Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kretaszag

6 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vigyázat! Újabb magam-mutogatás következik. Pár hete volt az Országgyűlés Oktatási Bizottságának égisze alatt működő ellenőrző albizottság ülése, melynek elnöke Osztolykán Ágnes. Témája pedig az LMP-s "szentháromság" jegyében: az esélyteremtés, a…..
 Józsefváros képviselő-testülete csütörtökön tartja következő ülését, az előterjesztések a honlapról elérhetőek.Ízelítőül néhány a tárgyalt témák közül:Teleki téri piac (szerződéskötés és önkormányzati rendeletmódosítás)Szociális ellátások…..
Terézváros: pályázati támogatás kiosztása civil szervezeteknek  A terézvárosi önkormányzat 2011-ben (a korábbi évekhez hasonlóan) két körben három-három millió forintot oszt szét pályázati úton a civil szervezetek közt. A korábban kialakult gyakorlattal…..
Egy tegnapi poszt ír arról, hogy a Corvin negyed be van lassulva. Sajnos így van, sőt a már elkészült részben is alig indult meg az élet, a tavaszra ígért éttermek, kávézók zöme még sehol sincs, így kihalt a közös szabad terület, a méhkaptár-házak lakásai közül is sok…..
Új sorozatot indítunk, célja, hogy bemutassuk, miként dolgozunk: hogyan készülünk a képviselő-testületi ülésekre, milyen kritikákat és javaslatokat fogalmazunk meg a beérkező előterjesztésekhez, és legfőképp milyenek a saját előterjesztéseink, mit és hogyan csinálnánk…..
A Helsinki Bizottság szervezésében 2011. május 6-án civil-rendőr konzultáción vettünk részt Terézvárosban. Az esemény részletes összefoglalója letölthető a Magyar Helsinki Bizottság honlapjáról (http://helsinki.hu/Fogvatartas_es_rendvedelem/Hirek/htmls/883).Az LMP részéről a…..
 Mi is ott leszünk! ÜRES LAKÁSOK MENETESéta Budapest üresen álló lakóépületei között Tudtad, hogy Budapesten 72 ezer lakás áll üresen? Ezekben a lakásokban ma hajléktalan emberek lakhatnának! Téged is zavar, hogy a főváros vezetése hagyja lepusztulni…..
VI. kerület1. LMP Iroda, 1065 Bajcsy-Zsilinszky út 37. I. emelet (11-es kapucsengő).2. Hámori Könyvkötészet, 1074 Bp. Csengery u. 30. pince-műhely;nyitva tartás: H-P 6.30-12.00 (!)3. Thália Café, Hajós utca 9.;nyitva tartás minden nap 12-től 01 óráig.4. Dan…..
Budapest nem egy kisváros (lásd tegnapi bejegyzésemet és az arra érkezett választ), mint ahogy nem is latin-amerikai főváros. Budapest nem Bogota. De van a "bogotai modell", amit már évek óta annyit emlegetnek, hogy most végre egy kicsit utánanéztem. Arra jutottam, hogy sok a…..
...bár nem minden ponttal értek egyet, és Budapestről nézve ezek egy része utópiának is hat, de a "lassú város" mozgalom értékei, céljai összességében végtelenül rokonszenvesek. Szerintem valami ilyesmit kellene az LMP-nek az önkormányzati kampányban…..
alapvetően a képviseleti demokrácia híve vagyok, és az Alkotmányunk is az. Meg a többi európai demokrácia is. Ez alól talán csak Svájc kivétel, az is csak részben (a másik végletet, Fehéroroszországot stb. most ne említsük). De mivel az LMP a demokratikus részvétel elvét…..
Nagyzolásnak hat, ha egy 12-13%-ot elért jelölt magát esélyesebbnek mondja 30-31%-ot elért vetélytársánál. Mégis, a választói attitűd-vizsgálatok és az esélylatolgatás alapján úgy tűnik, hogy ez így van.Tény: a Fidesz a 13. sz. evk-ban kisebbségben van: 56% NEM az ő…..
                       Itt meg vero a feny, mit sem sejtve napoznak a ruhak Kepek itt is:http://picasaweb.google.com/szegodori/Yogyakarta#5405840846474532130  Az elmúlt…..