Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyógyfutár1

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagypénteken van még lehetőség Húsvéti dekorációt készíteni, amennyiben még nem tettük meg.  Az alábbi ötletek könnyen kivitelezhetőek, így segíthet gyermekünk is.  Nyuszi füzér Kell hozzá: - színes papír - vatta, de akár gyűrt papírzsepi, vagy fehér fonál is megteszi - ragasztó - olló -…..
Valószínűleg a férfiak többségét egyáltalán nem zavarja, ha élete párján van egy kis narancsbőr vagy stria; de a nők sokszor nagyon zavarónak élik meg önmagukon ezeket az esztétikai problémákat. Akár még súlyos önbizalomhiány is kialakulhat. A striákat és a narancsbőrt…..
Gyógyfutár A tojás allergia 2017.10.18 08:00:00
Nincs egyszerű helyzetben az, aki allergiás a tojásra, ugyanis a legtöbb kész és félkész étel tartalmazza ezt az amúgy tápláló ételt – gondoljunk akár a rántott húsra, a süteményekre vagy a levesporokra. És mivel a tojás allergia nem gyógyítható betegség, ezért a kezelés…..
Gyógyfutár Grépfrút 2017.10.16 08:00:00
A grépfrút (Citrus x paradisi), angolos írásmód szerint grapefruit, más néven citrancs a citrusformák legfiatalabb tagja. Az 1750-es években fedezték fel, valószínűleg Barbadoson. A pomelo (Citrus grandis) és a narancs (Citrus sinensis) hibridjeként alakult ki, bár az elsőhöz…..
Gyógyfutár Kökényes túrótorta 2017.10.13 08:00:00
Az őszi, jó illatú séták alkalmával legyünk figyelmesek és kutassunk kökény után. Bár a kökény tövisei nem a barátságos táborba tartoznak, ehhez a túrós finomsághoz elég 2 marékkal a hamvas kék bogyóból. Aki megkívánta, de nincs 10 kilométeres körzetben kökény, az…..
Superfoodnak, avagy szuperételnek a különlegesen tápanyagokban dús ételeket nevezzük, amelyek telis tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és az egészségre jó hatású egyéb anyagokkal. A superfoodok segíthetnek lendületesebbé tenni napjainkat, és leküzdeni a fáradtságot.…..
A felső légúti panaszok a leggyakoribb megbetegedések közé tartoznak. Kialakulásukat több mint 200 vírus okozhatja, gyakran a cseppfertőzés útján terjedő coronavírus vagy rhinovírus a felelős. Torokfájás, láz, nátha, köhögés – a tünetek igen kellemetlenek, viszont a jó hír, hogy kis odafigyeléssel…..
A nők irányába nagyobb elvárásokat támasztanak a megjelenés terén, nem véletlen, hogy sokkal több kozmetikumot készítenek a hölgyeknek, mint az uraknak. Ugyanakkor a jó megjelenés a férfiak számára is rendkívül fontos. Egyre több férfi ismeri fel, hogy érdemes gondot fordítaniuk bőrük ápolásra,…..
Számtalan információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mely ételek egészségesek, milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre, és hányféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. Ugyanakkor még ma is tartja magát az tévhit, hogy ami egészséges, abból bármennyit ehetünk.…..
A PCOS elsősorban a petefészek betegsége, de a probléma több szervet is érinthet, mivel valójában egy komplex anyagcserezavarról van szó. Szerteágazó tünetei miatt Policisztás Ovárium Szindrómának nevezzük ezt a fiatal nők körében gyakori megbetegedést. Miért alakul ki a PCOS? A PCOS a vezető…..
Nyár közeledtével egyre több időt töltünk strandon, így gyakrabban fordul elő, hogy fürdés közben víz kerül a fülünkbe, ami csak hosszabb idő elteltével tud kiürülni. A bent ragadt víz feláztathatja a hallójáratot, fülfájdalmat, viszketést, hallásproblémákat, súlyosabb esetben akár maradandó…..
Túl sokat voltál a napon és nem kented magad megfelelő fényvédő szerrel? Rákvörös a bőröd, fáj minden mozdulat és érintés? Számos megoldás létezik a fájdalom csillapítására és a bőr pirosságának csökkentésére.  A leégett bőr nagy eséllyel hámlani fog, de ha kisebb fokú a sérülés, még van remény…..
