Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helgoland

35 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője...
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
helgoland 2017.06.29 12:04:13
@tiboru: Értem :)
helgoland 2017.06.29 13:03:16
@Rozs Döme:

Csak az összehasonlítás képett a szlovák:
1, polgári kb. 50 milliió euró (44 körül volt, de közel 7 millióval túlköltekeztek)

2, katonai kb. 30 millió euró (ezt teljesen szétlopták néhány éve)

3, szlovák NBH kb. 8 millió euró

Összesen kb. 85-90 a kb. 120 millió eurós magyar költségvetéshez képest.
helgoland 2017.06.29 13:22:30
@tiboru: Ahogy mondod.

Egyébként ha 11 milliós populációt tudna felmutatni az ország, Szlovákia akkor lenne a fele. Sajnos a magyar népesség jelentősen visszaesett, már csak 1,8:1 körül mozognak az arányok.
A politika, az egyetlen bizonyítottan örökmozgó gépezet az újév beköszöntével sem akar leállni. A parlamenti választások közeledtével így hát összeszedtük, hogy kikre is érdemes szavazni. Szigorúan férfiszemmel, értékalapon vizsgáltuk a témát és mint mindig, most is bebizonyosodott, hogy a magyar…..
A horror műfaja a 21. századra már eléggé elkorcsosult. A filmek egy kaptafára készülnek, és sok horror-rendező a saját rendezésétől megrészegülve próbálja művészinek csúfolni a hektoliterszámra csorgó vért a vásznon. Kivételek és reménysugarat jelentő alkotások…..
helgoland 2015.02.21 21:34:28
LátHatár Vote or die? 2015.02.07 15:18:42
A mai népszavazáson nem adok le érvényes szavazatot. Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy esetünkben egy kifejezetten felesleges voksolás kapcsán melyik oldal képvisel nagyobb ostobaságot. Az primitív gyűlöletkampányba kezdő AZR, akik még véletlenül sem foglalkoztak a…..
Fárasztó délelőttje lehetett tegnap a bumm.sk kinevezett főszerkesztőjének. Történt ugyanis, hogy a dicsőbb napokat is megélt hírportálon az új kurzussal összeférhetetlen tartalom bukkant fel. Stubendek László, független komáromi polgármesterjelölt sajtónyilatkozatáról van…..
A kép lopott, viszont a jelenség egyáltalán nem egyedi. A mainstream, önmagát a magyarokkal szemben meghatározó szlovák nemzeti mitológia hétköznapi megnyilvánulásai a képen látható plakátok is. Szlovákia, mint az adott történelmi korszakban értelmezhetetlen államalakulat a…..
Új veszély a láthatáron! A szlovmagy vírus legyőzése után a Windows Movie Maker vírus támadt az MKP székházra. Vajon ki tudta védeni az MKP immunrendszer? Nyilvánvaló összeesküvést sejtünk.  MKP RMDSZ Most - Híd ..
LátHatár Illúziók nélkül 2014.05.06 07:58:00
A poszt valamikor március végén/április elején készült.  Az áprilisi Alma Mater teljes száma ITT érthető el. ..
LátHatár Az igazán aljas húzás 2014.03.14 16:12:20
Demagog.SK dosiaľ počas predvolebnej kampane overil viac ako 300 výrokov kandidátov na post prezidenta. Svoje názory a argumenty prezentovali na viacerých fórach, my sme sa zamerali na šesť vystúpení preferenčne najsilnejších kandidátov do 12. marca, bez započítania posledných…..
Rájár a rúd a Hídra. Lassú, de folyamatos népszerűségvesztés, pofára esés Hrušovský jelölésével és a spolupráca-ideológia kiüresedése az okai annak, hogy a boldogság kék madara az utóbbi időben messziről elkerüli a Trnavská utcai pártszékházat. A romlást még az az…..
LátHatár Bonitás wonderland 2014.03.08 15:49:16
Végre külsősök is beszálltak az elnökválasztási kampányba! Most épp a kiváló hangulatú rendezvényeiről ismert Bonita keverte fel az állóvizet. Igen, a Bonita az az ifjúsági szervezet, amelynek elnöke a 2012-es parlamenti választások alkalmával még az MKP listáján…..
LátHatár Apa kezdődik! 2014.03.03 07:59:00
Mire lehet elég egy meglebegtetett tulajdonosváltás híre? Dunaszerdahelyen 3225 fizető nézőre. Ez a szám elsőre alacsonynak tűnhet, mégis a szlovák bajnokság tavaszi rajtjának második legmagasabb nézőszámáról beszélünk. Kedden hivatalosan is véget ér a klub egyik…..
Mind a kettőnek van Twittere! Már csak kevesebb mint egy hónapnyit kell aludni az elnökválasztásig, gyerekek, ezért értelemszerűen a blogon is gyakoribb téma lesz a kampány. A 140 karakteres mikroblog hazánkban Szlovákiában sajnálatos módon nem tudott gyökeret verni. Ma arra az egyszerű kérdésre…..
A paksi bővítéssel és az ügyben tapasztalható kormányzati pálfordulással a napokban temérdek médium foglalkozott. Ha nem csupán személyek, de ügyek is kaphatnának Pinokkió-díjat, a paksi atomügy nálunk biztosan megkapná az elismerő címet. Mivel azonban ilyet nem tehetünk,…..
helgoland 2014.01.21 03:35:02
@Makkasz: Ja, CO semleges :D

