Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chipichape

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság már túlságosan is egyszerű a képlet, ha egy autóban valamivel több lóerő tátong, mint az 1.0 űrméretű Suzukiban, azt már izomautónak szokás nevezni, vagy bármilyen nagyobb teljesítményű autóra zsigerből ráfogjuk, hogy „ez aztán izomautó!” Holott klasszikus…..
Nem tudom, ti hogy látjátok, szerintem azért olyan brutálisan nem hasonlít egymásra a Meizu készüléke, meg az iPhone, nem jobban, mint a Samsung Galaxy S, meg még egy rakás mobil a piacon, de az Apple valamiért ezt a kínai céget szúrta ki az első csapásra.A Meizu vezetője ugyanis…..
chipichape 2010.10.11 18:15:12
@az igazi Sipi: nem tudom az ar teljesitmeny arany szerinted mert okozza, hogy az Apple ultragagyi kategoria lenne, az iPhone 4G Kanadaban/Usaban 199$-ert elviheto, a konkurencia pont ugyanannyiba kerul, nem tud tobbet es a tartalomtamogatasa sem hasonlithato ossze az iTuses Store-al (filmek, videok, sorozatok, stb..)
Persze aki iPhone-meg csak neten latott es csak divatbol szidja mert az most meno...
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Ha már kapcsolatba kerültünk a FÉBÉSZ nevű fogyasztóvédelmi szervezettel, rögtön megpróbáltunk valami hasznosat is kihozni belőlük. Elküldtük nekik ParaSoniC levelét, aki a Metró áruházból távozott rosszkedvűen. Kávéfőzőt vett, ingyen csomag kávét ígértek bele, de nem…..
chipichape 2009.12.16 16:22:58
@deuce: meglattam mashol olcsobban ugyben: errefele szinte minden lanc ugy arulja a cuccait, hogyha 2 heten, 30 napon, 3 honapon stb..(valtozo) belul meglatom mashol olcsobban akkor ok visszaadjak a kulonbseget (-10% nehol).

Most vettem valamit a Best Buy-ban, viccesen kerdeztem, hogy a boxing day (karacsony utani nagyon akcios arak egy-ket napig) akciok bele szamitanak e ebbe, mire az elado magatol ertetodoen mondta, hogy persze...
chipichape 2009.12.16 16:39:29
@blackdogone: egy felreertest azert tisztaznek. Altalaban nem maga az uzletlanc az aki megengedheti/nem engedheti meg maganak a visszavetelt. A visszavett dolgokat ugyanis egybol kuldik vissza a gyartonak es vegult is a gyarto az aki visszaveszi...

A dolog valahogy ugy mukodik, hogy nagy lanc kozli a gyartoval, hogy o el tud adni x ezer (x millio) darabot a termekbol evente, de ezek a feltetelei. A gyartonak meg igy is megeri (lasd gyartas Kinaban, stb..),

Kulonben is errefele az a hozzaallas, hogy gyartsa a legjobbat a legolcsobban es akkor majd nem viszik vissza. Ha meg mas gyatja a tutit kevesebbert, akkor igy jart...
chipichape 2009.12.16 19:09:53
@reakcios: pontosan...megjegyzem, azert ebben benne van az is, hogy itt masok a jovedelmi viszonyok, ezert pl. egy tv-vel stb..-vel a legtobben nem vacakolnak annyit, hogy hetente visszavigyek, az idejuk tobbet er nekik (ugye itt egy 1000 dollaros LED es ubercsodaert csak 2nap-2het kozott dolgoznak, otthon meg (plane mivel a duplajaba kerul) esetleg 2-3 honapot...
Érdekes kutatást végzett az NPD: a piackutató cég arra volt kíváncsi, hogy az amerikai bevételek milyen arányban oszlottak meg az egyes gyártók közt. A felmérés meglepő eredménnyel zárult, ugyanis kiderült, hogy 2009 októberében az forgalom 48 százaléka jutott az asztali…..
chipichape 2009.11.27 16:36:04
@kalnoki:

akkor viszont meg nem fair, hogy egy Mac-et (ami ugye, brand, van mogotte tamogatas, stb) egy darabokbol osszetakolt dzsunka PC-hez hasonlitasz es korbeuvoltozol, hogy mindenki hulye aki mac-et vesz, merazmijendraga...

Vegulis autobol is arulnak kinait, de gondolom egyelore meg nem tervezel olyat vanni (pedig az is gurul, csak lehet hogy meghalsz benne, mikor nekicsattansz agy nagyobb sundisznonak)
chipichape 2009.11.27 17:07:44
@kalnoki:
Feladom, te tenyleg hulye vagy :-(
chipichape 2009.11.27 17:42:04
@Aldo:

Lasd feljebb. A 3x arkulonbseg egyszeruen nem igaz. Egy hasonlo Sony, Toshiba, etc. konfig nagyjabol ugyanannyiba kerul mint egy hasonlo Mac konfiguracio, esetleg egy kicsit olcsobb.. marmint itt Kanadaban (meg az USA-ban is) az otthoni arakat nem ismerem...
bagzómacska A munka hősei 2 2009.11.04 16:37:00
A nagy érdektelenségre való tekintettel folytatódik sorozatunk.  ..
chipichape 2009.11.14 15:11:14
@havajj:

Szia Havajj. Mekneztem a fenti szerkezeteket, de iljenunk man van, illetve egeszen pontyosan iljen:

www.apple.com/appletv/

Mer ez olyan dizajnosabb..

Oljan kene ami wajerlessz viszi a hadeemi jelet a gepbol a prodzsektorra, de oljat sajna nem nagyon lattam

Udv, Chip (from team little angel)
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..
Bár eredetileg nem terveztem hogy aktuálpolitizáljak, de most mégis van egy téma, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni: a magáncsőd intézményének bevezetése. Átrágtam magam a 74 oldalas tervezeten, és egyre jobban hiányzik valami: mi is van a csőd előtt és után? Rossz…..
Amelett, hogy kényelmesebben használható telefonnal életemben nem találkoztam még, néha olyan borzasztóan buta az iPhone, hogy azt nehéz elhinni. Miközben mindenféle csúcstechnikás bűvészkedést ismer, olyan funkciók hiányoznak belőle, amiket én is leprogramoznék reggeli alatt,…..
chipichape 2009.01.21 17:22:51
L@shitgun: ok, de akkor mindig 3-4 kutyut kell magaddal cipelned. Szvsz a legtobben azert vesznek okostelefont, hogy ezt elkeruljek. Persze egyik sem tokeletes potlas, de ha sokat utazol, akkor megeri a kompromisszumot. Mondjuk utazas alatt en sem a 4-6-is viszonylatot ertem.
Steve Ballmer szerdai memójában arról értesítette a vállalat alkalmazottait, hogy a Microsoft új utakon indul el, már ami a fejlesztést illeti: a redmondiak megpróbálnak beleharapni az almába. A vezető a következőket tudatta:A Mac és a pc harcában 30-1-arányban legyőztük az…..
Végre nem csak a királyi postát lehet szapulni, arra már úgyis van egy zsírúj blog. Úgy tűnik a UPS magyar végén is előfordulnak komolyabb koordinációs kihívások. Például, hogy a német címzésű misztikus "Kocskemét" nevű város telefonos segítség nélkül is…..