Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oliv0804

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már valaki átrágja magát a szakirodalmon, megismerkedik a tünetekkel, felmerülhet benne a kérdés: jó, de mégis hogyan jelentkezik ez a hétköznapokban? Mert a tünetek sokszor nagyon általánosak, és nem is tűnnek olyan "komoly" dolognak - igazából két pofonnal meg egy kis odafigyeléssel le lehet…..
oliv0804 2017.05.27 08:16:26
@schneiderke: a dolog egyszerű, a Nevelési Tanácsadó hatáskörébe tartozik. Elmész oda és elmondod a panaszodat, összeszedetten, vagy ami a legjobb lenne, hogy az iskola kéri a nevtant, ír egy papírt, hogy mi a gond. ADHD-s gyereknél többnyire a figyelemzavar, mozgáskényszer, beszédkényszer és hirtelen kitörő agresszivitás nyomásra vagy szélsőséges helyzetben, ami gyanakvásra adhat okot. Ezt a papírt kommentálod és megy a nevtanba. Én azt írtam oda, hogy az iskolában tapasztalt dolgok otthon nem fordultak elő.
Behívnak a nevtanba, nálunk ez 3 vizsgálat plusz egy vizsgálat volt még és közölték, hogy nem kell SNI kód, tanulási zavaros lesz. Én meg mondtam, hogy de kell az SNI-kód, erre továbbküldtek a gyerekpszichiátriára. Ott kapott a gyerek diagnózist, de mivel a nevtan részletes jegyzőkönyveket (4-et) küldött a vizsgálatokról, itt már csak hosszas elbeszélgetés volt, gyerek közben persze játszott és nyüzsgött. A pszichiátriai szakvéleménnyel lehet menni a Szakértői Bizottsághoz, ezt a nevtan intézi, csak elviszed a nevtanba a diagnózist és küldik az időontot, mikor mehetsz az SNI-kódért, ami megbélyegzés egyrészt, de kap fejlesztést a gyerek, 50% kedvezményt az ebédnél és ingyen tankönyvet. Ha SNI, kettőnek (háromnak) számít és pénzt kap utána az iskola, de a lényeg, hogy fejlesztik! a suliban. Kontrollra járni kell majd időnként.
ADHDiva Lefelé a nyúl üregébe 2017.05.11 08:38:00
Amikor szóba kerül az ADHD, általában háromféle reakcióval szoktam találkozni. Vagy rávágja az illető, hogy hát ő is ADHD-s, mert a múltkor is elfelejtett tejet venni; vagy közli, hogy minden fejben dől el, és írjam fel a dolgokat, nehogy elfelejtsem őket; vagy hümmög egy sort,…..