Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cicvareki

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen volt a franciaországi elnökválasztás egy ott élő magyar szemével? Tényleg volt, amiben az 1990-es magyar voksoláshoz hasonlított? Mire számíthatnak a franciák, és Európa Emmanuel Macrontól? Csupa kérdés, amire a válasz Hari Seldontól érkezik...
cicvareki 2017.05.09 14:01:53
@mojyo: Jo, de ha az egyetlen eselyed, hogy pl. szempillaspirallal hozd ki a teljes enedet a vilag szamara is lathatoan, akkor abba kell feccölni napi felorat. A nyugato nök meg egyenletesen elosztjak testszerte. :])))))
De eleg megnezni egy-egy filmet az ötvenes-hatvanas evekböl, hogy most mennyire szabadabbak a nök.
Szerintem sok nem-muszlim nö is örülne, ha mehetne strandra es uszodaba valami olyan ruhaban, amiben nem kell megmutatnia a testet, amit valojaban szegyell. Pedig csak siman ugy (vagy jobban) nez ki mint Kim Kardashian Photoshop es smink nelkül. Mert azert az 5XL-es T-shirt mint takaroelem nem a legjobb alternativa.

Töled pont akartam kerdezni: Japanban van ilyen tipikusan nöket elzaro/elnyomo modszer? (Ha mar japan tv-t nezel.) Olyanra gondolok, mint a kinaiak labfejelkötese. Ami olyan tipikusan Japanban fellelhetö. A klasszikusokat tudom: csalad ES karrier kizart, elethosszig valo foglalkoztatas vs. window sitters, irasjelek, amelyekkel eredetileg csak a nök irogattak egymas között stb.
cicvareki 2017.05.10 00:27:50
@Muscari: Erthetetlen is, amikor viszonylagos vagy valos joletböl futnak Nyugatrol lanyok az ISIS soraiba. Kivulallokent elegge egyertelmu, milyen magasztos szerepekhez juthatnak.
De vannak neha ilyen "kire ütött ez a gyerek?!" pillanatok a csaladokban. Es milyen nehez lehet okosnak lenni egy anyanak ebben a helyzetben. Brrr.

@Zsuzsi65: Oket mar nem kell hajanal fogva hazahuzni senkinek.
;)))
Ezt az infot köszönöm viszont, meg total nem tünt fel ez a szabalyossag. Del-Korearol keves kepem van. De ezt komolyan figyelni fogom a kistigrises orszagoknal! :)))

Eszak-Koreaban a noknek van valami 18 alap-frizura, abbol lehet bökni a fodrasznal. De a ferjezettek csak a rövidek közül. A fodraszkepzest nagyban leegyszerüsiti. A dauert ujabban szinten engedik.
A két- (vagy több)nyelvűségről már többször esett szó érthető okokból, úgyhogy az alapokkal most nem is nagyon foglalkoznék, ám a minap olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a legalább két nyelvet beszélők időérzékelése is más, mint azoké, akik csak az anyanyelvükön…..
cicvareki 2017.05.06 15:06:36
@nyuszigonosz:
Az ido mulasat kelloen egyenien erzekeljuk: kinek-kinek sok vagy keves akar 24 ora is (kontextustol fuggetlenul). A tanulmanyok pedig gyakran onceluak, amolyan "muveszet a muveszetert".
Ugy alt:
A gyerekeink kicsik meg. Ugyan ertik a magyaron kivul a nemetet es az angolt is (eletkor es nyelvsorrend szerint is egyre kisebb mertekben), de az akcentus egy cudar gonosz mano: elnagyolva nezve, a gyerekeim egy nyelvet sem beszelnek. Mert magyarbol meg a nyelvzseninek tuno keteves sem hallja az "a" hangot. Vagy pápucs, vagy májos. Nemetul meg nem tanult meg, angolul sokaig nem is fog meg. Mi, szulok, mindharmat beszeljuk. Kis/rovid ;) ido kerdese, es _mindet_ akcentussal. :))))))))
Be szep is a Mirjam tortenete: jol peldazza, mennyire messzirol is jott! :)))))