Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panelmedve

20 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
panelmedve A panel-feeling 5 eleme 2024.03.02 13:43:52
Panelben lakni élvezet alapigazságát a "panel-feeling" képezi, mely tetten érhető a 10 emeletes szalag-panelek sajátos életmódjában. Van szerencsém ilyenben lakni jó néhány éve, egy pajkos kis 600 fős közösségben (7 lépcsőház alkotja a tömböt, lépcsőházanként 30 lakással). Összegyűlt néhány…..
Az átvett poszt elé tennék néhány gondolatot. Először is egyre nagyobb gazdasági recesszió felé tart a világ és benne Magyarország is. Az áram és a gáz illetve úgy általában a rezsi egyre magasabb lesz és nem tudjuk hol áll meg. Így nagyon nem mindegy, hogy hol és mekkora életteret kell ellátnunk…..
Panelmedve 2022.08.30 09:25:04
@CSOKKI MÁLNA: Ezt én magam sem értem. De még nem akadtam olyanra, aki tudta volna az okát (beleèrtve a távhőszolgáltatós ügyintézőt is).
Panelmedve 2022.08.30 10:27:36
@fkv.119: @Almandin: A panellakások egyetlen igazi hátránya, hogy mindig fúr valaki.
Panelmedve 2022.08.30 16:24:03
@CCnick: ... magvas voltál ... :)))
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
Augusztus 6 és 9 a második világháború végén Japánra ledobott atombombák napja, amikor az Egyesült Államok egy teljesen új és minden korábbi fegyvernél pusztítóbb eszközzel sújtott le ellenfelére, a felkelő nap országára. Nem történelemtanárként mondom (noha az volnék), hogy az emberiség…..
A legnagyobb nyári hőségben üdítő dolog volt beülni egy hűs moziba és jeges jelenetekkel teli akciófilmet nézni a most 69 éves de még mindig jó formában lévő Liam Neesonnal. Ezúttal Jonathan Hensleigh, - a korábban zseniális forgatókönyveket készítő, majd rendezői babérokra törő direktor - egy…..
Panelmedve 2021.07.30 14:15:19
@Lobo Marunga: Amiről te beszélsz, azt nem 75 centi vastag jégen csinálják.
A szárazföldi emlősök között legnagyobb az Afrikai elefánt (Loxodonta africana), mely átlagosan 6-7 tonnát nyom, ám az eddigi legnagyobb elérte a 10,4 tonnát is (Angolában ejtették el 1974-ben). Ezüst érmes a Szélesszájú orrszarvú, melynek hímje átlagosan 2300 kg -ot nyom, a bronzérmet pedig…..
Közel fél évszázados eddigi "fennállásom" alatt többfajta otthonom is volt: gyermekkoromat egy kertes-házban töltöttem, majd egy téglablokkos (nem panel) 4 szintes lakóépület zárószintjén éltem (a negyediken egy kétszobásban) mégpedig évekig, később megint kertes-házat vettem, végül panelben…..
Érdekes kérdés, el lehet rajta gondolkodni: "számít e, hogy kiért hagynak el bennünket?" Persze vannak, akiknek az életében egyetlen egyszer sem vetődik fel ez a dilemma, mert szerencsések és soha nem történik meg velük az egész, vagyis: soha nem csalják meg őket és soha nem válnak el tőlük. (Ezúton…..
panelmedve Budapesti EB döntő? 2021.06.18 19:51:32
Az eredeti tervek szerint az 11 európai városban folyó foci EB döntőjét (és utolsó három mérkőzését) a londoni Wembley -ben tartanák, de úgy tűnik, porszem került a gépezetbe. A 2500 VIP vendégnek ugyanis - akik mind a döntőre érkeznének különböző külföldi országokból - csak karantén UTÁN lenne…..
A járvány bebizonyította, hogy szükség van a hazai oktatás jelentős átalakítására, a rugalmasság növelésére és a hibridizációra is. Utóbbi azt jelenti, hogy a későbbiekben egy tantermi - otthoni kettős rendszer kerülne bevezetésre, mely bármikor képes lenne átállni egy színtisztán otthoni oktatásra,…..
Fortress Mortal Kombat (2021) [18.] 2021.06.12 13:09:08
Az előreláthatóan nagyon sok további szóló-mozizásom legelső estéjén a hosszú kihagyás kényszere dominált a filmválasztás során, mivel kerek 8 hónapja nem voltam már moziban (az utolsó még tavaly októberben a Greenland volt, amiről írtam is utána). A hosszú kihagyás okának persze a járvány…..
Panelmedve 2021.06.16 12:59:53
@doggfather: Azért a bunyók jók benne. És egy-két jelenet is ütősre sikeredett. Nézhető film.
A foci EB alatt kicsit többen néznek meccseket, melyek most két okból is érdekesebbek mint máskor: egyrészt lesznek Budapesten is mérkőzések (először június 15-én a portugálok ellen a Puskás Arénában), másrészt mert újra kint vagyunk a bajnokságon (mégpedig az "F" csoportban Portugáliával,…..
A történelemtanítás hazánkban átfogó jelleggel foglalkozik - az őskortól egészen napjainkig terjedően - a magyar- és egyetemes múlt fontosabb eseményeivel és jelenségeivel. Ugyanakkor a média, a filmek és a különböző egyéb kulturális platformok számtalan téves mítosszal is "megajándékoznak"…..
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Mint minden kategorizálás és tipizálás, nyilván vitatható illetve szubjektív a szülők csoportokba sorolása is, hiszen mindenki létrehozhatja a maga által felfedezett szülőtípusokat. Amiért mégis az ember elolvassa ezeket a listákat, az az egyeztetés saját tapasztalatainkkal. Mert az bizony érdekes…..
Panelmedve 2021.06.07 11:52:48
@Jericho_: Rengeteg kategóriát fel lehet fedezni. A kérdés itt inkább a "leggyakoribb" legjellemzőbb csoportok megtalálása.

