Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őszíntén kéne beszélni

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezért optimális a liberális (deliberatív) demokrácia és a piacgazdaság kettőse. Ahol mind a kettőt fojtogatják, mint Magyarországon, ott sok jóra nem számíthatunk, QED. A piacgazdaságnak vannak radikális hívei és ellenfelei, de a hívek sem értékelik kellőképp a piacnak és a versenynek azt a…..
A miniszterelnök egy minapi beszédében szomorkodott azon, hogy a németek ötször annyit keresnek, mint a magyarok. Pontosabban nem szomorkodott, hanem ennek fényében szemtelenségnek nevezte, hogy Schulz szocdem kancellárjelölt nem akar pénzt adni Orbán kerítésére. Mielőtt odajutunk négy év múlva,…..
Természetesen a magyar kormánnyal szemben. A magyar kormányt megsérthette, a magyarokat azonban aligha sértheti az igazság kimondása...
Őszíntén kéne beszélni 2017.08.26 10:00:18
Konzervatív szempontból érdemes végiggondolni, miért ragadt meg az orbáni világkép a migrációellenességnél, a brüsszelezésnél és a nacionalizmusnál ahelyett, hogy ezeket a reakció érdekében továbbgondolta volna és megtöltötte volna tartalommal. Az első kézenfekvő választ, hogy ti. Obán sosem gondolt…..
Őszíntén kéne beszélni 2017.08.11 22:58:16
@Khonsu: 1998 és 2002 között az átlagámberek kaptak politikai filózófiát. A polgári Magyarországot. Aztán inkább a 40 ezer forint ígéretét választották. És akkor most lehet őket birkázni az elefántcsont toronyból.
Van egy viszonylag sima útja Orbán uralma megdöntésének, amely végső esetben rendelkezésére áll az EU-nak -- nemcsak a magyar ügy "kezelésében", hanem az unió egysége érdekében. Nem az egyedi országok (befektetők) tőkemegvonó intézkedésére gondolok, ami természetesen önmagában is súlyos zavarokat…..
Őszíntén kéne beszélni 2017.07.28 14:52:57
@DrGehaeuse: Erre csak a spontán privatizáció,az MDF-kormány (Szilvásy-tól Gyurcsánynak) és az MSZP által végzett privatizáció korszakából van. És az lesujtó. Néhány év múlva ebből az időszakból is lesz. Akkor lehet értékelni.
Őszíntén kéne beszélni 2017.07.28 14:34:01
@DrGehaeuse: Nyilván vannak kapcsolódási pontok, de mégiscsak rosszul veszi ki magát, amikor a de facto exkommunisták kommunistáznak. Ennél meg sokkal fontosabb, hogy a megszerzett vagyonnal mit kezdenek, hatékonyan befektetik-e a magyar gazdaságba, a profitot hazai k+f-re beruházásokra, esetleg régiós terjeszkedésre fordítják.
Őszíntén kéne beszélni 2017.07.28 14:41:37
@DrGehaeuse: mellébeszélés?

És akkor a trágár átkozódásod mi? Meg az ilyen kiszólások, hogy "nyilvánvalóan alkotmányellenes hatalom". Röhejes. Tedd félre az indulataidat, és ha nem vagy jogász, akkor se higyj el kritikai attitűd nélkül minden jól hangzó, önfelmentő ballib toposzt.

Az érvénytelen szavazáshoz és bármiféle bojkotthoz meg inkább nem is szólok semmit. Hajrá.
A magyar nemzet konkrétan úgy jött létre, hogy kb. kétszáz évvel ezelőtt kellett egy politikai projekt, amely a bécsi abszolutizmusnak alternatívája lehetett az ország modernizációjában. Nem beszélhetünk persze egyetlen döntésről, de arról nagyon is, hogy az ország szellemi elitje pontosan tudta,…..
Teljesen mindegy, mit mondott Orbán, mennyi benne a delírium és az igazság, amíg -- unos-untalan lehet ismételgetni -- ott van benne a narratíva, a sztori, a világkép, identitás, nevezzük bárhogy. Márpedig ott van. Változnak a hangsúlyai az évek során, ha csak az utóbbi tíz évet nézzük, mégis elég…..
- Janókám, disznószaros lett rajtam ez a csizma, hozzál már valamit amivel letörölheted. - De...nem látok itt hirtelen semmi alkalmasat. - Akkor ott a nenyi a falon, leakasztod, oszt jó lesz az. - Azt a butáskoskodást már régen leszedtük, tudod, mikor legutóbb papír kellett a gyújtós alá. -…..
Őszíntén kéne beszélni 2017.07.01 14:17:54
Az egészségügyi rendszerünk korrupt, pazarló, a szó szoros értelmében halálos, az átalakításához mégsem veszi senki a bátorságot, és még csak jó elgondolás sem forog a nyilvánosságban ezzel kapcsolatban. Pedig az egészségügy Magyarországon a legtöbb halálért felelős intézményrendszer, és közvetlenül…..
Második generációs muszlim robbantott Manchesterben, újfent igazolva, hogy a terroristák nem annyira az új migrációs hullámmal jöttek, hanem köztünk élnek. (Ami nem azt jelenti persze, hogy a migrációval nem jöttek új potenciális elkövetők.) A brit média tegnap nagyon helyesen rögtön csillapítani…..
Magyarországon csak populista pártoknak sikerül mérhető állapotra verekedniük magukat. Populista az ún. baloldali ellenzék (klasszikusan ilyen az MSZP aurája, osztogató és nyugdíjas-mentalitása, a DK mint Gyurcsány kiterjedése és a politika folyamatos destrukciójának gyakorlata, a Momentum mint az…..
Elég világosan kibontakoztak az erővonalak az utóbbi napokra az európai politikában. Magyarország a szavazati jogának -- eddig az unió történetében precedens nélküli -- felfüggesztésével játszik, ha nem hajlandó a már vállalt valamivel több mint ezer migránst/menekültet befogadni. A magyar kormány…..