Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szicksandor

96 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú évek tapasztalatai mondatják velem, hogy a cégek többsége rossz úton halad a munkaerő fejlesztésével, tréningelésével kapcsolatban. A legnagyobb energiát abba fektetik bele, hogy megszerezzék a legjobb munkaerőket, de ezután, egy esetleges alapképzésen kívül, nem sokat foglalkoznak velük...
  Nemrég jelent meg egy írásunk, amiben azt részleteztük, hogy napjainkban miért is elengedhetetlenül fontos egy értékesítő számára is, hogy aktívan jelen legyen a közösségi médiában. Mivel hamarosan hárommilliárd felhasználója lesz a közösségi site-oknak, ezért nagyon fontos, hogy a saját…..
Van aki szereti, van aki nem. Van aki hetente többször csinálja, van aki csak egyszer. Létezik rövid és hosszú is. Bizony életünk szerves részévé és biztos pontjává váltak a céges, vagy irodai meetingek. Véleményem szerint a fontossága megkérdőjelezhetetlen, de pontosan ezért is nagyon oda kell…..
Több posztomban és írásomban is kifejtettem már az olvasás iránti szeretetemet és azt, hogy ezt mennyire fontosnak tartom. Sajnos a mai világ kissé eltávolodott a könyvolvasástól, de azért van egy viszonylag erős bázis, akik továbbra is rajonganak az olvasásért...
Mindenki ült már meetingen, a szerencsésebbek pedig már tartottak, vagy rendszeresen tartanak ilyen megbeszéléseket. Nem egyszerű a feladat, és sok olyan pontja van, ahol el lehet bukni egy meeting jó levezetését...
Fontos és újszerű gondolattal kezdem! Ha nem figyelünk oda, akkor a fejlődő világ elrohan mellettünk. A XXI. század hipersebességű fejlődése alapjaiban változtatta meg a kommunikációs, kapcsolatépítő, értékesítési és marketing stratégiánkat is. És ha nem akarunk lemaradni, piaci pozíciót veszíteni,…..
Rengeteg film készült az üzleti élet titkos és rejtelmekkel teli világáról. Láthattunk brókereket, menedzsereket és egyéb ügynököket a csúcson és a bukás legmélyebb vermeiben is. Voltak köztük jó és kevésbé jó alkotások, de amik valóban megmaradtak bennünk, azok az olyan filmek, amik egyben oktattak…..
Mindig is nagy csodálattal és tisztelettel tekintettem azokra, akik mertek álmodni, és ezt meg is tudták valósítani. Az álmainknak határt szabhatnak a lehetőségeink, a hitünk, a lelkesedésünk és természetesen a rokonok, barátok ismerősök. De ha nem engedünk az álomtolvajoknak, akkor megvalósíthatjuk…..
Annyi mindent hallunk a pozitív gondolkodásról, és annyiszor halljuk  a klisészerű “Gondolkodj poztívan” mondatot, hogy sokszor már azt sem tudjuk mit jelent, hogyan is kellene pozitívan gondolkodnunk. Sokan félre is magyarázzák, már-már károsnak titulálják ezt a fajta gondolkodásmódot, ami hibás…..
Az utóbbi időben érdeklődve olvastam azokat a cikkeket, amelyek arról szólnak, hogy mit is csinálnak a sikeres emberek felkelés után. Gondoltam, elsajátítok egy-két tevékenységet, hátha alapon, mert azért ők mégis csak tudják. Elvégre sikeresek. Aztán kezdtem megzavarodni…..
Sokszor hallottunk már különleges éttermekről. Van, ahol a kialakítás, van, ahol a menüsor kelt meglepetést, de van a világnak jónéhány étterme, amely elhelyezkedésével kelt csodálatot az éhes vendégekben. Természetesen ezeket nem a nagyvárosok forgatagában találjuk meg, mivel különleges…..
Érdekes interjú a fiatal fotóművésszel, Jancsó Gergellyel arról, hogy ő hogyan és miben látja az utazás jelentőségét, mi az, ami motiválja az utazások során, és mit ad neki a világ megismerése. Érdekes és tanulságos gondolatok egy fiatal művésztől. Aki pedig részletesebben szeretné megismerni…..
