Regisztráció Blogot indítok
Adatok
odysszeusz

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogadó Kötelező hittanra fel! 2018.09.29 16:12:16
Nos, Hajnal Gabriella után nem nagyon gondoltam volna hogy van lejjebb. Hogy őszinte legyek, nem tudom mi volt a szobi Szent László gimnázium ebédjében, de Rétvárinak sikerült alulmúlnia, még a Klebelsberg Központ vezetőjének nyilatkozatait is. Egy kis emlékeztető:Hajnal Gabriella azt állította…..
odysszeusz 2018.09.30 21:19:22
@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Gratulálok mélyen kiművelt, magas színvonalú soraidhoz!! Tisztán látszik, hogy te NEM komcsi családból származol!! S ezt is...itt mindenki láthatja...
odysszeusz 2018.10.01 17:09:32
@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Aranytündér virágoskertecske!! Ha... te ezt képes voltál visszanézni...amit vállalok, mellesleg! Akkor bizony közönséges bérenc lehetsz...innentől kezdve nulla. Mindegy mit vetsz "papírra"...
A gyökérségnek van az a szintje, amit csak direkt lehet elérni. Amihez nem elég a vele született sötétség, a gyerekkori és/vagy felnőttként elszenvedett frusztráció. Amikor az ember rákészül, vesz egy nagy levegőt, és berúgja a taplóságmétert, hogy hadd pörögjön. És ilyenkor jön ki belőle ez…..
Az Európai Unió ellenében a kilépő briteket, Németországgal szemben a vámháborúba kezdő USA-t, a jogállamisággal szemben Putyint és Erdogant éltetik. Hol képzelik el ezek valójában Magyarországot a világban?..
odysszeusz 2018.07.16 09:55:22
KIK A HAZAÁRULÓK? ITT A VÁLASZ...esetleg Márai Sándor is az? Mert ezt merte leírni?

Márai Sándor naplójából (1945):
“Az oroszok olyanok, amilyenek, semmit nem ígértek nekünk, semmit nem akartak tőlünk, mi üzentünk hadat nekik, s most a fegyver jogán érkeztek hozzánk, legyőzött országba, mely jogcím nélkül megtámadta hazájukat. Nem illethetjük őket szemrehányással. De a magyarok! Az egyetlen ország Európában, ahol a nemzet történelmének legválságosabb pillanatában akadt egy Szálasi-kormány, akadtak törvényhozók, akik iparkodtak megjátszani a legalitás komédiáját e horda számára! Csak hogy a zsákmányt kiegészítsék még, néhány héttel prolongálják létezésüket is, hogy elveszejtsék Budapestet s mindent, ami az országból megmaradt! Ezekkel csakugyan nincsen alku, ezek számára nem lehet kegyelem.
A zsidófaló, nácibarát középosztály most megkísérli, hogy mindazért, ami most történt, a nyilasokra hárítsa a felelősséget.
Nem igaz, hogy a nyilasok a főbűnösök. A nyilasok csak következménye mindannak, amit ez a társadalom az elmúlt 25 évben elkövetett, hogy műveltség, erkölcs és tehetség nélkül érvényesülhessen. A nyilas horda éppen olyan bűnös, mint az a magyar vezető réteg, mely az alkotmányosság palástja alatt Horthy 25 évében szemérmetlenül fűtött, buzdított mindenfajta reakciót. Ez a társadalom ilyen, egyszerűen nem háríthatja el a felelősséget. Most szívesen odadobják koncnak a nyilasokat, hogy meneküljenek. De ilyen olcsón nem menekülnek.
Csak egyről nem beszélnek a parasztok, nagyságosok és méltóságosok: arról, hogy mit szenvedtek az orosz városok és falvak lakosai, s arról, hogy esztendő előtt magyar állampolgárok százezreit rúgták ki lakásukból, elvették minden holmijukat, nyomorúságos batyukkal gettókba, téglagyárakba, disznóhízladákba zárták őket, onnan nyolcvanával, leplombált vagonokba préselték – gyermeket, asszonyt, férfit vegyesen – ezt a nyomorult tömeget, s a vagonokban, égő hőségben hat napig utaztak a lengyelországi deportációs telepek felé, megőrültek a szomjúságtól, anyák szültek a vagonokban, és a gyermek ott hevert halottan az ölükben, s a férfiak tébolyodottan ültek a halottak mellett, húsz százalék volt a vagonokban a mortalitás… S végül az auschwitzi, olmützi Vernichterunslagerekben a gyermekeket, öregeket gázkamrákban megölték, a munkabírókat egy ideig még dolgoztatták, a lányokat, asszonyokat a kísérleti telepen beoltották betegségekkel…
Mindezekről nem beszél senki azok közül, akik most rettegnek a beszállásolástól, és féltik a “zabrálóktól” a lisztet, a fehérneműt.
Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a “jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert “keresztény magyar úriember”, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem “keresztény magyar” vagy “úriember”, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.
