Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puzzletanodak

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ér a tanév. A diákok minden bizonnyal nagyon örülnek a nyári vakációnak. Ám a kisebbek szüleinek főhet a fejük: hová tegyék a gyereket a nyáron? Valóban nem egyszerű feladat 55 munkanapra felügyeletet biztosítani. Nyilván minden anyukának és apukának van valamennyi szabadsága, amelyet…..
Vissza a természetbe! Jön a tavasz, így ideje egy kicsit kimozdulnunk a sötét szobából. Szép helyen élünk, csupa látnivalóval. Van pár túra ötletünk az egész családnak, próbáljátok ki ti is!   A túrázás jótékony hatása A túrázás csökkenti a stressz-szintet, egyúttal örömforrás is. Valóságos…..
A mozgás a gyermekkor lételeme, amely olyan velünk született létszükséglet, mint a táplálkozás vagy akár a fajfenntartás. A gyerekek számára a mozgás a világ és önmaguk megismerésének elsődleges eszköze.   Szociális hatás – csapatszellem és empátia Egy sport űzése nagy…..
Előző bejegyzésünkben megosztottunk veletek néhány téli játékötletet, amelyek a gyermek gondolkodásának fejlesztését segíthetik elő. Most olyan tevékenységekre fókuszálunk, amik az időbeli orientáció és finommotorika képességét fejleszthetik.   A hosszú, sötét és hideg esték alatt, a meleg…..
Tél, hideg, sötét. Hogyan töltsük el az időt? Mit játsszunk? Játékötletek gyermekeknek 1. rész - Gondolkodás Itt a tél, egyre hidegebb van kint. Előkerül a sapka, kesztyű, sál - a szabadtéri játékokhoz jól fel kell öltözni, hogy ne fázzunk meg. Ez hosszú procedúra, amit a kisebbek nagyon nem…..
Ha nem tudod, mivel töltsétek el a délutánt, és kellene egy gyors játékötlet, most itt van pár, amiből választhatsz. A gyerekek hamar megunják a játékaikat és mindig valami újabbat szeretnének. Ezek  a játékok azért jók, mert az egész család együtt játszhatja, jó időtöltés és a gyerekek…..
Mit jelent ha gyermekünk „diszproblémás"?   Iskolai emlékeinkből tudjuk, hogy minden osztályban volt egy-két igazán rossz tanuló. Azok, akik sosem tudták hol tartunk az olvasott szövegben, akiknek az írását még a tanár sem tudta elolvasni, és ha mégis sikerült, kiderült, hogy hemzseg a hibáktól.…..
Változások, amik történtek:   „Minden érintés nyomot hagy maga után. Minden és mindenki akihez hozzá érünk megváltozik” Az idei év nagy változást hoz. Hiszen nem csak, hogy elindul iskolánk, közösségi tereink is felújításra…..
Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda a XI. kerületben,Kamaraerdőben található zöld környezetben, felújított gyermekbarát épületben.   Az óvoda a Kamaraerdei Ifjúsági Park hathektáros területén működik. Ezt az egyedi környezetet és az így kapott lehetőségeket szinte minden nap kihasználjuk. A jó és…..
 Sokat gondolkoztunk az évek alatt, hogy gyermekünknek melyik a megfelelő iskola. Fanni diszlexiás, diszgráfiás és diszkalkuliás. Utóbbiból fel is mentették. Ehhez párosul, hogy a koncentráció képességének mért ideje, max 25 perc, amely az órák számával egyre csökken. Fanni nagyon értelmes gyermek,…..