Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CastorTheBrave

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások Mindent vissza! 2014.05.22 10:07:04
Lehetetlen küldetésbe fogunk - részben erre utal a cím. Gyakorlatilag a blog indulása óta küzdünk a várólistával, aminek a folyamatos emlegetése annyira unalmas lehet rendszeres olvasóinknak, hogy mostanában inkább nem is fárasztjuk őket vele. Sajnálatos tény azonban, hogy…..
Figyelem, spoilerek! Szóval tegnap este megtörtént, Brian visszatért a Family Guy-ba. Stewie mentette meg, természetesen egy időgéppel. Íme a jelenet: Aki még mindig kételkedett volna Sixx médiahekk-elméletében, elolvashatja Seth McFarlane Facebook-posztját, melynek rövid…..
Örülünk, Vincent? Eszenyi 2013.09.22 23:43:23
     Eszenyi Enikő a kortárs magyar színház egyik legkiemelkedőbb alakja, de 2006. április harmadikán nem volt ott a Kossuth téren. Ott kell lenni a Kossuth téren. Különösen 2006. április harmadikákon kell ott lenni a Kossuth téren, minden egyes rohadt 2006. április…..
Nem is értem, miért nem írtunk még az egyik legismertebb és legvitatottabb félrefordításról (bár kommentben már szerepelt). Hiánypótló lesz tehát ez a poszt, mint korábban a "május negyedikén találkozunk" utáni nyomozás. Egyébként ennek kapcsán jutott eszembe az…..
CastorTheBrave 2013.06.26 11:08:08
@-d(-_-)b-: az oroszok meg téli salátának (зимний салат)
Félrefordítások Játékfiú 2013.06.16 22:39:38
Ezúton hívnám fel az érintett három darab magyar Alan Rickman rajongó figyelmét, hogy a Művész Úr életrajza jelenleg potom ezer fityingért beszerezhető a Sándorról elnevezett könyvesboltban (csak hogy ne tartalmazzak termékmegjelenítést). Véleményem szerint két oka van annak,…..
Kicsit leszakadt a csordától Doktor House-sorozatunk utolsó darabja, úgyhogy gyorsan kiteszem, mielőtt a ragadozók levadásszák (itt az első és a második rész krisk beküldéseiből). Néhány kommentelő jelezte, hogy a bemutatott találatokban nem olyan magas a leiterfaktor. Ugyan az…..
„Elmondták, miért durva a listázás, tényleg megrendültem, nem így gondoltam” - nyilatkozta lesújtva Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikai szakértője. „Zagyva György Gyula barátom mutatott pár képet arról, hogy mik történtek a második világháborúban, és azt is…..
CastorTheBrave 2012.11.27 13:46:41
Tovább gyűrűzik a Safarov-botrány! Megvan a baltás gyilkosság első vezéráldozata! A Vincentblog kormányközeli forrásokból szerzett értesülései szerint a kora reggeli órákban Martonyi János benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek. Távozása nyilvánvalóan összefügg a…..
Ahhoz képest, hogy Budapesten a népakarat megtestesítői az utóbbi években bürokratikus kifogásokkal próbálják megakadályozni a büszkeségnapi felvonulást, Magyarországon tavaly óta érezhetően központilag hájpolják a szubkultúra másik népünnepélyét, az eurovíziós giccs-…..
Nagy ünnep a mai.Kevesen tudják, de május első vasárnapja az integrált áramköri lapkák napja is. „A nyák napját” országszerte forrasztgatással és szabadtűzi kernelfordítással egybekötött heppeningeken ünneplik az informatikusok. A nyák napját Budapesten a városligeti…..
CastorTheBrave 2012.05.06 19:40:04
Köztudomású, hogy Húsvét a költészet keresztre feszítésének az ünnepe, és ebből a HírCsárda kultúrarovata sem akart kimaradni. Sajnos. Klasszik Zöld erdőben vagyok Mindjárt agyon fagyok Húsvét hétfőn mínusz Megdöglik mind a nyusz-i Zöld erdőben jártam Picit hányikáltam…..
November 4-én pénteken, azaz holnap jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze Néniket a bácsiknak! címmel, amit innen már elő lehetett rendelni egy ideje, aki pedig ezt ténylegesen meg is tette, az már ma kézbe veheti az albumot. Nekik valószínűleg nem lesz érdekes ez a poszt, bár…..
CastorTheBrave 2011.11.04 09:32:41
A svájci frank és az euróárfolyam elleni elkeseredett harcról forgat filmet a Bánk bán rendezője. A moziban Zack Snyder és Csurka István hatása egyaránt érezhető lesz. A történet az előzetes tervek szerint a fikció és a dokumentum műfaj határán egyensúlyoz majd,…..
CastorTheBrave 2011.11.03 19:26:43
Az első három epizódból már megállapíthattuk, hogy nem ez az a sorozat, amiben az események szélvészgyorsan követik egymást, ennek megfelelően a mostani rész sem szaggatta igazán az istrángokat. Firenzében nyitunk, illetve a díszlet másik oldalán, ahová Della Rovere érkezik…..
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
Laci az Ikeában járt, és ezt a címkét találta a megvásárolt párnahuzaton:Esetleg ha valaki tud a címkén felsorolt egyéb nyelveken, megoszthatná velünk, hogy azok rendben vannak-e...
Szépségszalon Pénisz ..
CastorTheBrave 2008.10.30 18:52:40
- Iszonyú meleg van, szinte hiába iszik az ember meg egy nap 3 liter vizet, állandó szomjúság gyötri. Mit csinál ilyenkor az orosz? - Természetesen kvászt iszik. - Kvászt? Mi is ez tulajdonképpen? - A kvász erjesztett ital, fekete- vagy rozskenyérből készül. Hasonlít egy nagyon…..
Ez a poszt arra buzdít, hogy tanuljanak sokan oroszul. Az esetleges első benyomásoknak elébe menve, nem egy nyelviskola reklámja. Igyekszem jó indokokat találni rá. Bobby Fisher (amerikai legnagyobb sakk-legenda) például azért állt neki oroszul tanulni, mert akkoriban a sakk irodalom…..
Ha minden igaz, hamarosan vízum nélkül utazhatunk az USA-ba. Ennek nagyon örülünk, mert egyrészt jelzi, hogy milyen jóban vagyunk a jenkikkel, másrészt meg a kisembereknek kevesebb macerájuk lesz, ha véletlenül a távol-nyugatra akarnak utazni. De mi vár az emberre, ha Oroszország…..
A retro vallomások idejét éljük, tegnap egy fiú emlékeztett minket a vonalas telefon borzalmára, ma arra az időkre gondolunk vissza nosztalgiával, amikor még egy családra egy mobiltelefon jutott, amit az esti tévézésnél körbeadtak, hogy eldöntsék, ki küldhette a…..
Az OFFI-nál hivatalosabb fordító nem létezik. Sőt, ez a cég az egyetlen hiteles fordító. De legalább nem olcsók :). Mivel ők adják a hiteles fordítást, így természetesen nincs értelme azon vitatkoznunk, hogy rossz vagy jó, amit írnak: a definíciójukból következően csak jó…..
A Homár még nem találkozott élőben ezzel a rendszerrel, de Renáta levele alapján arrafelé is hasraütésre bírságolnak. Elvileg az autók ablakába helyezett kilyukasztgatott parkolószelvények igazolják az előre fizetett parkolást, esetünkben azonban csalással vádolták a…..