Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ez_a_nev_jelenik_meg

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a mai házasságokat vizsgáljuk, érdemes a legalább 10-15 éves, vagy annál is hosszabb ideje működő kapcsolatokat analizálnunk, mert ezekben alakul ki leginkább az együttélés sokszínű gazdagsága. A házasságoknak több fajtája is működni tud ugyanis: vannak az ideális kapcsolatok, melyek képesek…..
ez_a_nev_jelenik_meg 2017.05.01 10:45:27
Nekem lassan ket eve jelentette be a felesegem, hogy elvalunk, kb ket eve nem szeret, nem birja tovabb. Korulbelul hasonloan eltem meg a kapcsolatunkat, mint a posztolo.

Irgalmatlan sokat olvastam a temaban es vicces modon ez a ket ev folyamatosan elokerul, sokkoloan sokszor kerult elo a valasi szandek bejelentesekor ez az ido. A maradas es belenyugvas azert nem segit, mert biztos vagyok benne, hogy amint lehetosege lesz a feleseg lepni fog.

Termeszetesen osszetortem de osszessegeben egy rendkivul felszabadito esemeny volt. Vegre sikerult kilepni abbol a zsakutcabol, amikor mindenki a maga fajdalmaval volt elfoglalva, ugy erezte mindent megtett, kozben a masik semmit. Nagyon mely onvizsgalatot tartottam, olvastam mindenfele tanacsadokonyvet, noi magazint (!) es blogot es vegre rajottem, hogy mennyi mindent csinaltam en rohadt pocsekul, mit erezhetett o bizonyos szitukban, miert ereztem en magam ugy ahogy (ez is egy erdekes terulet) es miert lett minden csak rosszabb es rosszabb.

A nagy felismeres szamomra az volt, hogy minden bizonnyal barmelyikunk megmenthette volna a hazassagunkat, ha tenyleg megprobaljuk. Van egy nagyon dilettans film es egy legalabb ennyire dilettans konyv - fireproof, tuzbiztos hazassag - amit erdemes megnezni es olvasni. A lenyeg belole, hogy az egyik felnek felre kell tennie a sajat felelmeit, idegbajat, sertettseget es teljes odaadassal arra koncentralni, hogy szeresse a masikat. Ket fontos pont: a) nem a szemelyiseget es a sajat igenyeket kell felretenni, csak egyszeruen rahangolni ezeket a kozos nevezore, b) nem szolgalni kell, hanem szeretni. Szerintem sokan ott rontjak el, hogy lemennek kutyaba vagy nem tudjak teljesen felretenni a sajat gondjaikat. Pl veszek egy viragot es elviszem vacsorazni es elvarom, hogy masnap mar egy rossz szava se legyen. Aztan masnap megint nyafog valami miatt. En mindent megtettem o meg nem valtozik.

Ilyen ponton szerintem csak ugy lehet forditani, ha az ember tenyleg oszinten udvarol es erdeklodik, meghallgatja a masikat es jonehany het utan remelhetoleg jon a valtozas.

Mi a felesegemmel mindig sokkot kaptunk, hogy milyen jol elvagyunk, amikor total kiszakadunk a kornyezetunkbol, pl egy kozos utazas a gyerekek nelkul vagy valami program kettesben. Aztan masnap ment a pokol tovabb. O maga mondta, hogy volt olyan, hogy tudatosan valtoztatott a viselkedesen, szeretetteljesebb lett es azonnal eszrevette, hogy en is mas vagyok. Csak nem volt kitarto. En meg soha nem probaltam meg, mert ugy voltam vele, hogy tudom, hogy jo paros vagyunk, de most sok a stressz, gyerek, munka, koltozes, hat ezt most osszeszoritott foggal ki kell birni, aztan utana minden szupi lesz. Hiszen amikor idot szanunk egymasra akkor tok jo. Szoval majd nehany ev mulva amikor lesz erre gyakrabban idonk akkor majd minden jo lesz. Addig meg ez van.

Hat a nagy budos francot. Egy ferfi is irgalmatlanul megsinyli, ha nem erzi magat szeretve, egy nonel ez sokszoros teher, nem lehet a vegtelensegig birni. Senkinek nem kellene semeddig sem ezt elturnie. Az a baj, hogy olyan nehez errol kommunikalni. A no azt mondja nem szeretsz, a pasi erre, dehogynem, ezt meg azt meg miegymast megteszek, dolgozom, bevasarolok, mi ez ha nem szeretet? A no erre erzi, hogy nem erti meg a pasi, tovabbra is szeretetlenul erzi magat, plusz meg nem ertve. A ferfi mibol erzi, hogy szeretik? Sokkolo, de abbol, hogy tisztelik, hogy azt mondja a feleseg, hogy wow, te aztan mindent megteszel a csaladodert, te aztan kemenyen dolgozol, ugy tudsz csavarozni mint egy felisten. Viszont a feleseg rohadtul nem lesz halas ezekert, ha az orra van tolva, hogy nesze basszus ez a szeretetem. Es korulbelul ezt a sztorit enekli meg minden tanacsado es blog.