Az elmúlt évtizedekben sokat változott az ingatlanközvetítés, ami a szakma előnyére vált. A hetvenes évek végén megszűnik az állami közvetítés, a nyolcvanas évek végén létrejönnek az első közvetítő cégek, bár ezeket még nagyfokú szakmaiatlanság, a kezdeti szabályok hiánya és a sok szerencselovag…..
Az egyik sikeres írásunk, mely arról szólt, hogy hogyan ne viselkedjünk a munkahelyünkön, sok olvasót és rengeteg vicces és érdekes kommentett szült. Ez adta az ötletet, hogy ebben a témában további gondolatokat feszegessünk...
Az elmúlt években Magyarországot szerették “fesztivál-nagyhatalom”-ként emlegetni, jellemzően az Európában, és lassan az egész világon jól ismert nyári, zenei fesztiválok kapcsán. Azonban azoknak, akik nem a zenei rendezvények rajongói, esetleg más irányú fesztivál érdeklődésük is van, azoknak sem…..
Mindig is kedveltem az időgazdálkodással kapcsolatos elmélkedéseket, ötleteket, tanulmányokat. Jómagam is erősen hiszek abban, hogy nagyon fontos a mindennapi életünk során a megfelelő időbeosztás, és erre a témára mindig kitérek, ha tréninget tartok, sőt külön előadást is tartottam már ezzel…..
A XXI. századi építészet remek alkotásokkal ajándékozott meg minket, de nincs csodálatosabb a természet alkotta helyeknél. Lenyűgöző pusztaságok, varázslatos hegyek és magával ragadó vízesések, de erről akkor tudunk igazából meggyőződni, amikor ott állunk előttük...
Egy kis lélektápláló utazásra invitálunk Benneteket, mégpedig Magyarországon a Sztúpa-túrára. Mi is az a Sztúpa!? A Sztúpa szankszkrit szó, jelentése halom. Eredetileg egy földhalom volt, melybe Buddha relikviát temették. Földi hamvait 8 sztúpába helyezték el, majd, egy legenda szerint felnyitották…..
  Sokunk képzeletében mesebeli szigetként jelenik meg Hawaii, amely az USA 50. tagállama 1959. augusztus 21-től. A Csendes –óceánon található Polinéziában (Óceánia) fekvő szigetcsoportot James Cook fedezte fel 1773-ban. Híres gyönyörű természeti kincseiről, vulkanikus eredetéről,…..
Egy baráti beszélgetés és egy cikk elolvasása elindított bennem egy gondolatot. Az elmúlt 15 évben, amióta irodában, emberekkel dolgozom együtt, sok mindent megtapasztaltam. Ami az összes cégnél, ahol tevékenykedtem, problémát jelentett a dolgozóknak, az a kollégák idegesítő szokásai voltak...
Amikor az utazásról beszélgetünk, az embereknek automatikusan a repülés vagy az autóval való közlekedés ugrik be. Pedig a távoli országok felfedezésére vannak még más lehetőségek is. Ezek közül az egyik igen kedvelt utazási forma a hajózás...
Nemrég egy marketing konferencián jártam, ahol egy remek előadást hallgattam meg arról, hogy a brand és márka építése egy életen át tartó folyamat (amivel teljesen egyet is értek). Az előadó egy nagyon érdekes példát hozott fel, egy indiai fiúról, aki lassan negyven éve egy erdőt telepít, tehát…..
A XXI. században a repülés már nem egy különleges mutatvány. Sokan járnak munkába repülővel, és vannak olyanok is, akiknek a család megátogatása is kényelmesebb egy helyközi járattal. Ennek ellenére még nagyon sokan félnek a repüléstől, felmérések szerint az emberek 40 %-a szorong a repülőn. ..
Már nem is emlékszem, hogy jutott eszünkbe ez az út. Talán valahol olvastunk Szingapúrról, esetleg láttunk néhány képet róla, mindenesetre két hét múlva már indultunk is. Csak elképzeléseink voltak, hogy mi várhat ránk, arra azonban nem gondoltunk, hogy életünk egyik legvarázslatosabb útja előtt…..
A repülés a mindennapjainkká vált. Már nem meglepő, ha valaki repül, sőt vannak olyanok is, akik ha nem is minden nap, de repülővel járnak dolgozni, gondoljunk itt a nagyobb területű országokra, vagy akár Amerikára. Azonban attól, hogy valami az életünk részévé vált, még koránt sem biztos, hogy…..