Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majdéntudom01

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyecsed? Ja - Bódiék, meg a kútjuk, meg  Homonyik. Meg a láp...Ugye? Pedig van még néhány érdekesség a szatmári kisvárossal kapcsolatban.És nem mind arany, ami fénylik...Ott van a lényegében szegregált iskola, aztán az a nem egyedi tény, hogy munkahely lényegében semmi.  A legújabb pedig a posta…..
majdéntudom01 2017.04.24 16:58:16
A cikk hellyel közel igaz. Sajnos, mint minden kisebb vidéki településre! De azért pár ember szemét had nyissam már fel, akik a mezőgazdaságba látják a kiutat. Anno 20-30 éve olyan ára volt a takarmánynak, hogy nem érte megművelni a földeket. Mit csinált a paraszt akinek volt pár hektár földje? Eladta. Kinek? Akinek volt már pár 10 hektár. Mi van most? Van kb 10 ember aki kezében tartja a mezőgazdasági földek 95%-át. A maradék 5% meg egyszerű családok kezébe termel ki annyi kukoricát, amit a haszonállat megeszik. Vegyünk földet? Most? 1,5M alatt nem veszel 1 HA földet! De 1 hektárral mit csinálsz? Semmit! Talán akinek van 8-10 ha... na de kellene gép is. Mert attól, hogy tudok kapálni, még nem tudom a kapával feltárcsázni, elvetni, trágyázni.... Mennyi is egy egyszerű kis traktor? És hozzá a felszerelés? De várjál már, ősszel le is kellene kombájnolni a termést... Mennyiért is vállalnak ilyet nekem? 50E / ha? A lényeg. Gyere le most vidékre a panelból, tegyél le minimum 50M-ót és fog dőlni a lé! Ekkora összeg alatt nem éri meg belevágni a mezőgazdaságba, de lehet keveset írtam! Szép és jó az önellátás, csak az a gond, mellé még jól jönne havi 100-150E a kiadásokra. Ja te nem tudod? Akkor most elmondom, a tehén tőgyét bármilyen gyorsan rángatod, áramot nem fog termelni! Se gázt, se vizet, se pelenkát, se gázolajat, se ruhát, se ....... Tehát Jakab.gipsz! szerinted kapáljon és/vagy tanuljon mindenki. De a lényeget kihagytad, dolgozni ki fog amiből telik a kapálásra meg a tanulásra???
majdéntudom01 2017.04.25 07:59:25
@eßemfaßom meg áll:
Azért annyit tisztázzunk, hogy fentebb még hektárok műveléséről volt szó, és én nem sok kertet láttam még ami mérete elérné a hektárt, bár biztos van olyan is, de azért abba egyezünk meg, hogy ez nem egy átlag kert mérete. Egy átlag kert mérete 10x20 méter. Na akkor most számold ki mennyi minden terem meg benne. Persze értem én az elméleted, és én magam is támogatnám, hogy mindenki művelje meg a saját kertjét, de sokan erre is lusták. Kérdezd csak meg a nyugdíjas szüleidet forintosítva mennyit termelnek ki a kertbe, és mennyi a bele fektetett összeg. A vidékiek nem azért termelnek a kertbe, mert annyira megéri, hanem azért, hogy a saját vegyszermentes termésüket tudják enni a bolti helyet, persze a vegyszermentes is jó kérdés, tekintve, hogy a legtöbb kis településen nincs megoldva a szenyvíz elvezetés, a jó paraszt meg vígan locsolja vele a kertjét. Menj csak le nyáron délután vidékre és szippants egy nagyot a lenyugvó nap ,,falusi illatába,, ha nem tudnád az az erős ,,jó falusi levegő,, a szenyvízszag bukéja. A cigányságot én nem véleményeztem, de látszik, hogy nem vagy tisztába a helyzettel. Pár éve osztottak ki a településem cigány lakosságának vetőkrumplit, kapát, ásót, meg kis csirkéket, és 1-1 disznót családonként, ,,kisebbségi felzárkóztatás,, címszó alatt az önkormányzat. Tudod mi lett? 2 hétig vető krumplit ettek, majd ezután az ajándék kapával meg ásóval szépen kiforgatták a szomszédok kertjeibe elvetett krumplit, aztán újabb 2 hét burgonya evés, majd leölték az akkor kb 30-40kg-os malacokat, majd mikor elfogyott mentek a hivatalba vergődni, hogy segíts magyar! Szerintem rasszista az aki mindenféle ok, és előzmény nélkül kiközösít más származású embert, de mi vagyok én ha azt mondom, hogy én nem gyűlöltem alapból a cigányságot, de az elmúlt 20-30 év alatt sajnos elég sok okot adtak rá, hogy ez változzon. Az egyik ismerősöm egyszer egy cigány srácot megkért a presszóba, hogy ne kiabáljon olyan hangosan. A srác azt mondta, mi van zavar, hogy cigány vagyok mi? És akkor a barátom kimondott egy olyan igazságot amit nagyon megjegyeztem. Ezt mondta neki:- NEM! Nem az zavar, hogy cigány vagy, hanem az ahogyan viselkedtek! A srác elhallgatott és leült. Ez a lényeg amit meg kellene érteni az országnak. Ez nem rasszizmus! Ők sajnos tettek azért, hogy a magyar emberbe kialakuljon egyfajta előítélet. Ezek után te meg azt várod, hogy parancsszóra fogjon kapát és művelje a kertjét, mikor a cikkben is szerepel, hogy egy kinti budit se hajlandó összetákolni? Hagyjuk már...