Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbudai

66 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyáry Krisztián Facebookon megjelent írása változásmenedzsmenthez. Nagyszerű írás és hangsúlyozom, nem az enyém, hanem Nyáry Krisztiáné, később az Igazi hősök című remek könyvében is megjelent. ..
Egy esős vasárnap délelőtt újra egy sportcsarnokban találtam magam, ahol a lányom fellépését vártam a sokadik táncversenyén. Nem éreztem a pezsgést, egyfajta közömbösség, unalom ereszkedett rám, és kezdtem azt érezni, hogy igazán nem is akarok ott lenni. A legtöbben ismerjük azt az érzést, amikor…..
Tudjuk, mennyire fontos, hogy milyen közegbe kerül valaki. A közeg egész életünk során meghatározhatja a további sorsunkat, nem determinálja, de prognosztizálja. A legjobb leckét erre olyan srácoktól kaptam, akik valószínűleg nem ismerték ezt a két szót. ..
A műhely előtt ülünk a koszos raklapra tett kartonon. Szívjuk a cigit, élvezzük az öt perc szünetet és a májusi napsütést, beszélgetünk a melósokkal. Egyszerű, becsületes, nyílt szívű emberek, ami a szívükön, a szájukon, számukra ismeretlen a multis képmutatás. Az ügyfél jobbra el, én maradok velük…..
Hétvégén hívtam az elsős fiam, hogy gyere, gyakoroljuk az olvasást. Apa, nincs kedvem, válaszolja, el van foglalva a focis kártyáival. Pedig kellene, mondom, (most van rá idő, folytatom magamban) de te találod ki, mit olvassunk, állok meg a könyvespolc előtt. Egyiket sem, vágja be a durcát, inkább…..
December végén elvittem a gyerekeket a ValMar koncertjére. Az élőnek hirdetett bulin a „zenekar” dobosból és egy gitárosból állt, azonban ők sem játszottak minden dalban. Gyenge volt a vizuál, döcögött az énekhang és a hangosítás. De nem is ez számított...
Egy képzés során olyat tettem, amit még sosem csináltam korábban: egy csoporttal, egy témában, egy napon délelőtt online, délután személyesen dolgoztam. Igyekeztem az online és a személyes képzések legjobb tulajdonságait vegyíteni, ráadásul vettem a bátorságot, hogy mindezt le is írjam...
Imádom, amikor el akarnak adni nekem valamit. Felcsillan a szemem, bekapcsol a szakmai kíváncsiság, gyere, nyomjad, mutasd, mit tudsz. Ha az értékesítő intelligens, kellően rámenős és ügyes, tuti, hogy vásárolok, a feleségem szerint a nyugdíjamat is Zepter termékekre fogom költeni. Kár, hogy sok az…..
Lasszóval kell fogni a munkavállalót, employer branding nő minden bokorban, mégis tömegével vannak betöltetlen állások. Ahogyan olyanok is, akik nagyon mennének dolgozni, csak nekik nem a trendi corporate videó és a laza online kommunikáció számít, hanem az, hogy odaérnek-e edzésre a…..
Vége van, elmentek. Az előbb még élő, zajos tréningteremben hirtelen nyakamba szakad a csend. Hol hangok, zajok, gondolatok, emberek keveredtek, már üresek a székek, a flipchart papír is magányosan lóg a falon. Sokat és sokáig készültem erre a programra és nagyon akartam, hogy jó legyen, beleadtam…..
A segítő szakmákban a Kata változása azokat érintette a legérzékenyebben, akik az elindulást tervezik, vagy mellékállásban dolgoznak, ez a bejegyzés elsősorban nekik szól. A dolgok úgy nem maradhatnak, ahogyan eddig voltak, de a helyzet nem reménytelen: okos munkával jobb is lehet, mint…..
A kisvállalkozói réteget, köztük engem is érzékenyen érintő és kellően megosztó témával kapcsolatban három rövid történetet szeretnék elmesélni...
mbudai 2022.07.18 10:05:44
@Dan da Man: köszi szépen.
A Kőteleki Általános Iskola felső tagozatában tanév elején Teréz tanár néni kérésére ezt a mondatot latinul kellett felírnom a történelem füzetem első oldalára. A történelem az elmúlt két évben is tanított minket, ugyanaz a minta, kérdés, megértettük-e. Megpróbáltuk lerajzolni. „Historia est…..
