Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PussyTittyCity

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
PussyTittyCity 2019.05.28 01:17:17
Én személy szerint kifejezetten dühös voltam amikor vége lett a finálénak. A felségemmel az első évadnál jöttünk össze és az évek alatt igazi rituálé lett a trónok hétfő, ami sok hajnalba nyúló átteóriázott estét adott nekünk (mint itt szinte mindenki másnak is), és pont ezért fájt ennyire, hogy ilyen, a trónok harcához képest szinvonaltalan módon kellett lezárni a végét... Az utolsó pár részt már tényleg csak azért szenvedtük végig, mert mégis csak egy korszak zárult le, csak kár, hogy itt maradt utána a csalódottság. Szomorú, mert a sorozat amúgy tényleg zseniális volt.

Persze azért pár észrevételt én is bedobnék a közösbe a nagy fináléhoz:

Arya (és a ló) - annyi indokolatlan dolog történt már ebben az évadban, hogy ezt a jelenetet mindenki szimplán csak engedje el. Amúgy nem értem miért nem tudtak semmi értelmeset kezdeni Arya karakterével és miért kellett ilyen szerencsétlenné tenni, az éjkirály erőltetett halálán kívül pont annyit tett az eseményekhez mint egy darab kő (és nem az, ami agyon ütötte azt a két nyomorultat).

Cercei es Jamie halála - én is (mint sokan mások) valami grandiózusabb halálra számítottam, de igazából így utólag már tetszik, hogy Cercei ennyire nyomorúságos halált halt a vár legmélyén, főleg annak tükrében, hogy a nyolcadik évadban gyakorlatilag egy erkély volt. Jamie ahogy meglátta Euront a parton, rögtön tudni lehetett, hogy neki kampó, kérdés, hogy már ott a parton, vagy utána fenn a várban, már ha el jut odáig. Végül azért összejött a nagy randi, de még ezt is sikerült nevetségessé tenni azzal a marék téglával, de ez is már csak részlet kérdés.

Tyrion - valahol mélyen bíztam benne egy pillanatra, hogy a kőrakás alatt csak Jamiet találja meg, és abban a pillanatban Cercei nyakon veri hátulról egy téglával, de nem jött be, szép remények (pedig Cercei végre beteljesíthette volna a négy évad óta tervezett bosszúját). Amennyire zseniális karakter volt pont annyira lett a végére ő is egy szerencsétlen balfasz, de hát közönség kedvenc, így neki jöhetett a happy end.

Jon és Dany - hihetetlen, hogy képesek voltak a rendezők Jonból hat rész alatt akkora Jámbor Jacket csinálni mint a szél, egyszerűen semmi súlya nem volt a létének, a nagy leszúrást követően meg simán átugrották azt a kulcs eseményt ahol végre kifejthették volna a miérteket, és kapott volna még egy kis esélyt, hogy pár jelenetre újra színész lehessen. Ehhez képest két hét múlva már megint nyár lett, ő meg fullba nyomta a hobót és a bűnbánást. Amúgy egy kérdés, ami még most is felbasz: ha annyira erős az igazságérzete, hogy szó nélkül elviszi a hátán a balhét majd mit sem törődve a saját trón követelési jogával (amit amúgy egy évadig építettek fel, és talán az egyik legnagyobb katarzis élmény volt a sorozatban, majd egy "mi lenne, ha mostantól nem a vér hanem a választás döntene a királyról" mondattal rövidre is szártak, szégyen) szimplán vissza megy a falra (ami most már tényleg csak egy forever alone börtön csöcsök és napsütés nélkül), és oké, neki innen indul és végződik is a története, akkor MIÉRT LÉP LE AZONNAL AHOGY MEGLÁTJA THORMUNDOT ÉS ÁRULJA EL A SAJÁT NYOMORULT ELVEIT?? És nem, az nem egy nightswatch patrol volt, hanen szépen dezertált. De tényleg, legalább annyi kijárt volna az utolsó Targaryennek, hogy a trón helyett ő kapja a sárkány tüzet, de hopp, az ő bőre is teflonból van, és kapunk legalább egy kis katarzist, hogy még ha nem is a sárkányok apja, és nem is akar uralkodni, de volt értelme visszahozni a halálból, és nem hiába ment végig annyi csatán és áll most ott ahol. Bocsi mindenki, de nekem ez így minden csak nem okés. Dany bekattanása viszont várható volt, ezt legalább próbálták jól felvezetni, és voltak erre már jelek az előző évadokban is, így ezzel nincs bajom. Tüzesz szárkány, neked meg viszlát, bo-bo-bo-boldoggá te-te-tettél!

Stark dinasztia maradék - Sansa a legunszinpatikusabb karakter lett, főleg ezzel az olcsó gyíkember császtok észak kiszállt lépéssel, Bren pedig egy igazi gyökér. Pont úgy sikerült egy kis arrogáns fasszá tenni mint Lukeot a Last Jediban azokkal a piti poénokkal és arcoskodásokkal, egyszerűen ez így gáz lett.

Én egy utat fogadtam volna el, ha a végén megszűnik a hét királyság, és az a nagy csattanó, hogy ennyi év intrika és küzdelem után végül senki sem ül fel a trónra, és ezzel örökre lezárul egy kor, és mindenki a maga ura. De nem. És őszíntén, kár.

Benioff és Weiss, én köszönöm, de nem kérek spinoffot (és főleg nem egy új SW trilógiát).

Sixx, köszönjük, hogy a legvégéig kitartottál, sok kellemes percet okoztál az évek alatt!!!
Kezdünk lassan hozzászokni, hogyha hétfő akkor az azt jelenti, hogy valami súlyos koncerttel kezdjük a hetet, hogy a kedd reggel átkeresztelhessük a második hétfőre. Most sem volt ez másképpen ugyanis az A38 gyomrát elfoglalta a Bongzilla, a Last Rizla és a Wasted Struggle…..