Ez a fajta soha nem változik meg.”"
odysszeusz 2018.07.16 19:31:07
@Magánvéleményem: Egyetlen szót sem akarok kétségbe vonni amit írtál...egy kérdésem van mindössze...miben tévedett Márai? Mert lehetett akár buzi is de akár migráncsos is...vagy pedofil....honnan tudhatnám! De miben tévedett Márai?? Tehát...amit leírt az igaz vagy sem!? Ennyi...
Ady is írt valami "hasonlókat" a magyar "úri világról" s akkor is érintett lenne? Parlamenti tudósítások...próza! Szerintem az ilyesmit nem is igazán az minősítheti aki írta hanem az írás igazságtartalma..szerinted?
Mikor? Melyiket? Összetartozás 2018.06.24 03:06:03
Fél évtizede egészen pozitívan fogadtuk blogilag, hogy Magyarország kormánya június 4-ét, Gyurcsány Ferenc születésnapját a trianoni béke aláírásának az évfordulóját a nemzeti összetartozás napjának nyilvánította. Akkor úgy tűnt, hogy túllépett a búsulós gyásznapon, és ezt a valóban nem túl fényes…..
odysszeusz 2018.06.24 10:18:06
@$pi$: Egy jobbik által közzétett térképen (etnikai összetétel!!) amely 1918-as állapotokat mutatott, már akkor kisebbségben éltünk Erdélyben ÖSSZESSÉGÉBEN,sajnos. Ez a valóság!! De. Az is igaz, hogy "nem vették figyelembe"...mert volt jó néhány nagyváros...terület ahol mi, magyarok éltünk a többségben és MÉGSEM csatolták hozzánk!! Az "igazság" a valós etnikai alapon rajzolt határaink "kijjebb" vannak a nagy Magyarország álom az viszont nem reális. Az etnikai arányokat figyelembe véve.
Ha őszinte akarok lenni, soha eszembe nem jutott volna, hogy Malajziában telepedjek le, úgyhogy kifejezetten kíváncsivá tett Krónikás írása, ami érintőlegesen kapcsolódik a Tíz dolog-sorozathoz. Ő azt szedte össze, mi az a tíz dolog, ami miatt le tudná képzelni ott az életét hosszú távon is (és mi…..
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
Válasszunk STOP Soros? 2018.05.31 21:11:00
A STOP Soros kapcsán több fontos problémám van. Hallottam néhány egykori Soros ügynökről. Az egyiküket Orbán Viktornak hívják. Az, hogy valaki támogatást kap Soros Györgytől, esetleg meg is hallgatja Soros György tanácsait, olyan célok érdekében cselekszik amik akkor közös célnak tűnnek nem jelenti…..
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
odysszeusz 2018.05.28 15:57:34
@szociál: A migráncs simogatók kedvéért rendezték az egészet!! Teljesen világos a dolog, a szülők ebbe simán belementek...mert Soros Gyuri megfizette őket, hogy kölköt lógassák ki 4 emelet magasságban!! Nem kell többet írni erről azt hiszem!! Kamu minden főleg ami migráncs és Soros gyanús...
odysszeusz 2018.05.28 22:42:50
@Fergio: Te Ferdzsó!! Engem tökéletesen félreértettél...csak paródiáztam kicsit...Soros Gyuri bá a barátom csak nem tud róla! Na.
Az emberiség története során rengeteg monumentális és lenyűgöző építmény készült, melyek egy része a mai napig is fennmaradt. Ilyenek az egyiptomi piramisok, a kínai nagy fal és például a Húsvét szigeten található óriási szobrok is. Kiemelkedik azonban a különleges építmények sorából a legrégebbi:…..
odysszeusz 2018.05.23 21:22:26
@morph on deer: Igen..ez az, igazi magyar megközelítés!! Alighanem mi lehettünk a tettesek! Szerintem a nemzet főonkológusa még előállhat ezzel...
odysszeusz 2018.05.23 21:22:30
@Fritz Gerlich: "mélységesen mély az emberiség kútja"...
Nyugi, semmilyen választás és politika nem lesz a mai posztban, annál inkább egy távoli, a legtöbbünk által csak nagyvonalakban ismert ország, amelynek politikai berendezkedése olyan, amilyen, ám emellett olyan természeti csodákat is megmutat magából, melyek tényleg párjukat…..
odysszeusz 2018.05.23 12:17:19
@Hari Seldon 2: Csak abba gondolj bele mi történik a népükkel ha nem ők "győznek"...Mein Kampf...szóval akárhogy is de okuk van
az örömre.
Hej, mostan büszkeség ám igazán a büszkeség!..
odysszeusz 2018.05.21 18:47:33
@morph on deer: Üssed őket Morph!!
Rendületlenül érkeznek a posztok a Tíz dolog-sorozathoz (eddigi részek itt), ezúttal például Grazból, ahonnan az ott orvosként dolgozó Zozie küldte el a saját listáját. Most szólok, hogy a jövő héten jön az „ellenposzt” is tőle, amiben majd a kevéssé pozitív dolgokról…..
Szerző: Papp-Felber Anita Nem fordul meg bennem a pillanat, amikor Semjén Zsolt büszkén és diadalittasan zengte a Kossuth-nótát Orbán Viktor mellett, választási beszéde után. Ezt tette azon az éjszakán, amikor nyertek. Ott álltak és ezt a dalt énekeltek. Néztem őket… az idősödő és az évek alatt…..
