Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Vörös

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Áthidalható-e a szakadék a józanész és a modern fizika között? A XX. század második felének talán legjelentősebb fizikusa, Richard Feynman írta nevezetes könyvében (QED. The strange theory of light and matter), hogy az elektromágnesesség közvetítője, a foton olyan tulajdonságokkal rendelkezik,…..
Imre Vörös 2017.06.01 02:08:56
Bonyolult dolog az emberi elme működése. Magas szinten vitáztok látszólag egyszerű kérdésről, mint a makro- és a mikrovilág tulajdonsága azonosságáról, a kvantumfizika és a matematika kapcsolatáról, értelmezés kérdéseiről, meg egyéb lélektani esetekről, ám közben nem is fordítotok figyelmet a vita tárgyát térben és időben (állapotában) megvalósító létezés közegre. Természetesnek veszitek annak jelenlétét, tartalmában folyamatos megújuló állandóságát, végtelenségét, stb. Létezés közegünk halmaza minden egyes időpontban, változás állapotában megérthető lokális abszolút adatokkal véges, ezeken a lokális határokon anyagi térfogatában kiterjeszkedő. Az egyszeres rendszer éppen a lokális aszimmetriák miatt soha nem tud nyugalom, változás nélküli állapotba jutni. Már ne sértődjetek meg, de miről is szól a termodinamika tétele az egyensúlyi állapotra törekvésről? Tapasztalt rendszerünk valamiért, valami okból nem képes nyugalom állapotba jutni. Ha egyszerű is a megoldás, attól még azt el lehet fogadni még tőlem is. Mert bizony a mikro- és a makrovilág jelenségei között nagyon nagy a különbség. A lokális esemény helyszíneken a newtoni mechanika érvényes teljességgel, a makrovilágban pedig tobzódhattok a differenciál egyenleteitekkel. Makroszinten már keverednek a lokális kölcsönhatások és a kiterjesztés események, mindazon elkülönített fogalmakkal jelölt kölcsönhatás tényezők, amelyeket az emberi tudat belemagyaráz abba. Mit is gondoltok a fizikai létezésről? Van, mert valaki teremtette? Teremtés? Ez lenne az egyetlen fogalommal leírható, ráadásul változatlan anyag/energia mennyiségű jelenség? Leírásához kell bármi matematikai formula? Valaminek az összessége = 1! Miért állítunk korlátot saját megérthetőségünk elé? Amikor tudatában vagyunk a relativitás elvnek és a bármi állapotváltozást önmagától eredendően tiltó newtoni elvnek.
Imre Vörös 2017.06.01 18:50:13
Tisztelt Uraim!
Megtiszteltetés volt részemről, hogy részt vehettem vitájukban ebben az engemet is érdeklő témában. Elköszönök azzal az érzésemmel, hogy a tudósok azért nem ismerték fel eddig a létezésünkre feltehető kérdésekre a választ, mert az alkalmazott fizika a maga - gyakran önálló alapjogokat is kisajátító - matematikai apparátusával rátekeredett, megfojtotta az alapkérdések megoldását kutató elméleti fizikát. Továbbá ellehetetlenítette a megoldást kereső filozófiai törekvéseket is. A magam részéről csak azt kérhetem Önöktől, megértést kereső Barátaim, hogy végtelen türelemmel ereszkedjetek le a földre az elvi alapok megértéséhez. Nem kényszerből, vagy menekülő kiutat keresve jutottam el a honlapomon leírt megállapításaimhoz. Az alkalmazott tudományotok nagy része (elnézést) teljesen túlzó, a blog mottóját idézve józanészt bebetonozó. Létezésünk egyetlen viszonyításrendszer kiterjeszkedés kényszer aszimmetrikus rendszeroldal. Az inerciarendszer által vezérelt halmaz topológiai jelenség. Ezen összefüggés rendszerben a newtoni mechanika érvényesülése a hajtómotor. Türelemmel olvassák el Barátaim a dolgozatomat, mert abban a mindenkori opponenseim igénye, kénye szerint emeltem ki a megközelítés részleteket. Olyan általam megfigyelt bizonyítékok vannak abban, amelyek okán neves nyugati professzorok már régen Nobel-díjat kaptak volna. De ki akar felemelni közéjük egy betolakodó zöldfülűt? Nyugodt vagyok, nyugodt maradtam, mert a végére jutottam a 35 évvel ezelőtt elkezdett kutató munkámnak. Ez a tudás az enyém. Mindenki másé lehet, része lett a kollektív ismereteknek.
Ha bármi kérdésük, véleményük lenne dolgozatom tartalmával kapcsolatban, írják meg azt a voros.imre@cosmology.hu mail címemre.

Üdvözlettel: Vörös Imre