Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ooops! Legjobbanyuka

66 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnepek elmúltával, január 6-tól, vízkereszttől kezdődően folyamatos mulatozások, lakomázások, bálozások időszaka veszi kezdetét egészen farsangig, mert farsang után jön a böjt, amely húsvétig tart. Emiatt számos farsanghoz kötődő étel van, amelyet sokan minden évben el is készítenek. Ilyen…..
 Nagy kérdés az első baba érkezésekor a szobája kialakítása kapcsán, – azon túl, hogy milyen bútorai legyenek, milyen „prüntyögő” kerüljön a kiságy fölé – hogy hogyan szépítsük a szobáját, a falat, az ablakot. Mit fessünk, mit ragasszunk, egyszerű és szolid legyen, pasztellszínekkel, vagy minél…..
Legjobb anyuka Hamis somlói 2018.10.12 14:20:54
Korábban már közzétettem itt, az Ooops! ‘Legjobb anyuka’ blogon egy sütemény receptet, ami leginkább váratlan vendégek érkezése esetén jön jól. Most egy újabb, gyorsan összedobható finomság receptjét írom le, amiről azt kell tudni, hogy egy gazdag előétel, leves és főétel után, a konyhai…..
Legjobb anyuka Otthoni kézápolás 2018.10.04 14:24:28
 Az őszies, hideg, szeles idő beköszöntével a legtöbb embernél eljön az ideje a kéz fokozott ápolásának. Gyakrabban kell hidratálókrémet használni, mint nyáron, és ha valakinek nincs ideje vagy kedve, ki kell találni otthoni praktikákat, amelyek segítségével olyan lehet a kezünk, mintha manikűrösnél…..
Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült a nyár! Mintha csak most lett volna, hogy óriási ováció fogadta az iskola udvarán a vakáció kezdetét, ma meg már emlékeimbe feledkezve ülök a könyvek fölött, és lázasan csomagolom be őket. Mindhárom leánykámét… Kezdődik a suliszezon Igen, nagy esemény volt…..
Mosás előtt mindig áttúrom a gyerekek pulcsiját és nadrágzsebeit. Ez a fajta „kincskeresés” őszi időszakban a legizgalmasabb. Télapó elbújhat! Nem hogy cukrot, diót, mogyorót, de kavicsot, gesztenyét, botocskát, kupakokat, és sok más beazonosíthatatlan tárgyat találok a zsebekben, amit ha időben…..
Gondolom mindenki hallott már a scrapbookról, ami képes albumot jelent, de talán a kreatív album jobban illik rá. Ma már rengeteg féle hozzávalót vásárolhatunk, ha egy ilyen album alkotásába fogunk. Készíthetünk saját határidőnaplót, szakácskönyvet, megörökíthetjük benne a nyári élményeinket, de…..
Az anyaság mellett azt hiszem a saját felelősségünk, hogy mit kezdünk magunkkal nőként annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A kialvatlanság, folyamatos aggódás sajnos nyomot hagy a bőrünkön, amit akár otthon is elkészíthető, egyszerű alapanyagokból készült arcradírral,…..
Ti mit csomagoltok a gyerekeknek tízóraira? A mi dobozunkba legtöbbször felváltva kerül jégsaláta, répa, sonkás szendvics vagy bolti/házi keksz, müzli szelet, nápolyi, banán vagy más gyümölcs, esetleg puffasztott rizs és pár szem szőlőcukor, az energia miatt. Semmi extra. Vagyis mégis az, mert az…..
 A gyerekek nagyon szeretik a nyarat és persze mindenki más is. A nyári programok, a fürdés, pancsolás, csodás nyári esték és szinte alig kell váltás ruhát pakolni a gyerekeknek. Megfizethetetlenek a szuper nyári élmények, ezt nem lehet megkérdőjelezni. Azonban az igazi kirándulások ideje inkább a…..
A nyár egyik legnagyobb kihívása, hogy mindig mindenki kellően sok folyadékot igyon. A víz a legjobb megoldás, de a gyerekeknél nem árt egy kicsit izgalmasabbá tenni a vízfogyasztást. A limonádék, jeges nyári italok gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. Hoztam is egy-két receptet ízelítőül és…..
Ha nyár, akkor bizony rovarok és bogarak mindenfelé. A szuper szabadtéri kiruccanásokat nagyon el tudja rontani egy piciny állatka felbukkanása. Legutóbbi játszótéri programunkon például nagy fennforgást okozott, hogy Zorkát megcsípte egy darázs (mint utóbb kiderült), és szegénykém nagyon sírt…..
Szinte elképzelni sem tudok olyan háztartást ahol ne lenne egy jókora adag leselejtezett póló. Természetesen vannak fokozatok, mint játszótérre, festeni, a telekre, a kertbe, stb. még jó lesz, de aztán jön a zacskó, mert hiszen valamire még akkor is jó lehet, ha már a játszótérre sem lehet felvenni.…..
