Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FenePéter

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az, ami nem létezik vagy csak a "végső esetben" alkalmazzák (attól függően, hogy éppen ki nyilatkozik)...
FenePéter 2017.11.07 23:31:47
Bumeráng:
"Nekem vannak nagyon szép és nagyon fájdalmas kapcsolatmegszakító leveleim pedig csak simán otthagytam ezt a bagázst....
Amíg benn voltam puszi barátok aztán jön a levél.....és mindegyik vagy hivatkozik vagy levél szövege egyértelművé teszi, hogy az etika részleg előírása vagy elvárása volt."

Eléggé nem jó ez, ha nemvoltál cseppet sem ellenséges, akkor érthetetlen.

"A családból a sea orgba vonult gyermekek..."
Itt viszont, bármily fájdalmas, de ezzel kicsit egyetértek. Ők szerzetesek lettek, és a "rend" nem engedi az eltévelyedést... ha a szülők nem támogatják, akkor megkérik a kapcsolatszakítást. De ők ezt vállalták!

A nagyszülőket nem értem, de a másik oldalt nem tudom, hogy miért.

Bögreőr:
"csakhogy a szcik elsősorban a családtagjaikkal szakítják meg a kapcsolatot, mivel aki kritizálja a Tévedhetetlen Ron tanítását, az csakis csúnya elnyomó személy lehet. "

Nem tudom, nálunk sokmindenki családtagja kritizálta Ront, szcit. Mégse kellett senkinek megszakítani. Rengeteg megoldás volt ennek kezelésére... Én is használtam párat, ha szükséges volt.

Az más kérdés, ha valaki nem képes kommunikálni, és konfrontálni, annak lehet sűrűbben kellett ilyen kapcsolatmegszakításhoz folyamodni.

Annyi biztos, hogy a hullámvasutazást, azt a rossz kapcsolatok okozzák többnyire. Soknak fontosabb az, hogy ne hullámvasutazzon, minthogy tartsa a kapcsolatot egy rossz viszonyban lévő családtaggal.

"Mások csak a legdurvább esetekben (fizikai bántalmazás stb.) szakítják meg a szüleikkel a kapcsolatot. "

:) Remélem ezt nem komolyan írod!

Sokkal gyengébb indokok is vannak, ha valaki megszakítja...

Ne szci vs átlagvilágban gondolkozz! Tapasztalj még!

"És olyanok főleg nem, akik komolyan hisznek valamilyen vallás etikájában, az ugyanis szelídségre és türelemre tanít, még az "ellenségeiddel" szemben is."

Na ebben nem vagyok biztos. Szerintem más vallásokban is van hasonló. Bár a szci-n belül nem nagyon láttam durva dolgokat ekörül. Én csak ezekben a blogokban olvasok sok "furcsaságot."

Bevallom ezt nem tudom hovatenni!

Kétségtelen fájdalmas, ha már nem tarthatjuk korábbi közel álló emberekkel a kapcsolatot. De ez ahogy az elején is írtam a mindennapi életben sokszor előfordul szci-n kivül is.
Forrás: Rej­té­lyes ha­lál­ese­tek a szci­en­to­ló­gu­sok körül!     A cikkben említett három esetből eddig egy volt ismert a nyilvánosság előtt egy 2005-ös Népszabadság cikkből (Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház)...
FenePéter 2017.11.07 22:59:49
"OSA? Csak ő nézhet meg ilyeneket! Lebuktál?"

:) Már mondtam, hogy kilépett tag vagyok.

LOL

"Nos, gondolom gyermekként Te is hittél a Mikulásban..."

Nem, sejtettem, hogy nincs ilyen. ;)

"Mi felnőttünk, FenePéter."

Áh már értem. Minden szci gyerek, és mindenki aki úgy látja a dolgokat (tehát ütni vágni a szcit), mint ti az felnőtt! :)

Értem már!

"Nagyon sajnálom, annak ellenére hogy véleményem szerint vannak értelmes dolgok a szcientológia tanai között"

Én nemcsakl ezt állítom. Hanem azt, hogy a tagok, és extagok is értelmesek, többségük. Mint te is!

"egy vallási köntösbe bújtatott és szépen felépített áltudomány. "

Lehet így van!

Vallástudósokat szólítottak meg legutább (azt hiszem HÍRTV?), ott mást mondtak! Talán jobban tudják! ;)

"Ez lehet hogy fáj neked, de próbáld meg úgy látni a dolgokat, mintha ez egy focicsapat lenne, én a Dózsának szurkolnék, Te pedig Újpest drukker vagy. És akkor mi van?"

