Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budaörsmed

78 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az iskolaérettségi vizsgálat egy komplex szűrés, melynek során a gyermek biológiai, pszichológiai és szociális érettségét vizsgálják. A helyes iskolaérettség megállapításával elkerülhető az, hogy egy esetlegesen korán beiskolázott gyermeket kudarcélmények elé állítsunk, belecsússzunk abba, hogy…..
A helyes és alapos fogmosás az egészséges fogak és fogíny kulcsa. Éppen ezért a megfelelő eszközök használata szájhigiéniánk megtartásában döntő fontosságú. Elsőként a fogkefét érdemes megemlíteni, hiszen ez az az eszköz, amit mindannyian használunk. Fogmosáskor ne fejtsünk ki nagy erőt rá és ne…..
Hogyan tehetjük elviselhetőbbé a nyári vakációt, amennyiben gyermekünk allergiával küzd? Javában tombol a nyár, a vakáció is elkezdődött már gyermekeink számára, amely azonban komoly fejtörést okozhat azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke allergiára hajlamos. Az év ezen időszakára jellemző sajnos…..
Május 27-én tartottuk ingyenes Gyereknapi programunkat, melyre kicsik és nagyok egyaránt örömmel érkeztek. Idén 50 db piknik csomaggal támogattuk elsősorban a rászoruló budaörsi gyerekeket/családokat, a pikniken pedig jégkrém, csoki és sok más meglepetés várta a lurkókat. Várunk titeket jövőre…..
Budaörsmed A tavaszi fáradtság 2018.04.30 12:21:26
A tél végével felszabadultabbnak, frissebbnek, életvidámabbnak érezzük magunkat. Végre süt a nap, az idő felmelegszik, és megszűnik a téli bezártság. Sajnos azonban sok esetben tapasztaljuk ennek az ellenkezőjét. Melankolikus hangulat telepszik ránk, kevés az energiánk, izmaink fáradtak, és úgy…..
Dr. Prokopp Tamás beszámolója   Gyermeksebészeti szakvizsgámat 2017 áprilisában szereztem. Jelenleg a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikán dolgozom főállásban, gyermeksebész szakorvosként. A Budaörsi Egészségügyi Központban lévő gyermeksebészei szakrendelés megnyitásával célom…..
Külsőleg törekszünk az álomforma, a szépség, az egészség elérésére, de honnan tudhatjuk, hogy e közben mi zajlik legbelül? Mi a méhsüllyedés? A méh helyzetét a szalagrendszer és a medencealapi izmok biztosítják. Úgy működnek, mint egy lengéscsillapító, biztosítják a szervek - a húgyhólyag, a méh,…..
A tömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás, amely jellemzően nem érinti a fogak mélyebb rétegeit. Azonban ha túl nagy lyukat kellene betömni, az úgynevezett betétek jönnek szóba.   A fogápolás a legjobb megelőzés A fogszuvasodás legfőbb oka a lepedék lerakódása, amely ideális táptalaja a…..
Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése. Hazánkban évente több mint 5400 új eset kerül felismerésre. A vizsgálatok során nagy jelentősége lehet a PET-CT-nek is! Szerencsére ma már léteznek olyan vizsgálatok, amelyek segítségével megelőzhető a komoly baj. Ismert tény sajnos, hogy az…..
A torokfájás ismert házi gyógymódjai közé tartozik a sós víz, a méz és a fokhagyma is. Ez mind segít abban, hogy gyógyszer nélkül kezeld a torokfájást. De ezen kívül milyen módszerek vannak még? Sokan nem szeretünk gyógyszerekhez nyúlni, főleg ha csak egy apróbb problémáról van szó. A torokfájást…..
A kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) nem tartozik a legkedveltebb vizsgálatok közé, holott a leghatékonyabb daganatszűrő és akár megelőző eljárások egyike.   Kettős célú vizsgálat Évente átlagosan nyolcezer embernél fedeznek fel vastagbélrákot és végbélrákot. Ám mivel a betegség általában hosszú…..
A cukorbetegséget a legtöbb ember a látásromlással, az érszűkülettel és a lábfekéllyel kapcsolja össze, azonban kutatások szerint a szexuális életre és a nemzőképességre is hatással lehet a diabétesz. A cukorbetegség számtalan szövődménnyel jár, ám a szexuális élet és a nemzőképesség hanyatlását…..
Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni Aki szabályoztatni szeretné a fogait, annak minden esetben egy teljes körű fogászati felmérésen kell részt vennie. Csak akkor lehet belevágni a szabályozásba, ha a fogak és a száj…..
Az artériás és a vénás trombózis Magyarországon vezető halálozási oknak számít. A vénák érintettsége esetén leggyakrabban az alsó végtag, illetve a medence vénáiban alakulnak ki vérrögök, ám az sem ritka, amikor az agyban keletkeznek. A trombózis kialakulása A véralvadás egy igen bonyolult…..
Fáradtság, kiütések és sajgó ízületek. A lupusz sajátossága, hogy sokszor hétköznapi panaszokkal jelentkezik, melyek ráadásul több más, gyakori kórkép jelei is lehetnek. A betegség a szó klasszikus értelmében véve nem gyógyítható, de idejében megkezdett kezeléssel az állapotromlás és a szövődmények…..
A térdhajlatban jelentkező fájdalmak több okra vezethetőek vissza, ám leggyakrabban az elhanyagolt ízületi gyulladásból vagy porckopásból származó Baker ciszta áll a probléma hátterében. Folyadékgyülem a fájdalom hátterében A térd normál működésében igen fontos szerepet játszik az ízületi…..
Bizonyos körülmények között (például ha védekezőképességünk valamilyen oknál fogva meggyengül) a Candida túlszaporodhat, és a legkülönbözőbb akut és krónikus tüneteket mutatva betegségeket okozhat. A candidát tipikus civilizációs betegségnek is nevezhetjük, mert általában a modern világra jellemző…..
Közeledik a karácsony, és bizony sok cukorbetegnek és családjának gondot okoz, hogy vajon milyen könnyű, energiaszegény, de mégis ünnepi vacsora kerüljön az asztalra szenteste. A menüt igyekeztem úgy összeállítani, hogy ne legyen teljesen hétköznapi, de beleférjen a diétába. Az adagok 4 személyre…..
Magyarországon évente körülbelül 7500 nő szembesül ezzel a diagnózissal.   Természetes védőfaktor Bár férfiak is szembesülhetnek a mellrákkal, a nőknek erre százszor nagyobb az esélyük. Ezért is fontos tudni, hogy a szoptatás jelentősen csökkentheti a rizikót. Egy bizonyos génmutációt hordozó…..
A bőrrák egyre gyakoribb betegség. Előfordulásának drasztikus növekedése egyértelműen összefüggésben van a környezeti tényezőkkel, a Nap ultraibolya sugárzásának erősödésével, a környezeti ártalmak fokozódásával. Nagy ellentmondás húzódik aközött, hogy sokan éppen az egészségesség szimbólumának…..
Néhány hét és itt a karácsony, nagyon sokan tervezgetik már, hogy milyen menüvel rukkoljanak elő a családtagoknak, rokonoknak.   Talán sokan szívesen vennék az alábbi újragondolt karácsonyi menüt, amelynek összeállításakor az egészség és a megfelelő táplálkozás volt a fő szempont, és amelyben…..
A gyümölcs-, zöldségnap (egynapos méregtelenítés) kevés előkészületet igényel, bárki bármikor nekifoghat. Mit kell tudni a méregtelenítő hatású zöldségekről és gyümölcsökről?   Egy napig fogyassz méregtelenítő hatású zöldségeket és gyümölcsöket! Mivel az egynapos méregtelenítés sokkal kevésbé…..
Sok migrénes érzékenyen reagál az időjárás változásaira és bizonyos időjárási körülményekre. Sokan állítják magukról, hogy a légnyomás változásai vagy a szél váltja ki náluk a panaszokat!   Azoknak, akiknek gyakran fáj a fejük, azért is érdemes figyelni az időjárás-előrejelzés (különösen a…..
Ezért okoz sok gondot a helytelen testtartás Amikor valaki görnyedten tartja magát, akkor a teste a normálistól eltérő pózba kerül. Ez sajnos nem marad megtorlatlanul, hiszen a test minden apró izma más-más feladattal és teherbírással rendelkezik. Az izomzat egy pontosan összehangolt rendszer, így…..
Szokott érezni görcsös fájdalmat a jobb oldali bordája alatt? Gyakran fáj a háta, a jobb válla? Evés után gyakran rosszullét, hányinger gyötri? Rosszul alszik?   Amennyiben a fenti tüneteket észleli, keressen fel bennünket, hogy kideríthessük, mi okozza a problémát. Amennyiben műtéti beavatkozás…..