Teszek egy érdekes kísérletet: megpróbálok blogban tréninget tartani. Vagy valami hasonlót. A mindennapokban tapasztalható információs buborékról szeretnék mesélni Nektek, de van benne néhány gyakorlat is, hogy az olvasottakat megtapasztaljátok, ne csak olvassatok. Érdekes próbálkozás lesz, csapjunk…..
  Céges képzéseken akadnak nehéz esetek, különösen, ha közép- vagy felsővezetőkkel dolgozunk. Könnyen kaphatunk epés, elsőre sértőnek tűnő beszólásokat. De a nehéz helyzetek edzik a trénert és ezek mutatják meg, mennyit értünk a szakmához. Elmesélek egy ilyen esetet...
Sok, a maga módján sikeres emberrel dolgozom. Okosak, jók abban, amit csinálnak és ezt a környezetük gyakran elismeri: jó fizetéssel, előléptetéssel, saját vállalkozás esetén üzleti, szakmai sikerekkel. Szilvinél is ez történt, de jött a fordulat...
Munkahelyükkel elégedetlen ismerőseim gyakran kérdezik tőlem, hogyan induljanak el, ha saját vállalkozást indítanának. A válasz nehéz, mert a sikerhez vezető utak egyéniek, de van egy minta, amit ha személyre szabva követünk, talán nagy butaságot nem csinálunk. A sikert nem garantálja, de a csúfos…..
mbudai 2021.02.07 13:52:09
@Sajog a baloldalam: hozzá lehet állni így is, sok sikert neked.
Azt mondja az egyik barátom, hogy sokszor próbálkozott már az 5 km lefutásával, még sosem sikerült neki. Mondtam neki gyere, fussunk egyet közösen. Biztos voltam benne, hogy teljesíteni fogja a távot és azt is tudtam, hogyan. De neki nem mondtam meg. ..
Az idei évről egy húsz évvel ezelőtti este jut eszembe. Egy barátommal szórakozni mentünk, jó volt a buli, de egyszer csak öten kaptak minket körbe és meg akartak verni. Nem hagytuk magunkat, mégis sikerült nekik. Megijedtem, de talpon kellett maradni és vigyázni egymásra. Ma már csak nevetünk…..
Jófej, laza, tizes éveik végén, huszas éveik elején lévő lányoknak tartottam online tréningeket egy szép őszi napon. A lányokból is több volt, a programokból is – s mint utólag kiderült, bőven akadt meglepetés is. Kezdés után megbeszéltük a kereteket, majd villámlásnyi idő alatt annyira zűrös lett…..
Multiban néha csak kicsit beszélni magyar. Aki ezt érti, ott mindent ért. Elkaptam egy képzelt levelet, amiben mondjuk egy SSC oparations managere írta egy kollégának hétfő reggel, hogy: ..
2020 tavaszán az irodisták jelentős része megszerette az otthoni munkát, pedig sokaknak csemetéik, társuk, kutyájuk, macskájuk és a digitális oktatás is a nyakukon volt. Mégis úgy tűnik, hogy az utazással megspórolt idő, az otthon melege és az ellenszenves kollégák elkerülése igen vonzó tényezők…..
A járvány kezdetén a cégek minden személyes tréninget töröltek, jött a karantén, leállt minden. Az elmúlt hónapokban terjedtek el a digitális tréningek és kezd látszani, mire lesznek jók - az biztosnak tűnik, hogy a műfaj a válság csillapodása után is velünk fog maradni. Van mit tanulnunk. ..
A tréneri munkában gyakran nem látom a közös munkánk tényleges eredményét. Mindig szeretném tudni, mi volt a hatása, hozadéka a közös munkának, de ez az ajándék ritkán adatik meg, hiszen nem vagyok, nem is lehetek ott a résztvevőkkel a mindennapjaikban. De vannak különleges alkalmak, amikor mindent…..
Tó-retró A nagy jaffa rejtély 2019.07.26 12:31:51
Vajon miért nevezi legalább két nemzedék jaffának a narancsszörpöt? Utánajártunk a történetnek...
mbudai 2019.07.28 10:25:15