Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsa Róbert

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- avagy hogy ne mutassunk példát a fiataloknak – A továbbiakban nem egy cikket, sokkal inkább egy látleletet fognak olvasni. Érdekes lesz, ezt megígérhetem. Annak idején volt egy ígéretünk, ami arról szólt, hogy nem hagyjuk ismét „trükkök százaival” elcsalni a megyei választásokat. Legalábbis a…..
Rózsa Róbert 2017.05.31 11:42:45
A Pest megyei választásról szóló cikketek néhány megállapítása nem helytálló, engedjetek meg erre tekintettel - a korrekt tájékoztatás kedvéért - néhány megjegyzést:

1) „A tisztújítás alapszabály ellenesen történt!”
Az alapszabály idézett szövegét – egyéb módosítások mellett - az OMVK országos küldöttgyűlése 2017. április 20-án fogadta el. Az ezt megelőző eljárásokra – gondolom – a módosítás nem érvényes. Pest megye Elnöksége viszont március 28-án döntött a beszámoló-, valamint a tisztújító küldöttgyűlésről, május 27-ében jelölve meg annak időpontját. Ennek alapján
- március 31-én értesítő levelet küldtünk a megyei küldötteknek (hely, időpont, kérve személyi javaslatokat is)
- április 3-tól a http://www.omvkpest.hu/Hírek oldalon (a megyei kamara honlapja) tájékoztató jelent meg erről, amely május 29-ig volt elérhető,
- ugyanezt az információt és az ülésre szóló meghívót megjelentettük a „Jó vadászatot” című hírlevelünkben, amelyet postai küldeményként valamennyi Pest megyében és a fővárosban lakó vadásznak megküldtünk. A hírlevél javított kefelevonatát április 18-án juttattuk el a nyomdába.
Az értesítés és meghívás fentiek szerinti lebonyolítása minden tekintetben megfelelt az akkor érvényben lévő alapszabály előírásainak.

2) „…a Pest megyei vadászkamara – ugyanazzal a kezével amellyel megszavazta az alapszabály módosítását – máris megszegni készül mindezt…”
Pest megye küldöttei többféle megfontolásból nem szavazták meg a módosításokat. Ettől persze azok Pest megyét is kötelezik, de nem visszamenőleges hatállyal.

3) „Még valami. Ha az országgyűlési és önkormányzati választások során tilos a választók szervezett szállítása, „buszoztatása”, a Pest megyei kamarában miért érzik úgy, hogy ez az ő esetükben nem számít, és ízléses?”
A Pest megyei kamarában nem érzik úgy! Tény: két mikrobusz, egyenként 6-7 vadász (akik egymás közelében lakva összeültek). De ez aligha „buszoztatás” és főként: nem a kamara szervezése. Szóval felelősséggel állítom, hogy a megyei kamara tisztségviselői és munkatársai nem szerveztek buszos utaztatást. Gondos előkészítő munkát végeztek ezzel szemben a küldötteknek és tisztségviselőknek jelölhető személyekre nézve és ezzel a névvel és lakcímmel ellátott javaslattal felszerelkezve indultak neki a választásnak. Ehhez képest komoly meglepetést okozott annak a mintegy 100 főnek a megjelenése, akik az előkészítés szakaszában nem jelezték megjelenési szándékukat. És nyilván zavart és kapkodást is okozott az előzetes jelzés nélkül megjelentek adatainak felvétele is. Ennek a következménye, hogy a választási procedúra nem tervezett mértékben elhúzódott. Az a vád pedig még ilyen körülmények között sem érhet bennünket, hogy „terelni” próbáltuk volna bármilyen irányba is a választás kimenetelét.

Végezetül: a névtelen szerző ugyancsak közzétett „belső nézetből” írott cikkéhez nem fűzök megjegyzéseket, bár tévedések ott is olvashatók. Csak sajnálom, hogy állításainak előzetes ellenőrzése nélkül megjelentettétek, rontva a magatokról kialakított – egyébként kedvező – képet. (A március 29-i keltezésű „Vendégposzt”-hoz is csak halkan jegyzem meg, a megyei kamaránál a szerző a regisztrált vadászok között nem szerepel. Persze attól még a rugalmas ebédidőt megoldhatnánk.)

Üdvözlettel
Rózsa G. Róbert
a megyei kamara munkatársa