Regisztráció Blogot indítok
Adatok
novedieci

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zooltek barátunk bölcsessége ismét bevilágította blogunk homályos sarkát. Ahol a szerszámgépeket tartjuk. Tulajdonképpen egyetlen mondattal elintézhetnénk a dolgot, idézve offtopic rovatunkban írt hozzászólását, azaz: "A 115-ös gépek teljesen megegyeznek a 125-ösökkel, csak…..
A nárcival való élet egy mátrix. Párhuzamos és egymással össze nem érő valóságokban léteztek. A párhuzamos valóságok nem perspektivikus természetűek, vagyis nem keverendők össze azzal a helyzettel és állapottal, amikor két ember ugyanannak a papírnak a két oldalát látja/nézi. A problémát itt az…..
novedieci 2017.04.26 16:47:56
@drlover:

Köszönöm a tapintatos és kedves választ. Hadd kérdezzek még egyet;

Írtad, hogy 'verem magam a tengersok eszemre' -ezt melyik mondatom sugallja? Lehet, hogy itt van a dolog veleje, mert sokan gondolhatják ezt (lásd itt is) mégsincs így.

Az intelligenciára kevélykedni kb. annyira értelmetlen mint a fizikai erőre. Mindig van erősebb ebben is - abban is. Persze, bizonyos szűk területe(ke)n kiemelkedő vagyok, de rengeteg zavaró korlátom van és ennek tudatában még magamnak is visszás lenne ilyesmivel menőzni.

Szóval nem volt ilyen, vagy nem volt tudatos vagy valami félreérthető volt. De ezzel én tényleg rendszeresen találkozom, ezért kérdezem. Ebben az utolsóban segíts légyszíves, most kezd érdekes lenni.
novedieci 2017.04.26 17:15:14
@Nárciszkertész:

Ok és köszönöm, de jelenleg jobban felkeltette az érdeklődésem, hogy a nagy arcommal szembesültök itt (és nyilván másutt is) többen holott ezt én nem szeretném (már nem szembesülni, hanem, hogy nagy arcom legyen)). Pláne nem szándékosan.

Nem az ellen tiltakozom ha antipatikusnak tűnök, csak meg szeretném fejteni az okát.

Amiről Te írsz: "erkölcsi fölényben éreznéd magad sokmindenféle emberrel szemben. A gengszterrel, aki úgy sikeres, hogy lop" ; -ez például arra példa, hogy nem értik amit mondok, Jelen esetben nálad siklott félre valami. Ha visszaolvasod a mondatot, az arra vonatkozott, hogy felesleges irigyelni a gengszter 'könnyen szerzett' vagyonát mert nyomják a lelkét az elásott áldozatai. Ha itt esetleg valaki fölébe (fölénybe) helyezem magam az max. az irigy ember, nem a gengszter, hiszen én próbálom érteni az ő démonjait.

-vagy a barátnőm aki verbálisan rámtámadt párszor halálosan idilli szituációkban ahol semmi jele sem volt bármi gondnak vagy nehézségnek. És meggyőződéssel gondolom, hogy igen, ez simán fakadhat az istenverése új médiából kieső balfaszságokból. Gondolom ezt mivel nincs más ötletem vagy nem merek drasztikusabbat elképzelni. Ennek az egyenletnek a megfejtésére hogyan jön ki a 'nagyképűség'?

-"a mai felszínes világkép - aminek te fölötte állsz" -nem állok én sehol, de hát ha egyszer tapasztalati úton kiderült, hogy nem igaz...

Mit mondasz?
novedieci 2017.04.26 18:57:58
@Nárciszkertész:

"Mi lenne amúgy a drasztikusabb, amit nem mersz elképzelni?" -hát, hogy hibás az előfeltevés és komoly a baj egy vagy több téren)

" Ez mit takar pontosan, tudnál pár példát írni?" -amit írtam először, hogy az ismertetőjegyekre mik a válaszaim, ill. az azokhoz fűződő viszonyára is gondoltam.

Értem, hogy túl absztrakt amiket írtam, és megfelelő feedback vagy bizonyíték nélkül valami habókos marhaságnak, nagyképűségnek (de legalábbis nárcisztikus személyiségzavar-gyanúsnak), de vele megosztottam mindent, látta, jött velem, találkozott az ezekhez a dolgokhoz köthető emberekkel.

Viszont amikor kitört, akkor a viselkedése azt sugalmazta, hogy ugyanezen információk kapcsán minimum az elnyomó pszichopata kínzója vagyok. Persze amikor egy ilyen roham alatt rákérdeztem, hogy akkor mit nem ért, akkor kb. fogcsikorgatva elmondta hogy mennyire érti ezt, tisztel felnéz satöbbi. Nnna ilyenkor még jobban beszartam, hogy én ilyen volnék, hogy KGB-módszerek szerint felmondja a nőm amiről azt gondolja, hogy hallani akarom? Mint a rabszolgasorsban.

De az is olyan érdekes volt, hogy amikor láttam, hogy baj van, akkor hiába kérleltem, hogy kérdezzen ha nem biztos valamiben, vagy nem vagyok neki hiteles; -soha egy kérdést nem tett fel.