Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spinnaker Boom

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól ismert történelmi és geopolitikai okok miatt a haditengerészeti érdeklődésű magyar military-fanok úgy száz éve vannak nehezebb helyzetben, mint a másik két nagy haderőnem rajongói. Azt ugyanis sokan tudjuk (az újságírók zömére ez most nem vonatkozik), hogy mi a különbség egy vadászgép és egy…..
Spinnaker Boom 2017.05.17 23:35:02
@Robinzon Kurzor: Az 1984-es kiadású "Hadihajók" típuskönyv a Zrinyi Katonai Kiadó gondozásában külön több bekezdésben taglalja a témát és egyértelműen állást foglal a repülőgép-hordozó mellett.
Nyilván nem kötelező ennek használata, csak szerintem egyértelműbb.
Spinnaker Boom 2017.05.18 11:17:57
@teddybear01: Ha nem akarod érteni, hát ne értsd. A nyelv fejlődik, a jelentések változnak. Azért azt se felejtsd, hogy én nem fordítottam, hanem a forrásokban fellelhető folyamatot mutattam be. Ellenőrizd!

Abban viszont maradéktalanul egyetértünk, hogy a fordítások jelentős része tragikus, a témában számomra a mélypont: a korall-tengeri csatáról szóló E.P.Hoyt: Vér és verőfény magyar fordítása...
Spinnaker Boom 2017.05.18 12:05:35
@Etniez: Csak azért nincs igazad, mert nem a jelenről beszélünk, hanem inkább a múltról, ahol a megkülönböztetésnek van értelme - persze jelentősége.... :-)