Sajtos kuszkuszos zöldségfasírt Az egyik legnagyobb kihívás anyaként, hogy a gyerekünkkel megszerettessük a zöldségeket, nálunk az egyik jolly joker a fasírt (-húsgolyó)!  Hoztam pár, nekünk bevált tippet: az alap fasírt masszához adjunk reszelt zöldségeket ha a gyerek(ek) szereti a…..
Milyen praktikád van arra, hogy ne csípje a szemed? Ismerek olyat, aki csak búvárszemüvegben hajlandó hagymát pucolni, pedig van ennél egy sokkal egyszerűbb megoldás is. Nemrég meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokan nem ismerik a szerintem leghatékonyabb megoldást arra, hogy elkerüljék a hagyma…..
Legjobb anyuka Toalettpapír-masé 2018.06.22 13:00:00
Azt hiszem, hogy az egyik legjobb dolog a világon, amikor a gyerekeinkkel együtt alkothatunk valamit, miközben megbeszélhetjük az élet nagy dolgait és tanulhatunk egymástól. A papírmasé sokatoknak ismerős lehet, én most a toalettpapír-masét próbáltam ki a 3 éves…..
Itt a grill-szezon, ezért hoztam pár receptet, ötletet. Általában a grillezés hallatán sokaknak egyből pácolt húsok jutnak az eszünkbe, pedig érdemes gyümölcsökkel is próbálkozni. Egyszerű, gyors receptet hoztam, ami előfordulhat, hogy a gyerekek nagy kedvence lesz, ha egyszer elkészítjük. Igazából…..
Elegánsabb nevén Clafoutis  Váratlan vendég. Ugye milyen kétségbeejtő tud lenni, amikor maximum fél órád van arra, hogy valami vendégvárót varázsolj az asztalra és mindezt úgy, hogy a hűtőd kong az ürességtől? Ha mégis van otthon egy kis vaj, tejszín, alma, liszt, cukor és tojás, akkor ne…..
Nem tudom ki, hogy van ezzel, de a mi gyerekeinknek mindig újabb és újabb ötletekkel kell hogy előrukkoljunk, különben látványos unatkozás és egymás szekírozása a jutalmunk. Van már egy-két nagyon jól bevált játék ötletünk, amit most megosztok veletek. 1. Konzervdoboz lépegető Ez játszótérre is…..
Nem mindenki él kertes házban, és ha van is kert, az lehet kicsi, esetleg már teljesen be van ültetve. Van néhány nagyon egyszerű, olcsó és praktikus ötlet, amivel egészen kis helyeken, akár egy erkélyen is kialakíthatunk egy kis fűszerkertet, vagy egy virágos oázist. 1.   Cserepek egymáson Nagyon…..
Kedves játékosok! Köszönjük szépen a sok érdekes valamint hasznos házi praktikát, receptet és tippeket. Szuper ötleteket küldtetek be nekünk, amit majd össze szeretnénk szedni, és valóban mint egy ötlettár használatra bocsájtani.  Ígértük, hogy 4 nyertest kisorsolunk a játék végeztével, akik…..
Hivatalosan Tóth-Czere Nikolettának hívnak. Baráti és ismeretségi körben Niki, otthon csak mami. (Annyira, hogy még a papagáj is ezt kiabálja, ha éhes…) Két nagylány édesanyja, egy vidám és munkamániás apuka felesége, két kutya, egy macska és egy már említett papagáj házvezetőnője volnék. Ez…..
Hetek óta gyanúsan rendezett nappalira érek haza. Sehol a szétszórt építőkockák, fajátékok, sehol egy elhagyott kisautó vagy könyv. A rejtély megoldása egyszerű: mióta beköszöntött a tavasz (úgy az igazi, nem a havas-húsvétos-másikautóbaülős), azóta megérkezve az óvoda-bölcsődéből nem mennek be a…..
Legjobb anyuka Slime-őrület 2018.05.03 13:44:20
Korán reggel, nyitáskor a papírboltban: - Jó reggelt! Mit adhatok? - Jó reggelt! Átlátszó ragasztót szeretnék. - Melyiket? Két fajta van. - Hááát...nem is tudom. Tudja nem ragasztáshoz kell. Már éppen szerettem volna megkérdezni, hogy nem ismeri-e a legújabb őrületet, amikor megelőzött. -…..
Ooops! Legjobbanyuka 2018.05.16 14:45:40
Az utóbbi időben nagyon népszerűek lettek és egyre többen értékelik, ha saját készítésű dolgok vannak otthon akár a lakásban, vagy akár ajándékba kapják. Nagy előnyük, hogy benne van a készítő keze munkája, egyedi, tükrözi saját ízlés világunkat, és azt jelzi, hogy a készítője időt és energiát…..