Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fekete Fanni főszerkesztő

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívüli nyitva tartást hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Üllői úti tagkönyvtára: minden hónap utolsó keddje, 15 és 16 óra között az autistáké. Az intézmény így kívánja biztosítani számukra az olvasáshoz nyugodt légkört. A Csendes óra fontosságáról az ötlet gazdája, Popovics Beatrix…..
Június 7-én kezdetét vette a 89. Ünnepi Könyvhét, ahol több mint háromszáz friss magyar kötet közül válogathatunk. A bőség zavarában nehéz a választás, különösen, ha a régi nagy klasszikusokról sem feledkezünk el – két ismert embert kértünk meg, ajánljanak néhány művet...
Új rövidfilmmel jelentkezett az idei Friss Hús Rövidfilmfesztiválon Deák Kristóf és felesége, Nina Kov koreográfus, mely el is nyerte a magyar versenyprogram különdíját. A legjobb játék két biztonsági szakember történetét meséli el, akik azzal szembesülnek, hogy az általuk használt gépet mesterséges…..
Fogyatékossággal élőknek ad munkát a Nagy Lépés Futárszolgálat, melynek futárjai gyalog vagy tömegközlekedéssel kézbesítik a megrendeléseket. A két alapító, Scholtz Krisztina és Erős Levente célja, hogy természetessé váljon, ha a járókelők egy akadályoztatott emberrel találkoznak az utcán. Fekete…..
Végeláthatatlan dugó, kiabáló főnök, hangosan ugató kutya – amikor már a stresszlevezető mobilos játék sem segít, a kertvárosi családapa végzetes lépésre szánja el magát: egy árvát rendel az interneten, akit aztán megkínoz a pincében. Ligeti György megdöbbentő animációs filmjével a gyerekekkel…..
Új magyar film előzetese jelent meg az interneten. A Paraziták a Paradicsomban éles társadalomkritika, amelynek öt főszereplője ketyegő bombaként feszül egymásnak. A filmről rendezője, Kasvinszki Attila mesélt. Fekete Fanni interjúja...
Bernadett első egész estés filmje, az A Woman Captured (Egy nő fogságban) egy olyan asszony életét mutatja be, aki embertelen körülmények között, rabszolgaként dolgozik egy vidéki családnál. Az alkotást jelölték a legjobb nemzetközi dokumentumfilm kategóriában a jelenleg is zajló, amerikai Sundance…..
Lídia már gyerekként is szerette papírra vetni motiváló gondolatait, melyeket később az interneten is közzétett. A pozitív visszajelzések arra ösztönözték, hogy elindítsa a Kedves Üzenetek mozgalmat, amelynek célja, hogy az emberek bátorító szövegű cetliket helyezzenek el az utcákon, szebbé téve a…..
Az Isten csak az erős emberekre rak nagy terhet, a gyengéknek könnyebb az élete. Akinek viszont szikla nyomja a vállát, az bármilyen akadályt képes lesz leküzdeni, vallja az ökölvívó, aki önkéntes alapon kezdett bokszedzést tartani a Zirzen Janka Gyermekotthonban...
Pupák Réka és Pető Zsófia ritka rendellenességgel, neurofibromatózissal született. Sokáig nem tudták elfogadni önmagukat, ma ők mutatnak példát másoknak a pozitív életszemléletről...
Harminc egyenpólós, baseballsapkás gyerek várakozott izgatottan a budapesti repülőtéren. A külső szemlélők egy iskolás csoportnak vélhették őket, pedig a legtöbben aznap találkoztak egymással először. A fiatalok azért keltek útra Moszkvába, hogy megmérettessék magukat a Győztesek Versenyén, a rákból…..
A liberális ideológiák terjedésével veszélybe került a család: egyre több a válás és az abortusz, míg a házasságkötések száma csökken – erre hívták fel a figyelmet a Családok Budapesti Világtalálkozóján. „Az előző tíz kongresszus célja a változásokkal szembeni kritika megfogalmazása volt, az idei…..
Minden bizonnyal a huszonkét évemmel én vagyok az egyik legidősebb, akinek ajándékkal kedveskednek a szülei gyereknap alkalmából. Igaz, ma már nem legót és csokit kapok, hanem anyagilag támogatnak, de a lényegen ez mit sem változtat. Meddig tart egy gyerek számára a gyereknap, és a…..