A biomassza egy nehezen szabályozható, instabil fűtőértékű forrás. A tökéletes égetéstől fényévekre van, aminek a következtében az egés során tömérdek rendkivül veszélyes anyag kerül a légkörbe. Dioxinok, ilyesmik. Az energetika nem csak CO/CO2 kérdése.

Olyan jó érzés megtudni, hogy Magyarországon hirtelen mindenkiből energetikus vagy nukleáris mérnök lett az utóbbi hetekben :))
Ismét az év azon időszakába értünk, amikor a felvidéki magyar szülőnek is döntenie kell, melyik iskolába íratja be a gyermekét. A döntés olykor koránt sem egyértelmű, a Szlovák Köztársaság (és jogelődei) nemzetállami működésének mára pusztító tévhiteket sikerült a…..
Kocsik szinte mindig feltűnnek a filmekben, és előfordul olyan helyzet is, amikor nagyobb szerepet kapnak, mint 1-1 emberi karakter. Az autós filmekben ugyebár elengedhetetlen kellék, de van olyan is, amikor nem a kocsikról szól a film, és mégis találkozunk benne egy olyannal, aminek a…..
helgoland 2014.01.13 00:04:43
helgoland 2014.01.13 00:28:53
@REMY: Véleményem szerint egy ilyen felsorolásban olyan autóknak kellene szerepelniük, amik valamilyen jónak mondható filmben kultikus szerepet játszottak. Ebből a szempontból a trans kocsi abszolőt nem idevaló.
Az interjú teljes terjedelemben a  Közbeszéd.sk blogportálon lesz olvasható!  fotó: Tuba Ádám ..
Illetve a legnagyobb csalódások… Minden évben vannak meglepetés filmek, vannak csalódások, vannak eleve jónak ígérkező filmek, valamint eleve rossznak készülő filmek (Asylum). Ezt a listát azon rossz filmekből állítottam össze, melyek az előzetesek alapján nem ígértek ekkora…..
helgoland 2013.12.30 00:08:53
helgoland 2013.12.30 00:44:38
@REMY: Mire nem? :D Mega Cápa vs Gatoroid a legjobb :D
helgoland 2013.12.30 01:19:08
@REMY: A vs. Gatoroid alapmű. Ne vitatkozz egy moderátorral :D
A politikus társadalom az év végének közeledtével sem tudott nyugalomra lelni. GyuriFeri szakácskönyvet adott ki, Fico és az SDKÚ az utolsó pillanatig halogatta az elnökjelölt-állítást, miközben Pavol Paška kéjes örömmel tette volna lehetetlenné néhány jelöltnek az…..
Kotleba győzött. Kotleba veszélyt jelent a demokrációra. Kotleba előugrik az ágy alól. Rendkívül unom Marián Kotlebát. Egy botcsinálta informatikatanár, aki olyan hülye, hogy még a saját domainjét sem képes megőrizni, sikeresen felkeverte a szlovák politikának nevezett posvány…..
Teljes feldolgozottság mellett 46,46 százalékkal Tibor Mikuš győzött a nagyszombat megyei elnökválasztáson. A második fordulóba kisebb meglepetésre Ivan Uhliarik (KDH) helyett Berényi József (MKP) került, ezzel hajszál híján, de eldőlt a két magyar jelölt közti…..
A túlnyomórészt az idősebb korosztály tagjaiból kikerülő szlovákiai politikai elit tagjai meglehetősen vegyesen használja Mark Zuckerberg Obamát 2008-ban (állítólag) nagy mértékben győzelemhez segítő közösségi weboldalát. Bár a profilok többsége kizárólag a kétbites…..
„Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni?Ennek nincs értelme!” – alkalmazza zseniális jogi stratégiáját Johnnie Cochran a South Park Séf-segély című epizódjában. A nyári uborkaszezon kellős…..
helgoland 2013.09.13 13:24:37
@Pörköltszaft: határon túlról alig lesz szavazat