En hogy szerettem a felesegemet amikor meg boldogok voltunk? Kis levelek, figyelmessegek, programok, masszazs, seta, odafigyeles. Aztan ez kiveszett, de azt varom, hogy o ugyanugy szeressen, sot meg jobban, hiszen olyan rohadt kemenyen dolgozom erte es a csaladomert, hogy meg arra sincs idom, hogy meghallgassam milyen volt a napja. Megvaltoztam, nem ugy viselkedem mint akkor amikor kuzdottem erte. Persze az aldozat en vagyok, mert hat... mindig az az aldozat aki elmeseli a tortenetet.

Szoval arra jutottam, hogy nagyon sok mindenben hibazott a felesegem is, de engem semmi nem ment fel a sajat hibaim alol. Es a legnagyobb hibam az volt, hogy nem szerettem ugy, hogy azt o is erezze, hanem ugy, ahogy en a legjobbnak lattam. Totalis onzoseg. Ferfiak, szeressetek a felesegetek az utolso pillanatban is ugy mint az elsoben es ugyanolyan boldogok lehettek, mint annak idejen. A majd akkor en ha majd o is meg csak annyit jelent, hogy rohadtul onzo vagy es ezen semmi nem segit. Es ha mar ilyen onzo vagy tedd meg magadert, mert te is egy jo hazassagban akarsz elni, az a legjobb neked. Mi az alternativa? Csalad szetmegy, jon a kovetkezo es indul az egesz az elejerol es talan igen talan nem ugyanigy er veget.

UFF
ez_a_nev_jelenik_meg 2017.05.01 16:14:08
@Csaba Bene: nem tudok elkepzelni olyan szituaciot, ahol ez segitene...

vezess be objektiv mércét, hogy mit vár el, és mi az amit ebböl te hajlandó vagy elfogadni és miért: szerintem ez legfeljebb szamitogepek kozott mukodhet. Alternativakent el lehet mondani, hogy nem erted mire gondol es te maskepp eled meg a helyzetet, es talan a legjobb utanajarni annak, hogy mit erez, amikor "irracionalis" dolgokat mond. A legtobb esetben sokkal celravezetobb nem megoldast keresni a problemara, hanem megprobalni a mogotte levo erzest megerteni es atelni. Sokszor egyebkent ez meg is oldhatja a problemat.

a kommunikációt tedd lehetetlnenné (pl egy adott szó ismétlésével ) amig abbahagyja: ez szerintem egyszeruen durva agresszio es a masik semmibevetele. Alternativakent pl. hagyni lehet szo nelkul vegigbeszelni, veletlenul sem belemenni egy vedekezos, megmagyarazos szituba es a vegen megkerdezni, hogy megolelheted-e... Aztan kesobb, amikor lenyugodtak a kedelyek megkerdezni, hogy mit erzett es elmondani te mit ereztel

Minden tárgyalást vetess fel, és játszodj vissza neki, elemezve. Kb ennyit tudsz tenni: erre a javaslatra nekem is kinyilna a bicska a zsebembol. Ez erzesre korulbelul arra megy ki, hogy a masik orra ala dorgolhessuk, hogy milyen hulyeseget beszel. Adva van valaki, akinek komoly erzelmi problemai vannak egy masik szemellyel, sertett, valoszinuleg szeretetlennek erzi magat, ketsegbe van esve. Egy vita heveben elmond fut fat, majd kesobb vagy rossz esetben azonnal szepen visszajatsza neki az ember az egeszet es ramutat a targyi tevedesekre. Kvazi hulyet csinalsz belole. Es mindezt azzal a varakozassal, hogy raismer a hibaira, vegiggondolja, majd mosolyogva azt mondja, "je milyen butus voltam, hiszen igazabol neked van igazad es amit en erzek az mind csak valami menstruacios mellektermek, koszonom, hogy segitettel megerteni". Alternativakent ugyanaz mint fent, baromira nem az az elsodleges, hogy mennyire objektiv megallapitasokat tesz, hanem az, hogy mit erez.

Ugy altalaban, szerintem az egyetlen jarhato ut, ha megprobalod megismerni, meghoditani, mint annak idejen. Ha nem ebbe a kapcsolatba invesztalod ezt az erofeszitest, akkor hamarosan egy masikba fogod. Mit nyersz, ha kemenykedsz es nem rakod felre a magad sertettseget egy ideig?