Nekem nem fáj! :)

Én jókat szórakozom! Mintha focimeccs lenne! Ha már a te analógiádat veszem! :)

" Majd amikor a szövegelés helyett konkrétumokkal is tudsz szolgálni, amikkel megcáfolod az itt bemutatott anyagokat, kérlek szólj. "

Folyamatosan cáfolok! Olvass vissza! Rengeteg esettel találkoztam. Itt van a blogon vagy 20-30, akiét nagyjából ismerem. Viszont személyesen 300-at legalább ismerek, akinek meg tök minden jó és happy volt. Volt persze közte is szarrágó, és mindegyikben találni fekete pöttyöt.

De a 90%-a túlnyomórészt teljesen jó!
A tegnapi cikken kívül a következő műsorokban, illetve cikkekben foglalkoztak a szcientológiával:..
FenePéter 2017.11.07 11:42:53
netuddki21:

"Tényleg nagyon kíváncsi lennék a kivételekre, melyek miatt nem vonatkozik egy törvényi előírás a szcire. Tudsz példát mondani?"

Jogászokat kell megkérdezni.

Kresszből jeles vagyok, de adatvádelmi törvényben nem annyira. ;)

"Semmi az égvilágon nem történt velem, semmi közöm nem volt soha a szcientológiához és ha már itt tartunk, semmilyen más szervezethez vagy egyházhoz, de még egy Zepter, vagy csodakütyü vagy csodagyógymód, csodavitamin buliba se tudtak belevonni soha. "

Ok. AKkor nálad ezt benéztem, de legalább többet tudtam meg rólad!

A lényeg, hogy majd a jogászok eldöntik, hogy kinek van igaza!

" próbálom megfejteni, annak pszichológiai hátterét és mechanizmusát, hogy hogyan lehet értelmes embereket úgy kivetkőztetni önmagukból, hogy szembe forduljanak a családjukkal, elhagyják és elhanyagolják a gyerekeiket, felülírva ezzel a legprimitívebb fajfenntartó ösztönöket is és arra késztetni őket, hogy óriási összegeket adjanak ki egy homályos és kétes dologért, anyagi romlásba és hitelcsapdába taszítva saját magukat és felélve gyerekeik jövőjét. "

Erről már lekéstél. Főleg, ha így ilyen szemüvegen látod a dolgokat! Soha nem fogod megérteni!

Szerinted hány értelmes ember van/volt a szci-ben? Legyen 1.000 fő. Szerinted hány értelmes ember van Mo-n? 1.000.000 ?

Szerinted, hány ebből vetkőzik ki, és hagyják ott a családjukat, és hanyagolják gyerekeiket? Csak ha a válások rányát nézzük brutális a szám.

Hányan kerültek anyagi romláűsba értelmes emberek?

Nem meglepő sem szci körökben, sen más értelmes emberi körökben az, hogy valaki nonszemnsz dolgokat tesz.

Az zavar, hogy valaki nem lát túl ezen.
Ha valaki nem szci, és ilyet tesz, akkor csak egyszerűen f.sz. Ha meg valakio szci, akkor persze az egyház a hibás. Mi más?! :)

"Egyszerűen elképesztőnek tartom és egyben ördögien zseniálisnak, hiszen számos ember esetében működött már."

Vannak sokkal ördögi zseniálisabb dolgok is. TV, youtube, oktatási rendszer...stb. nem sorolom. Ebbe szocializálódtunk mindannyian! Ennek fogjai vagyunk, valahol!

"Ezt próbálom megfejteni és nem állíthatom, hogy sikerült volna, de még nem adtam fel :)."

Szerintem már meg is van valahol a válasz, valahol meg soha nem lesz meg! Ugyanis ahhoz keresztül kellene menned ezen?! Nemde?
Azért ezt a címet adtam, mert a szcientológusok láthatóan az egész hatósági eljárássorozatot az "elpusztításukra" irányuló támadásként értelmezik. A Hubbard-irányelvek megváltoztatása szóba sem jöhet, marad a harc és a vallásüldözés-kártya újra és újra és újra és újra történő kijátszása.....
Az utóbbi időben több értesítést is kaptam a blog.hu-tól, hogy töröljek régebbi bejegyzéseket, ahol kiírtam egy szcientológus teljes nevét, vagy szcientológusnak neveztem valakit. Tony Ortega blogján is írta ma, hogy a Google találatok közül kiszedték két blogbejegyzését, amelyben szcientológus…..
FenePéter 2017.05.25 00:45:01