Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyarázd meg

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn lezajlott Checkpoint nevű szeretett podcastunk 100. adásának felvétele. (50 vendéges adás, 47 Mini, 2 szilveszteri - így jön ki a 99 adás, ami a századikat megelőzte).  2015 tavaszán kezdtük el ezt a podcastes mókát, és azóta nagyon megszerettük, az adások ezres nagyságrendű hallgatottságai…..
A blogbejegyzés alapját Bartos Erika - Bogyó és Babóca: Kanárifiókák című meséje szolgáltatta, mely rajzfilm formában a cikk végén található. Ez a mese ott kezdődik, hogy Kelemen a kanári (igen, az alliteráció rendkívül fontos) megismerkedik új barátnőjével, Lenkével. Gondolom eredetileg „Lady…..
Ismét a népdalok gyerekdalként történő feldolgozását kell, hogy megmagyarázzuk. A hobbikertész nyúl vajon csak virágot visz az anyukájának?   Kezdjük ott, hogy nyuszinak, már a szemei sem állnak jól, de hogy sokáig ne maradjunk kétségben afelől, hogy mi is okozza ezt az "ingyom bingyom..."…..
Jelenleg divatnak számít régi népdalokat "gyermekdal"-ként elsütni, de valójában igen sok népdalban rejtőzik egyfajta mélységes fertő. Nézzük meg, hogy miről is van szó a "három szabó legényke" című népi gyermekdal példáján.   A dal eredeti szövege: Három szabó legényke, mek,mek, mek, Vándorolni…..