Jelen kategorizálás teljes mértékben saját "termék" és önálló vélemény. Szubjektív, de széles megfigyelésen alapul. Témafelvetés, vitaindítás, mely kiegészítéseket vár.
Panelmedve 2021.06.07 15:02:18
@FlybyWire: Bár így volna és tényleg minden szülő tanítana. ... De sajnos sok szülő le se sz&rja a gyerekét.

Ami a maximalizmust illeti: bizonyos arányban sajnos szükséges. Bizonyos egyetemi karokra való bejutáshoz például nagyon is kell a magas pontszám, a jeles bizonyitvány és a ma már kötelező nyelvvizsgák miatt is.
Panelmedve 2021.06.07 23:31:20
@FlybyWire: Ilyen alapon bárki és bármi tanítja a gyereket. Szülő se kell.
A világtörténelem kriminalisztikájának sajátos fejezetét jelentette az amerikai Ted Bundy és az orosz Andrej Csikatilo gyilkosság-sorozata a 70-es illetve 80-as években. Mindketten azonos időszakban követték el bűntetteiket (a hidegháború végén, 1974 és 1990 között), mindketten egy - egy akkori…..
Herman Wouk 1951-es háborús regénye a The Caine Mutiny (nálunk: "Zendülés a Caine hadihajón" [1973-ban először megjelenve]) kamaszkorom egyik legkedveltebb olvasmánya volt, melynek később filmes feldolgozásait is megnéztem, így az 1954-es verziót (Humphrey Bogart főszereplésével) és az 1988-a…..
Panelmedve 2021.06.01 13:00:21
@Nietzsche.: Nálam is az 1954-es filmváltozat a favorit. :)
A május 23-án földre kényszerített Ryanair gép kapcsán a "három nagy keleti diktatúra" - Oroszország, Törökország és Fehéroroszország - vezetőinek sajátos gondolkodásáról már nem csak azokból az esetekből kaphatunk képet, melyek például Putyin politikai ellenfeleinek (Voronyenkov, Magnyitszkij,…..
Meglehetősen friss hír, hogy május 14-én befejeződött végre a La casa de papel (A nagy pénzrablás) ötödik évadának forgatása. A spanyol sorozat jelenleg a Netflixen 4 évaddal, azaz 38 epizóddal tekinthető meg, de most itt az újabb adag szövevényes izgalom: számlálhatjuk a napokat, mert rövidesen…..
Zack Snyder idei zombis horrorja (mely most  Netflix egyik legnézettebb filmje) kapott már hideget - meleget és rengeteg bíráló kritikát is, így épp itt az ideje, hogy némi pozitív vélemény is napvilágot lásson a témában. Nos, az Army of the Dead nem lesz ugyan esélyes a következő Oscarra és az…..
Adolf Hitler (1889-1945) a világtörténelem egyik legismertebb alakja, hiszen az emberiség krónikájának eddigi legpusztítóbb világégésében játszott kulcsszerepet, amikor Lengyelország 1939-es lerohanásával kirobbantotta a második világháborút. A történelem legnagyobb fegyveres küzdelme körülbelül…..
Isten hozott blogomon! A panelmedve a hírek, aktualitások, történelmi különlegességek, világ-trendek és új filmek virtuális verőéren tartja mancsát és így készíti el bejegyzéseit, érdekességekkel fűszerezve azokat (vagy legalábbis erre nagyon törekedve). Ami a témákat illeti: leginkább…..