Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smith W.

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az erőmű főépülete és a hűtőtornyok a hajdani széntérről nézve Másfél éve már írtam egy posztban a céges csapatépítésen megismert Tatai Fényes tanösvényről, pár napja pedig egy másik ugyanilyen megmozduláson látogatást tettünk a már több mint két évtizede végleg leállított és bezárt Inotai…..
Nézelődő kirándulók a Boldog Özséb kilátóban Egy korábbi posztomban a Budai-hegység egy-egy sétával könnyen elérhető, szép kilátást nyújtó pontjait vettem sorra, most egy kicsit lépjünk távolabb a fővárostól és járjuk végig – egyelőre csupán fényképekkel bemutatva – a Pilis Csillaghegytől…..
A Móri-árok látképe Csókakő várából A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 26,34 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 469/559 m (GPS) - Lépések száma: 37803…..
Mentés a Mátrában Forrás Szinte mindenki azzal hessegeti el magától ezt a kérdést, hogy ez csak mással történhet meg, de velünk aztán biztosan nem! Pedig ha otthagyjuk a kényelmes városi terepet, az aszfaltozott járdákat és kavicsos sétányokat – ahol persze szintén érhet bennünket baleset –, az…..
Smith W. 2022.12.22 14:12:13
A megelőzéssel kapcsolatban még hozzátenném, hogy (főleg a vadászat miatt) fontos a láthatóság sötétben. Ilyenkor ősszel, télen a rövidebb nappalok miatt bele szoktam csúszni az estébe vagy éppen úgy tervezem, hogy sötétben induljak/érkezzek. Úgyhogy sötétben célszerű felvenni egy láthatósági mellényt. Ez sem olyan nagyon nagy tömeg, és kis helyen elfér.

A térerő kapcsán még megjegyzendő, hogy szerintem nagyon sok helyen nincs térerő népszerű turistautak mentén sem, pl. Gerecse, Börzsöny, Pilis. Ez persze telefontól is függhet. A telefon töltöttsége miatt is célszerű túrázás közben a 4g hálózat helyett átállítani a telefont a 2g-re, és lehet így könnyebben talál jelet is a telefon.

Az izolációs fólia (mentőfólia) nagyon hasznos dolog, 10 dkg és kis helyen elfér. Akár magunknak, akár másnak jól jöhet, hideg időben életet is menthet. Én nyáron is mindig viszem.
Ha egyedül túrázva, téli időben, szürkület környékén, ráadásul még hétköznap történik velünk komolyabb baj, akkor lehet magunknak kell megoldani a problémát, mert ilyenkor lényegében senki nincs az erdőben (vadászok azért talán előfordulhatnak).

