Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Katalin

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Búzaliszttel tanultam meg sütni-főzni, így meglehetősen nagy kihívás volt, amikor végigpróbálgattam csaknem az összes paleolisztet. Gyakorlatilag tövig rágtam a körmeimet, amikor megpróbáltam a sikéres lisztet magliszttel helyettesíteni és a végeredményben a süti helyett egy ragacsos, morzsalékos…..
Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás. Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen…..
Megrögzött nyárimádóként sokáig nem titkolt gyanúval szemléltem azokat, akik kedvenc évszakukként lelkendezve az őszt nevezték meg. Ez az időszak számomra az elszáradó, hulló faleveivel, az illatozó avarjával, a rendben gyülekező madárseregeivel egyet jelentett a…..
Nátrium-nitrit, nátrium-izo-aszkorbát, trifoszfátok, polifoszfátok, aromák – csak néhány összetevő, amit egy random, előrecsomagolt csirkemellsonka címkéjén találhatunk. Muszáj ez mind a szendvicsbe? Talán többségük nem is olyan ártalmas az egészségre, mint amilyen rosszul…..
Szüreti  kacsamell bátor nyúl konyhájából. Itt a szüret ideje, igazán finom a szőlő idén. Szőlősgazdáknak, vendéglősöknek, háziasszonyoknak (kezdőknek is) jó szívvel ajánlom. Aki ezt a receptet kipróbálja, ezután nem is fogja  másképp készíteni a kacsamellet vagy combot. Javaslom, hogy tegyenek el…..
"Hozd a hajszárítót, kacsát sütünk." - jelentette ki zavarba ejtő magabiztossággal párom, aki képes órákon át belemerülni egy szakácskönyvbe, na, és persze, a gondolataiba, hogy aztán a legmeglepőbb instrukciókkal isteni lakomát rittyentsen az asztalra. Azt viszont el nem tudtam…..
Egy bájos, III. kerületi kifőzde paleo menüjében találkoztam először a hagymás törtzellerrel, és már az első falatnál tudtam, hogy a kedvenc köreteim között a helye. A zeller nálunk nemcsak a levesbe kerül, hanem minden formában favorit, úgyhogy otthon is kísérletezgetni…..
Veszélyes lehet ez a több mindenre gyógyító hatású dolog. (x) A nyár közeledtével talán te is egyre többet tartózkodsz a szabadban, ahol ki vagy téve a napfény jó és káros hatásainak egyszerre. Könnyű összezavarodni, hogy mennyire káros vagy egészséges a napon tartózkodni, ezért a Nimue segített…..