Egy hónapja és két napja döntött az ország úgy, hogy ismét a FIDESZ-re bízza magát. ’Mi-vagyunk-a-töpsék’ így, ’mi-vagyunk-a-töpsék’ úgy, ezek a tények. Régóta szeretnék Orbánt köpködni a blogon, de még sosem sikerült igazán, és ma sem fog. Ma megint úgy keltem fel, hogy nyafogni olyan buzis.…..
odysszeusz 2018.05.13 21:51:05
@Alick: pontos
odysszeusz 2018.05.14 09:02:29
@Beer Monster: Én kevesebbel is beérném...mondjuk ha CSAK tisztességes hozzáértő emberek "mernék" a nyakukba vállalni a közösségük gondjait. Ilyeneket azonban majdnem reménytelen kinevelni...mert ott kezdődne az egész, a bölcsőnél. (Fresco)
Magyarország a GDP jó egy százalékát bukhatja 2021-től a közösségi jog megsértése miatt. A magyarok pontosan tudhatják, mi is az az illiberális demokrácia, mert már átélték a szocializmus idején. Amikor a krokodil mosolyog: átmenetileg barátságos képet vág Orbán Viktor...
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
odysszeusz 2018.04.23 21:17:10
@marosy: Igaz!! Tele velük a parlament...a 2/3 és az 1/3 szépen együtt...Mostanában mintha nem tetszene a Márk-Zay...némelyeknek!! Vagy a tüntetések...és egyre többen vannak akik csak legyintenek a nyilvánvaló csalásokra. Ami szégyenletes ebben, hogy az "ellenzéki" (leírni is nehezemre esik!) pártok vezetői csöndben kushadnak...a választások előtt mekkora pofával ágáltak a tolvajok ellen!! Mandátum a zsebben...és ennyi volt. A Márknak igaza van...a jelenlegi ellenzéki politikusok simán megélhetési bűnözői az országnak...más kérdés a szavazó bázisuk...ezt mennyire ismeri fel vagy egyszerűen csak ugyanolyan birkabanda mint a Fideszé...
"Nem veszi tudomásul a magyar választás eredményét és meg akarja büntetni Magyarországot Soros György" – kelti újra a hangulatot a Magyar Idők. A keddi szám címlapsztorija arról szól, hogy a kormány legnagyobb mumusa Brüsszelbe utazott, ahol minden bizonnyal a migránsok betelepítéséről tárgyalt (mi…..
odysszeusz 2018.04.18 10:12:19
@Neo07: Nem akarok vitát, ahhoz túl kevés a KONKRÉT infom. Talán van abban valami amit írsz. DE. Gondolj csak bele a Trianon okozta érzékenységünkbe...és tedd egymás mellé a holokauszttal...6 millió zsidó célzott megsemmisítése csak okozhat "utórezgéseket". S ebben engem csak az zavar, hogy részt vettünk benne. Tehát szinte minden dolog ami "zsidó", így a Soros őrület is nálunk amit pont abból az országházból vezényelnek amiből a nyilasok is ugyanezt tették, piszkosul rosszul néz ki.
odysszeusz 2018.04.18 10:17:46
@Rettegek mert ballib vagyok: Sorost a "hazájában" politikusok megbélyegezték azért amit írtál. Egy másik helyen meg azt olvasom..."ez az Izrael mekkora szemét módon viselkedik a békességre törekvő palesztinokkal szemben"...akkor mi itt az igazság? Érdekes , mi? "Akkor mi az igazság" hangzik el az örök érvényű kérdés?
Szombaton 120 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy megmutassa, a Fidesz szerezhetett kétharmadnyi parlamenti mandátumot, de az ország, a választók többsége még nem az övé. A legfontosabb benyomás a tüntetésről az, hogy a választók nem csak kritizálták az ellenzéki pártok megosztottságát, és…..
Fegyvertelen Goodbye, ellenzék! 2018.04.16 23:04:53
Most, hogy a Magyar Nemzet lehozta azt a cikkem, hogy végre be kéne már temetni az egymás közé mesterségesen lőtt árkokat, és a Népszava elvileg hamarosan leközli a civil hálós cikkem, következzen egy őszinte, nem print-kompatibilis, és nem túl arculatbarát vélemény a választás résztvevőiről, az…..
odysszeusz 2018.04.17 09:36:40
@fofilozofus: Tetszetős érvelés a cikk ellen de igényelné egy kotta megadását...akkor HOGYAN??...kellett volna még is!! Engem érdekel.
"Én abban az értelemben LMP-s vagyok..." — Karácsony Gergely, ATV, 2018. április 4. (sic!)  Ha SZDSZ vagy MSZP politikusként ismeri meg az ország nem lett volna képes népszerűséget szállítani az MSZP 2018-as (talán legutolsó) kampányába. Évekkel korábban, amikor egy random beszélgetésen…..
odysszeusz 2018.04.14 22:03:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Teljesen "véletlenül" egyetértek...