Ma sokunknak még ismeretlen a virágvíz, pedig ez egy nagyszerű módja annak, hogy vegyi anyagok nélkül érjünk el pozitív hatást megjelenésünkön, és akár enyhíthessük az egyes bőrproblémák tüneteit. Mi is az a virágvíz? A virágvizeket, vagy más néven hidrolátumokat az…..
Július számos zöldség és gyümölcs érési hónapja, többek között ilyenkor szüretelhető a karalábé, a cukkini, a füge, a görögdinnye és a zöldpaprika.  Mi most 3 igazán ízletes és egészséges gyümölcsöt mutatunk be, mely piacokon, üzletekben könnyen beszerezhetők. Magas…..
A nyár a szabadtéri programokról szól. Használjuk ki a jó időt és legyünk minél többet a levegőn, szervezzünk családi kirándulásokat, vagy egyszerűen csak mozogjunk egyet a kertben, parkban. Íme a három mozgásforma, mely minden korosztály számára szórakoztató. Foci: Ennek a sportnak nagy előnye,…..
Ki gondolta volna, hogy a fülben található zsír fontos védelmi funkciót lát el? Miért érezzük úgy, hogy jobb megszabadulni tőle? A fülzsírt a hallójárat nyirokmirigyei termelik, és létfontosságú szervünk tisztán tartása mellett a külső behatásokkal szemben is védelmet…..
Pár éve hallottam először, hogy régen Magyarországon a fagyit hideg nyalatnak nevezték. Nagyon találó és egyben vicces elnevezése ez a nyári desszertnek. Ezt a fagylaltot azoknak ajánlom, akik szeretik az új finomságokat, hiszen a levendulától egy igazán izgalmas ízű nassolni valót…..
Nyáron napi legalább 2-3 liter folyadékot javasolt meginni, mely hőségriadó esetén, vagy nehéz fizikai munka végzésekor, még ennél is több lehet. Nem mindegy azonban, mivel pótoljuk a kiizzadt folyadékot: a víz és a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek mellett a legjobb…..
Fogaink könnyen romlanak, és ugyan pótolhatók, de valójában semmilyen pótlás nem lesz ugyanolyan, mint az igazi fog. Éppen ezért vigyázzunk rájuk minél jobban! A barázdazárás egy olyan fogorvosi művelet, amivel jó eséllyel megelőzhető a rágófogak szuvasodása. Mikor végzik…..
Nyáron, a napsütés és a meleg fokozottan igénybe veszi hajunkat. Mindehhez, ha a strandon a klóros vízben, vagy a sós tengervízben is megmerítjük, még többet ártunk neki. Hiába teszünk sapkát, vagy kalapot, szüksége van hajunknak a fokozott törődésre, ápolásra. Ehhez…..
A globális felmelegedés hozza magával, hogy nyaranta egyre többször kell hőségriadóval számolnunk. Mire figyeljünk oda ilyenkor, hogy szervezetünk minél jobban átvészelje a kánikulai napokat?   Hacsak lehet, tartózkodjunk minél többet hűvös helyen. A legjobb, ha…..
A nyíló hársfavirág mézédes illata sok utcát beleng a nyár során. Gondolta volna, hogy virágából a teán kívül lehet valami igazán finomat készíteni? Megosztunk egy különleges receptet Önökkel! Következzen a hársfavirág szörp elkészítése, lépésről-lépésre. Hozzávalók: hársvirág minél…..
Nyáron a melegben az arc zsírosodhat, izzadhat, emiatt csillogóbb és pattanásosabb lehet. Éppen ezért érdemes minden este lemosni arctonikkal, hogy felfrissüljön a napnak erősen kitett arcbőr. Ehhez szeretnénk három egyszerű, otthon is elkészíthető tonikot ajánlani. Tisztító…..
A nyár a kerti partik és a nagyobb ünneplések ideje. Ilyenkor jöhetnek a hűsítő, gyorsan elkészíthető torták, sütemények. Olyan receptet mutatunk, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt, csak szélesre tárni a hűtő ajtaját. Hozzávalók: 6 dl tejszín 6 evőkanál cukor 3 pohár…..
A mozgásszegény életmód és a nem megfelelő összeállítású étrend gyakran vezet oda, hogy súlyfelesleg rakódik le rajtunk itt-ott. Amerikában a túlsúlyosság népbetegségnek számít, de hazánkban is nagyon sokan érzik úgy legalább egyszer életükben, hogy szeretnének…..