is. Régóta tudtuk, hogy itt a valódinál 25-ször kisebb, a világ minden szegletéből való épületekben…..
Kaminszky Mariann 2018.07.30 13:49:47
A mai napon a kempingünktől szűk órányi autózásra lévő Petzen-hegycsoportban tett túrát szántuk a fő élménynek. Már odafelé gyanakodtunk, hogy rugalmasan kell majd kezelnünk a programot, mert baromira befelhősödött a hegyek felett, holott mi preferáljuk a kilátást a csúcsokról. A hegy közelébe…..
Kaminszky Mariann 2018.05.23 22:49:27
A címben a világegyetem legnagyobb titkát ígérem, és ez mi más is lehetne, mint az univerzum keletkezése. Manapság az ősrobbanás a legelfogadottabb elmélet erre, még a Vatikán szerint is! „A keresztények a természetfölötti Istenben hisznek, aki az univerzumot létrehozta, míg a tudomány azt mondja…..
A nyaralásunk második éjszakája egy különös meglepetést tartogatott. A sátorban fekve, a vak sötétségben arra riadtam, hogy alulról böködik a vesémet. Eme szervem eddig még soha nem volt ennyire az érdeklődés fókuszában. Azután behatás érte a testem egyéb pontjait is (nem mind volt izgalmas helyen).…..
Kaminszky Mariann 2018.04.01 15:04:12
Nos igen! Sárkányeregetés csúszós talajon! Ez a látvány fogadott minket biciklitúránk nyitányaként. Szeretettel köszöntöm drága olvasóimat, a nyári szünet befejeztével Kid Kalandokra újra fel! A Dachstein után második évadnak a Fertő-tó körüli kerékpáros csodavilágot választottam. Mi eddig…..
A fennkölt cím a barlangászok himnuszának egyik sora. Ez a bejegyzés ugyanis kizárólag a barlangokról fog szólni. A Dachstein masszív tömbje a karsztosodásra kiválóan alkalmas triász mészkőből épül fel. A világ ismert barlangjainak 99 százaléka az itteniekhez hasonló módon keletkezett az elmúlt pár…..