Motorosok szokták még azt csinálni elővigyázatosságból, hogy egy régebbi (nem okos) telefont is maguknál tartanak (másik zsebben, mint az okostelefont, vagy a poggyászban), mert esésnél előfordulhat, hogy megsérül a telefon és használhatatlan lesz. Mondjuk egy túrán talán nem esik az ember akkorát, mint motorral, de ez is egy használható ötlet. Illetve arra is érdemes figyelni, hogy lehetőség szerint az ember ne mászkáljon telefonnal a kézben, mert egyrészt könnyebben megbotlik/elesik, másrészt a kézben tartott telefon is könnyebben megsérül, mintha zsebben van.
Smith W. 2022.12.24 00:48:34
@horvabe: Kellemes karácsonyt, és túrákban gazdag új évet kívánok!
Kilátás a Pes-kő-barlang sziklapárkányáról A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 20,87 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 459/596 m (GPS) - Lépések száma:…..
Smith W. 2022.11.21 23:50:52
@horvabe: Emlékeim szerint kb. 2012-2013. környékén bontották le a kerítéseket. Én is alapvetően a Kinizsi Százashoz kötöm ezt a részt (bár mentem már itt oda-vissza minden irányban/évszakban/napszakban), és talán csak egyszer volt olyan, hogy hosszan kellett sorban állnunk az éjszakában a létráknál, mert feltorlódott a mezőny. Egy következő évben már csak a kerítés maradványai voltak meg, ahogy belógtak az ösvényre. Akkor hiányzott, most már örülök, hogy nem kell rajta átmászni, sorban állni.
A Pes-kő barlangnál pár éve voltam először, de azóta többször is felmentem már. Nagyon hangulatos hely.
Emlékmű a pusztamaróti réten A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,27 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 946/807 m (GPS) - Lépések száma: 31221 (Ez új…..
Szerpentinező aszfaltúton a Kőris-hegy csúcsa felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérők nélkül: 25,55 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérők nélkül: 851/993 m (GPS)- Nehézség: 9/10…..
1-2 óra és kilépek a lakásból...szörnyeteggel és önmagammal elindulok a busz felé...busz meg Balatonvilágos felé...Gondoltam legyen indulás előtt is egy idézet. :)"Nagy bölcsek sohasem azt tanították, hogy menekülj a fájdalomtól, és kerüld a szenvedéseket.Hanem azt, hogy éld át bátran, ha már benne…..
Hát úgy tűnik új életben repülök...pontosabban elköltözök anyutól.Igen egyszer már megtettem ez lépést, amikor Pestre mentem. De nem igazán éreztem, hogy sikerült volna 100%-osan leválni. Legtöbb hétvégeken haza mentem és mindig otthon töltöttem a szabadnapokat.Most viszont Pécsett belül megyek el…..
Hűhaaa! 1180km  63 nap alatt..JELENTEM: MEGCSINÁLTAM! ÖNMAGAMHOZ ÉRTEM! Tegnap Kőszegen sajnos nem sikerült fényképezőgépet vennem, pedig volt Tesco...de ott sem lehetett kapni. Elkezdtem gondolkozni, hogy kell kép a célba vagy nem. Menjek el ma Szombathelyre és holnap legyen meg önmagam vagy…..
Na legyen az a tegnapi mese... Blogírás után reggeliztem, aztán indultam buszhoz. Kicsit siettem, de ahogy mindig is szoktam utolsó percekben oda értem.  Elindultam Bögöt felé...már reggel is elég meleg volt. Még az a jó, hogy bírom a meleget. Úttal nagy bajom nem lett. Meg távolság is tökéletes…..
Mivel nem tudom este lesz-e térerőm, így gondoltam Kőszegen írom meg egy kérésemet... Ez minden blogolvasóhoz szól, főleg azokhoz akik napi szinten olvasták a bejegyzésemet. Holnap 8 körül örülnék, ha mindenki pár másodpercre gondolna rám és kezével ilyent csinálna (titokban is lehet ;) ) Aki…..
Na mit mondok ma is? Hát persze, hogy Boldogságosság! :D Boldogságosság van, ugyanis úgy tűnik utolsó hegységemet illatosan fogom elkezdeni. Mivel kaptam mosógépet meg mosóport a szálláson. Holnap simán randira is mehetnék, ha nem lenne bő a nadrágom..:D  De randi helyett, inkább fájdalommentesen…..
Na tegnap írtam volna zárást is...amit inkább külön írom, mivel hosszú lett volna ezzel a tegnapi bejegyzés. Zárás: Furcsa belegondolni, hogy 1 hét múlva már újból beszélhetek anyuval...Igen anyuval, ugyanis valamikor június elején úgy, döntöttem teljesen megszakítom a kapcsolatot. Mármint ameddig…..
Azt hiszem megérkeztem legnehezebb hetemhez...oké lehet volt már nehezebb utak is, de ez a hét másképp lesz nehéz. Igazából pont ilyen meleg miatt gondoltam, hogy a legjobb indulási dátum az április végén lenne..mert így, lesz hideg, fagy, kellemes és forróság idő is. Nem tudtam volna 2 hónapot…..
Na szóval, ahogy tegnap is írtam, ma eljött a várva várt nagy nap... Amikor elkezdőzik a visszaszámlálás...Már csak 10 nap és kérem szépen oda érek önmagamhoz :)(persze ez egybe öröm és szomorúsággal tölt el....szomorú hír, mivel vége lesz a kalandnak, de nagy, nagy és nagynál is nagyobb…..
Smith W. 2017.06.16 22:18:27
@mosolyszem: Kiépített pihenőhely nincs, de még egy pad se, amin megpihenhet az ember. Még a magaslesek jöhetnek szóba, abból van pár. Az ötvösi út előtt a Dergecsi-erdőben is vannak, és nem sokkal utána is, elég gyakran. A Szajki-tavak 28-30 km-re vannak Sümegtől, a terep nem kimondottan nehéz, esetleg meg lehet próbálni odáig is eljutni. Ezen a részen talán a vidék "egyhangúsága" lehet rossz, de ezt azért csak óvatosan írom le, mert mint már mondtam korábban, számomra sokkal jobban tetszett ez a vidék, mint vártam.
Ami valószínűleg a segítségedre lesz, az az, hogy holnap várhatóan nem lesz olyan meleg mint az elmúlt napokban.
Ma végül volt tánc az esővel? :)
Minden egyes nap, egyre jobban örülök, hogy sincsenek már fájdalmaim...már 4-5 napja jól vannak a lábaim...igaz sebtapasz van mindennap a lábujjaimon, de ha ez kell nekik, akkor legyen ez. :) Fura...7 körül értem be a szállásra és mégis nem érzem magam halálosan fáradtnak. Pedig ma is volt egy-két…..
Hát tegnap tényleg nem könnyű nap volt... Révfülöpön két éjszakát foglaltam, mivel Badacsonytördemicből is ide repülök át aludni. Ez nagy megkönnyebbülés, mert így sok-sok dolgot kivehettem a szörnyetegből ami úton nem szükségesek és ott hagyhattam a szobában. Legjobban annak örültem, hogy…..
Na szép kis nap volt ma is... :) Hajnalban fél6 kor el is indulhattam, mivel ahogy írtam szabadban éjszakáztam. Lábam nem volt cipőben..és nagy boldogsággal jelentem: Nem lett baja! Mehettem úton szokásos örömmel. Balatonhenye nem volt messze, hűvös reggelen kellemes volt a séta. Henyén…..
Úrkúton este sikerült úgy elaludnom, hogy még pizsit se hoztam magamra…csak éjfélkor ébredtem fel…ekkor felhoztam, azért pizsit is. Ennek ellenére reggel nem keltem fel korán. Mondjuk nem is bánnom. Valamikor jó, ha több alvás van. Szóval későn kelés lett..így fél11  után indultam reggelizni a…..
Ez most nem túrás bejegyzés...inkább személyes. Tegnap írtam, hogy leírom az a furcsa dolgot, ami apu halálával kapcsolatos... Év egy napja...Amikor 1989 dec. 2-án megszületten, anyuék boldogok voltak...a 30 éves házasságukban voltak nehézségek, rossz napok, kiabálások, de mind ezek mellett voltak…..